Design & æstetik

Manden, der kravlede op i højden

Fotografering af arkitektur og bygninger er ofte en balancegang mellem rum, form, komposition og teknik. Og ikke uden fysiske udfordringer i bl.a. urbane områder.

For hvad laver en professionel fotograf oppe på skolens legepladsstativ? På strømkasser og stilladser i byens rum? Lær mere om fotograferingens kunst her. 

Mød manden bag kameraet i nyt interview om bl.a. højde, afstand, lys og legestativer. Arkitekturfotografi, der kræver sin mand.

LÆS INTERVIEW

360 grader designfrihed

Lydforholdene i et rum er afgørende for vores komfort og sundhed. En god akustikløsning kan bidrage væsentligt til langt bedre akustik i hverdagen.  

Akustikken i et lokale er essentiel både for vores daglige velbefindende, for stressrisici og vores generelle helbredsmæssige tilstand på længere sigt.

Nu introduceres Slide Panel Flex, der både betyder bedre akustik og giver designfrihed og stilfuld æstetik til bl.a. restauranter og kontorer m.v.

LÆS MERE

Gourmet, Gardiner & Det Glade Vanvid

-For mig handler det om at skabe en fortælling. En stemning. En identitet og en sammenhængende oplevelse for gæsterne. Det er på en måde en hyldest til håndværket. 

Mød folkene bag indretningen af restaurant Det Glade Vanvid i København med få materialer, detaljebevidsthed og ikoniske gardiner.

En fortælling om visuel identitet, harmonisk forskellighed og ikke mindst klassisk, godt håndværk står på menuen. 

LÆS MERE eller SE HELE ARTIKLEN I MAGASINFORMAT HER

Akustik, lys og luft skal understøtte arkitekturen

Der skal være forskel på den akustiske oplevelse i forskellige rum, ellers bliver det en flad fornemmelse at bevæge sig igennem en bygning.

Det mener Søren Vestbjerg Andersen, Swecos akustikafdeling Acoustica, og fremhæver, at rum og bygninger gerne må overraske og inspirere. 

Se meget mere i interviewet om bl.a. den gode akustiske oplevelse, det essentielle samarbejde med arkitekterne og vigtigheden af at have oplevelsen frem for regler og lovkrav i centrum.

LÆS MERE

Fjernstyret solafskærmning til designhotellet

Alle 365 værelser har fået motoriserede plisségardiner og professionel mørklægning fra Fischer på designhotellet CitizenM på Københavns Rådhusplads.

Gardinerne styres via en tablet i de små værelsesrum, hvilket pladsmæssigt gør det lettere at håndtere solafskærmningen og mørklægningen ved bl.a. vinduet. 

Vi fjernstyringen har man også kontrol over temperatur, tv og vækkeur. Både solafskærmning og mørklægning kan for-programmeres til dag/aften/nat.

LÆS MERE 

Gardinerne, moden og tidsånden

Gardinet lever ikke sit eget liv, men er tilpasset ens indretningsstil. Desuden spiller sted, værdier og alder m.v. en stor rolle. Og ovenover det hele svæver tidsånden og moden.

Vi har interviewet forfatteren bag det digre værk ”Det påklædte hjem – Tekstiler og boligkultur i Danmark gennem 300 år”, magister i europæisk etnologi Luise Skak-Nielsen. 

Læs vores interview, som blandt andet kommer omkring klunketid, funktionalisme, 60’ernes parcelhus, det nøgne look, boligen som identitetsmærke og tekstilernes genkomst.

LÆS MERE