Løsningen skal have Fischers signatur

Gardiner er ikke en løsrevet del af indretningen. Når Fischers salgskonsulenter indgår i et samarbejde med kunden, forholder de sig altid til den sammenhæng, som gardinerne skal fungere i. Det gælder både det designmæssige, æstetiske og funktionelle niveau. Og lægger man dertil tekstiler i høj kvalitet og mange års erfaring, har Fischer en unik styrke.

”Vi kigger grundigt på den aktuelle bolig og på, hvilke vinduer det drejer sig om. Vi studerer også kundens indretning nøje, for den stil skal gardinerne selvfølgelig matche,” fortæller Fischers salgschef, Anders Back Christensen og tilføjer:

”Har man fx investeret penge i et hus eller en lejlighed og været omhyggelig med sin indretning, er det vigtigt, at gardinerne kan leve op til det. Gardinvalget er jo med til at tegne et rum, lægge til eller trække fra.”

Transparente rullegardiner med specialdug og solgardiner ophængt med wavebånd, som sikrer, at gardinet altid falder i de rigtige folder.

En holdning til slutproduktet

Fischers salgskonsulenter interesserer sig for design generelt og arbejder ofte sammen med arkitekter og indretningsdesignere. 

”Vi læser bolig- og designmagasiner og følger med i de tendenser, der er indenfor både tekstiler og indretningsdesign. Vi er meget optaget af, hvordan slutproduktet fremstår og har altid en holdning til, om det er en funktionel og smuk løsning. Vi vil gerne have indflydelse, og det er en meget stor tilfredsstillelse at guide kunden i den rigtige retning, så resultatet bliver helstøbt. Vi har modet til at pege på utraditionelle løsninger, og det er vigtigt, at gardinløsningen har Fischers signatur”, siger Anders Back Christensen og tilføjer:

”Faktisk sker det tit, at kunden tager en helt anden beslutning, end de har regnet med. Fx ønskede et par rullegardiner og lamelgardiner til deres nybyggede lejlighed, men de endte med at vælge velourgardiner… De oplevede, at de fik mere end forventet, og det er en stor glæde for os.”

LED-belysningen oplyser gardiner indefra øverst, hvor gardinskinnen er skjult.

Markante detaljer

Anders Back Christensen oplever det tætte samarbejde med arkitekter og med kunder, som har tænkt sig om, som meget spændende og interessant. Det bedste er at blive involveret i et nybyggeri helt fra det er på tegnestadiet. 

”Når folk får tegnet et hus, bliver gardinløsningerne ofte tænkt med helt fra starten: Skal gardinskinnen skjules, så det ser ud som om gardinet ”vokser” ud af loftet? Kan man lave nicher til motoriserede rullegardiner, så beslag og ledninger bliver usynlige? Er det muligt at etablere LED belysning øverst til at belyse gardinet bagfra?”

Anderledes forholder det sig naturligvis til eksisterende byggeri, men også her kan man lege med specielle løsninger og detaljer. Det kan fx være nogle ”greb” til at betjene gardinet med udført i skind eller flettede læderstropper, overdimensionerede syninger med fx 20 cm læg, kroge til ophæng eller syede dobbeltfolder ned langs gardinet, så syningerne bliver markeret på forkanten.

”Vores syersker er meget dygtige og kan udføre mange forskellige slags syninger. De er skarpe til at give tekniske løsninger på vores designidéer, og forslag bliver udvekslet frem og tilbage. Vi oplever tit, at arkitekterne, indretningsdesignerne eller kunden selv efterlyser forskellige detaljer, så løsningen bliver mere markant. Og der er vi bestemt leveringsdygtige,” understreger Anders Back Christensen.

Kraftige akustikgardiner ophængt med kroge og kouserringe. Gardinerne fungerer også som rumdelere.