Akustik

360° designfrihed

Lydforholdene i et rum er essentielle for vores komfort og sundhed. En god akustikløsning kan til gengæld bidrage væsentligt til langt bedre akustik i hverdagen.  

Akustikken i et lokale er afgørende både for vores daglige velbefindende, stressrisici og generelle helbredsmæssige tilstand på længere sigt.

Nu introduceres Slide Panel Flex, der både betyder bedre akustik og giver designfrihed og stilfuld æstetik til bl.a. restauranter og kontorer m.v.

LÆS MERE

Akustik, lys og luft skal understøtte arkitekturen

Der skal være forskel på den akustiske oplevelse i forskellige rum, ellers bliver det en flad fornemmelse at bevæge sig igennem en bygning.

Det mener Søren Vestbjerg Andersen, Swecos akustikafdeling Acoustica, og fremhæver, at rum og bygninger gerne må overraske og inspirere. 

Se meget mere i interviewet om bl.a. den gode akustiske oplevelse, det essentielle samarbejde med arkitekterne og vigtigheden af at have oplevelsen frem for regler og lovkrav i centrum.

LÆS MERE 

akustik vægpanel

Akustik i forklædning

Lyd. Efterklang. Frekvenser. Absorptionskoefficient. Kært barn har mange navne, og det samme gælder i høj grad for de mange facetter af AKUSTIK som begreb.

Derfor kan du nu her finde en kort forklaring og definition af en række centrale begreber inden for det komplekse felt, der er akustik for at fremme forståelsen.

Fordi det i sidste ende altid handler om at kunne skabe de bedste akustiske forhold i ethvert rum. Og dermed større velvære og koncentration foruden de æstetiske fordele.

SE MERE

Akustikguiden. Håndbog om akustik

Akustikguiden giver overblik over alle de krav, som Bygningsreglementet 2018 stiller til akustikken i forskellige typer af byggeri.

Hvad siger reglerne om akustik i forskellige slags byggerier, og hvordan skaber man det bedst mulige akustiske indeklima?

Guiden er en praktisk håndbog til arkitekter, rådgivende ingeniører, bygningskonstruktører og entreprenører. 

LÆS MERE

Visioner med akustik: Fra køkken til kontor

The Kitchen er et iværksættermiljø på det tidligere Kommunehospitals område i Aarhus med akustikgardiner, der både dæmper støj og skaber små kontorer.

Det gamle centralkøkken er blevet omdannet til en midlertidig bopæl for iværksættervirksomheder, og Fischer har leveret akustikgardinerne til byggeriet.

Hør hvilke visioner, der ligger bag udviklingen af projekt The Kitchen i vores interview med arkitekt Gustaf Lohn, Aarhus Universitet. 

LÆS MERE

"Vi skal formulere målet med den akustiske oplevelse"

Civilingeniør og akustiker Bo Mortensen, Gade & Mortensen Akustik A/S har i åritier arbejdet med lyd og akustikløsninger.

For ham handler akustik ikke udelukkende om teknikaliteter, men i lige så høj grad om kommunikation.

For hvad er den gode lyd? Er det fravær af dårlig lyd? Og hvordan beskriver man egentlig den gode akustiske oplevelse?

LÆS MERE

Gourmet, Gardiner & Det Glade Vanvid

-For mig handler det om at skabe en fortælling. En stemning. En identitet og en sammenhængende oplevelse for gæsterne. Det er på en måde en hyldest til håndværket. 

Mød folkene bag indretningen af restaurant Det Glade Vanvid i København med få materialer, detaljebevidsthed og ikoniske gardiner.

En fortælling om visuel identitet, harmonisk forskellighed og ikke mindst klassisk, godt håndværk står på menuen. 

LÆS MERE eller SE HELE ARTIKLEN I MAGASINFORMAT HER