ARKIVET

ARKIVET

Artikler fra arkivet

Se flere artikler, cases, fakta om solafskærmning og meget mere i Fischers arkiv. 

 

Brugeroptimeret styring

Sammen med vores søsterselskab Blendex A/S har Fischer udviklet styringskonceptet sunsync™ til styring af solafskærmning.

Konceptet er designet til at dække alle behov, uanset projektets størrelse, kompleksitet og prisniveau. Det kan integreres og optimeres i forhold til bygningens øvrige styring.

Og det kan via gateways kommunikuere med de mest almindelige CTS-protokoller, ligesom det kan skaleres, så det imødekommer den enkelte brugers behov. 

BESØG WEBSITE

Udbud af bæredygtigt byggeri

Netværket InnoBYG har udgivet en inspirationsfolder om udbud af bæredygtigt byggeri med det formål at inspirere og støtte bygherren og bygherrens rådgivere. 

Det gælder specifikt i forhold til at fremme bæredygtighed gennem udbudskrav. Følgende emner tages op: Arkitektur og proces, indeklim, materialer og totaløkonomi. 

Folderen har udgangspunkt i en workshopserie, der belyste de udfordringer, som bygherre og rådgiverne møder i arbejdet med bæredygtigt og energieffektivt byggeri.

DOWNLOAD INSPIRATIONSFOLDEREN HER. 

Løsninger med forskellige funktioner

Skanderborgs nye samlingssted, Skanderborg Fælled, har fået en lang række produkter fra Fischer.

I administrationsbygningen får medarbejderne et behageligt indeklima med Fischers rullegardiner og screens, der både forhindrer overophedning og blænding.

Og i multihallen sikrer kombinerede akustik- og mørklægningsgardiner både et godt tv-lys til optagelser af håndboldkampe og en optimeret lydoplevelse ved koncerter. 

LÆS CASEN HER

Overophedning er et stigende problem

Kravene til energireduktion resulterer paradoksalt nok i, at overophedning af bygninger bliver et større og større problem både i Danmark i Europa.

Årsagen til overophedningen er de nye, tætte lavenergibyggerier, som er designet til at fange varmen fra solen og ikke slippe den ud. 

Den europæiske solafskærmningsorganisation, ES-SO, har udarbejdet et ”white paper” om overophedning og solafskærmning. 

DOWNLOAD WHITE PAPER HER

Dagslysbestemmelser i Bygningsreglementet

Bygningsreglementet stiller krav om, at rum skal være velbelyste, og der henvises til to måder at dokumentere det på.

Det gælder forholdet mellem glas- og gulvareal samt dagslysfaktoren. "Dagslysbestemmelser i BR - vurdering af dagslysforhold" blev udsendt af SBi, 2016.

Rapporten gennemgår desuden andre metoder, der anvendes til dagslysvurderinger og opstiller fordele og ulemper ved de forskellige metoder.

DOWNLOAD RAPPORTEN HER. 

Branchevejledning i LCA ved renovering

Teknologisk Institut og SBi står bag vejledningen, der er målrettet bygherrer og bygherrerådgivere, som udbyder renoveringsprojekter.

Dertil kommer rådgivere, der efterfølgende udflører LCA på de udbudte projekter med det formål at skabe fælles retningslinjer.

Retningslinjer for LCA på bygningsrenoveringer, der skal sikre tilstrækkeligt uddybende kravsspecifikationer på for området.

Hent Branchevejledning i LCA ved renovering, 2016, HER.

Vi kvalitetstester produkternes holdbarhed

Det er helt afgørende at vælge den rigtige overfladebehandling, før vi pulverlakerer de aluprofiler, der bruges til udvendig solafskærmning som f.eks. screens.

Derfor kvalitetstester vi altid alle lakeringers holdbarhed, før profilerne monteres. Den bedst kendte metode er den såkaldte salttågetest med natriumkloridopløsninger.

Salttågetesten simulerer det klima og vejr, som de lakerede emner skal fungere i. Salttågetesten er tilnærmet en DS/EN ISO 9227.

Dagslys i nyt kontorhus

Konsekvenserne for dagslys ved forskellige vinduesplaceringer og –udformninger i nyt kontorhus. Energistyrelsens eksempelsamling rummer bl.a. beregningseksempler.

Det gæler både opgraderinger af eksisterende byggeri og vurdering af nybyggeri. Hensigten med samlingen er bl.a. at vise nogle af de muligheder, der ligger i energibestemmelserne.

Både i forhold til renovering af eksisterende byggeri og til vurdering af nybyggeri. Se mange flere informationer, vejledninger og beregningseksempler i Energistyrelsens eksempelsamling.

Download Energistyrelsens eksempelsamling om energi.