Bæredygtighed, upcycling og certificeringer

Fra hippiemøbler til forretningsudvikling

Aarhusianske Upcycling Forum vil sende virksomhedernes rest- og returmaterialer ind i en CO2-venligere tidsalder med kommercielle upcycling-løsninger.

For den enkelte virksomhed er det endda ofte overraskende nemt og lavpraktisk selv at komme i gang. Det handler om at finde tilbage til rødderne i en ny version:

-Vi skal genopfinde gamle dage. I en digital kontekst. Virksomhederne skal først og fremmest skifte mindset fra skrald til ressourcer. Her er vi uerfarne i vores tid, men CEO hos Upcycling Forum.

LÆS INTERVIEWET HER

EPD: Dokumentation er vejen frem

En EPD Miljøvaredeklaration er både et signal om bæredygtig velvilje. Og en helt konkret dokumentation for et produkts påvirkning af miljøet i forskellige faser af det livscyklus. 

Derfor har vi en EPD Miljøvaredeklaration på vores screens. EPD'er spiller en vigtig rolle i forskellige bygningscertificeringer.

De gør dermed arbejdet lettere for bl.a. arkitekter og bygherrer, når man konkret kan sammenligne miljøpåvirkningen ved forskellige materialevalg i byggeriet.

LÆS MERE

Fremtidens bygninger får udvendig solafskærmning

Udvendig solafskærmning er en basal forudsætning for et godt indeklima i fremtidens grønnere byggeri. Både i forhold til energi, klima, komfort og sundhed. 

Den kan forbedre vores indeklima og velbefindende væsentligt. Ikke mindst på vores nordlige breddegrader med vores talrige bygninger med store glasflader.

Det kalder på en opfordring. Tænk langsigtet. helhedsorienteret. Og brug udvendig solafskærmning bl.a. af hensyn til vores velvære i fremtidens grønnere huse.

LÆS MERE

Et højere mål med udvendig solafskærmning

EU sætter nu barren højere for reduktionen af drivhusgasser frem mod år 2030. 
Det har følger også i byggeriet.

Den nye strategi angår tilpasning til klimaforandringer i EU, og ambitionerne gælder også byggebranchen inkl. reduktion af airconditioning og overophedning.

Her bliver solafskærmning en vigtig og nødvendig del af svaret på fremtidens udfordringer, og tiltaget bydes velkommen af Es-So, den europæiske solafskærmningsorganisation.

LÆS MERE

Hold varmen ude energien nede med ét greb

Det er nok ikke det første, man tænker på, når man starter feriebilen og kører sydpå for at tanke sol. Og coronaen ligger sikkert stadig langt længere fremme i bevidstheden.

Men når hverdagen lander, ferieboligen er skiftet ud med et kogende kontor, og indeklimaet generelt kalder på forandring, så melder behovet for et bedre indemiljø sig også hurtigt for de fleste.

Hvis man stiller spørgsmål til et samlet bud på at løse udfordringerne med indeklima og energi, så giver udvendig solafskærmning et overraskende klart svar. 

LÆS MERE

Solafskærmning som fremtidens førstevalg

Et internationalt 2022-studie fra Guidehouse sammenligner for første gang direkte solafskærmning med aircondition i forhold til indeklima og energi i bygninger.

Her påpeges det bl.a., at solafskærmning kan reducere energiforbruget i europæiske bygninger med op til 60 % omkring år 2050.

Forebygge 100 mio. tons CO2-emissioner. Og spare 285 mia. Euro. Undersøgelsen retter søgelyset mod nødvendigheden af solafskærmning som førstevalg før aircondition i fremtidens bygninger.

LÆS MERE

Certificeret bæredygtighed

Vores egenproducerede zip-screens er blevet evalueret inden for de tre internationale, anerkendte certificeringsordninger DGNB, BREEAM og LEED.

For første gang i Danmark kunne en solafskærmningsproducent og -leverandør således dokumentere, hvor mange point et produkt bidrager med til et bæredygtigt byggeri.

Opførelse, drift og senere nedrivning af bygninger kræver forbrug af rigtigt mange ressourcer. Derfor er det afgørende, at bæredygtighed i alle detaljer er en grundsten i ethvert byggeri.

LÆS MERE

Guide til bæredygtige byggecertifikater

”Guide to Sustainable Building Certifications” indeholder en omfattende analyse af ti relevante bæredygtige byggecertifikater på en visuel og tilgængelig måde.

Guiden gør det muligt at vurdere og sammenligne på et strategisk grundlag og kan bruges som et hjælpeværktøj i dialogen med kunder, så de kan stå stærkere inden for bæredygtigt byggeri.

Det gælder vel at mærke både på det nationale og globale marked. Guiden er udarbejdet af SBi og innovationsfirmaet 3XN Architects.

LÆS MERE

Ny DGNB-certificering for et sundt indeklima

Fra 2021 vil den danske certificeringsordning tildele bygninger, der gør noget særligt for sundhed og indeklima, certificeringen DGNB Hjerte.

Formålet er at få flere bygherrer til at prioritere indeklimaet højere, når de bygger efter DGNB standarden.

Udvendig solafskærmning er en ideel løsning til at opnå en optimal temperatur og et sundere indeklima i store, glasbelagte bygninger.

LÆS MERE

Bæredygtighed er ikke kun tykke vægge og tang på taget

Bæredygtighed er grundlæggende vilkår for det allermeste byggeri, og dermed er der vokset en vrimmel af certificeringsordninger frem, der dokumenterer en bygnings bæredygtighed.

Men hvilken certificeringsordning skal man som bygherre vælge og hvorfor? Hvorfor overhovedet lade sit byggeri certificere? Kan man ikke bygge bæredygtigt uden en certificering?

Se meget mere i vores interview med arkitekt M.Arch og DGNB konsulent, Casper Østergaard Christensen, GXN. 

LÆS MERE

DGNB Guld til hovedkvarteret

Rambøll har valgt det brugeroptimerede og skalérbare koncept, Sunsync™ til styring af solafskærmningen på det nye, store hovedkvarter i Esbjerg.

"Vi tænkte solafskærmning ind meget tidligt i designprocessen, da vi ønskede et fuld integreret design, som kunne give et helhedsindtryk af facaderne. Det har vi opnået."

Det fortæller projektleder og konstruktør Lars Povlsen fra Transform i interviewet, hvor også chefkonsulent Per Fristrup Qvist, Rambøll, fortæller om visionerne bag projektet. 

LÆS MERE