Byggeri

Et højere mål med udvendig solafskærmning

EU sætter nu barren højere for reduktionen af drivhusgasser frem mod år 2030. 
Det har følger også i byggeriet.

Den nye strategi angår tilpasning til klimaforandringer i EU, og ambitionerne gælder også byggebranchen inkl. reduktion af airconditioning og overophedning.

Her bliver solafskærmning en vigtig og nødvendig del af svaret på fremtidens udfordringer, og tiltaget bydes velkommen af Es-So, den europæiske solafskærmningsorganisation.

LÆS MERE

Hold varmen ude og energien nede med ét greb

Det er nok ikke det første, man tænker på, når man starter feriebilen og kører sydpå for at tanke sol. Og coronaen ligger sikkert stadig langt længere fremme i bevidstheden.

Men når hverdagen lander, ferieboligen er skiftet ud med et kogende kontor, og indeklimaet generelt kalder på forandring, så melder behovet for et bedre indemiljø sig også hurtigt for de fleste.

Hvis man stiller spørgsmål til et samlet bud på at løse udfordringerne med indeklima og energi, så giver udvendig solafskærmning et overraskende klart svar. 

LÆS MERE

Se de nyeste trends for byggebranchen i 2021

Rapporten ”Trends for byggebranchen” giver hvert kvartal et overblik over udviklingen i byggeriet og rummer bl.a. prognoser for resten af året i Danmark.

Trendrapporten, som den ofte omtales, indeholder toplister over igangsatte projekter i 2020, lister med forventede Top 10 bygherrer, arkitekter, ingeniører m.v. og kommentarer til udviklingen. 

"Trends for byggebranchen Q4" fra Byggefakta A/S udkommer i begyndelsen af hvert år med et tilbageblik på de seneste fem år.

LÆS MERE

Fremtidens bygninger får udvendig solafskærmning

Udvendig solafskærmning er en basal forudsætning for et godt indeklima i fremtidens grønnere byggeri. Både i forhold til energi, klima, komfort og sundhed. 

Den kan forbedre vores indeklima og velbefindende væsentligt. Ikke mindst på vores nordlige breddegrader med vores talrige bygninger med store glasflader.

Det kalder på en opfordring. Tænk langsigtet. helhedsorienteret. Og brug udvendig solafskærmning bl.a. af hensyn til vores velvære i fremtidens grønnere huse.

LÆS MERE

Bedre indeklima med intelligent styring

Få det bedste ud af indeklimaet. Det er opdraget bag en ny tids intelligent system til styring af indvendig og udvendig solafskærmning på vejen mod et langt bedre indeklima i hverdagen.

Når vi i dag tilbringer omkring 90 % af vores tid indendørs, så er vores sundhed, koncentrationsevne og generelle velbefindende under angreb.

Udfordringen med indeklima er ofte at koble hele bygningsstyringen sammen til et integreret hele. En udfordring som intelligent styring I mange tilfælde kan hjælpe med at løse. 

LÆS MERE