DOKK1

DOKK1 Aarhus

Bygherre: Aarhus Kommune
Hovedentreprenør: NCC Construction Danmark A/S
Arkitekt: schmidt hammer lassen architects
Produkter: 400 rullegardiner i special mål, 300 m afskærmningsgardiner, 1.400 m mørklægningsgardiner, 1.800 m2 ovenlysafskærmning, 60 akustikscreens, styringsløsninger
Levering: 2015 

Foto: Thomas Mølvig

STORE UDFORSRINGER LØST I FLEKSIBELT SAMARBEJDE

Ud over de indeklimamæssige krav til DOKK1's solafskærmning, var der også et behov for at løse to modsatrettede behov mellem det livlige udeareal og de rolige rum inde i bygningen.

Valget faldt på en kombination af indvendige rullegardiner og tekstile afskærmningsgardiner til alle de store glasfacader. På grund af bygningens skala går både rullegardinernes og afskærmningsgardinernes dimensioner langt ud over standard. De største af de i alt 400 rullegardiner måler 4,5 x 6,5 meter, og nogle af afskærmningsgardinerne går op til seks meters højde. 

”Vi ønskede rullegardiner, der i dimensioner passede til de store vinduesflader, så vi undgik at dele et gardin i to og på den måde ”skære” facaden over, når gardinet er nede. Det lykkedes, og vi har nu en enhed, som skaber sammenhæng med arkitekturen. Udfordringen omkring styringen af de store rullegardiner i en ganske lille skinne er også løst,” fortæller Philip Brinch Sørensen.

Download hele casen til højre