Cases & referencer

Gourmet, Gardiner & Det Glade Vanvid

-For mig handler det om at skabe en fortælling. En stemning. En identitet og en sammenhængende oplevelse for gæsterne. Det er på en måde en hyldest til håndværket. 

Mød folkene bag indretningen af restaurant Det Glade Vanvid i København med få materialer, detaljebevidsthed og ikoniske gardiner.

En fortælling om visuel identitet, harmonisk forskellighed og ikke mindst klassisk, godt håndværk står på menuen. 

LÆS MERE eller SE HELE ARTIKLEN I MAGASINFORMAT HER

Generationernes Hus: Et moderne hjem til flere aldre

Et moderne bud på at samle flere generationer under samme tag. Det er ambitionen med Generationernes Hus på Aarhus Ø. 

Huset er indrettet med både pleje- og ældreboliger, daginstitution, handicapboliger og familie- og ungdomsboliger. 

Tilsammen skal de forskellige boformer danne grundlag for visionen om et værdifuldt fællesskab. Fischer har leveret udvendig solafskærmning og gardiner til huset.

LÆS MERE 

Akustik, lys og luft skal understøtte arkitekturen

Der skal være forskel på den akustiske oplevelse i forskellige rum, ellers bliver det en flad fornemmelse at bevæge sig igennem en bygning.

Det mener Søren Vestbjerg Andersen, Swecos akustikafdeling Acoustica, og fremhæver, at rum og bygninger gerne må overraske og inspirere. 

Se meget mere i interviewet om bl.a. den gode akustiske oplevelse, det essentielle samarbejde med arkitekterne og vigtigheden af at have oplevelsen frem for regler og lovkrav i centrum.

LÆS MERE 

The Kitchen: Fra køkken til kontor

The Kitchen er et nyt iværksættermiljø på det tidligere Kommunehospitals område i Aarhus med akustikgardiner, der både dæmper støj og skaber små kontorer.

Det gamle centralkøkken er blevet omdannet til en midlertidig bopæl for iværksættervirksomheder, og Fischer har leveret akustikgardinerne til byggeriet.

Hør hvilke visioner, der ligger bag udviklingen af projekt The Kitchen i vores interview med arkitekt Gustaf Lohn, Aarhus Universitet. 

LÆS MERE

Bygningsæstetik & solafskærmning

Med 20.000 m2 markerer Bestsellers domicil indgangen til Aarhus Ø på byens havnefront. Et kompleks af en række forskudte bygninger og forbundne med terasser og taghaver.

For arkitekterne hos C. F. Møller har man fokuseret facader mod Nord og syd med natursten, mens øst og vest er glasfacader, der behøver solafskærmning i form af 1.300 indvendige rullegardiner. 

-I forhold til glasfacaderne var det vigtigt, at etageadskillelserne ikke kom ud i facaden. Vi har derfor presset tingene til det yderste, og det gav ikke meget plads til at placere solafskærmningen...

LÆS MERE

DGNB Guld til hovedkvarteret

Rambøll har valgt det brugeroptimerede og skalérbare koncept, Sunsync™ til styring af solafskærmningen på det nye, store hovedkvarter i Esbjerg.

"Vi tænkte solafskærmning ind meget tidligt i designprocessen, da vi ønskede et fuld integreret design, som kunne give et helhedsindtryk af facaderne. Det har vi opnået."

Det fortæller projektleder og konstruktør Lars Povlsen fra Transform i interviewet, hvor også chefkonsulent Per Fristrup Qvist, Rambøll, fortæller om visionerne bag projektet. 

LÆS MERE