Gardiner og tekstiler

Gardiner i alle studieretninger

Når man er 22 år og studerende, er man måske ikke altid vild med at blive vækket af skarp sol tidlig morgen. 

Det har man løst på nyt kollegie på Tranekærvej i Risskov ved Aarhus med gardiner til alle 312 boliger.

Kollegiekontoret i Aarhus står bag valget af gardiner, og det er ingen tilfældighed. Hverken med tanke på brugerne, løsningerne eller det lange samarbejde bag.

LÆS MERE

Gardiner til kontordomicilet

Lyse, æstetiske gardiner er flyttet ind i Poul Schmith/Kammeradvokatens kontordomicil i Kbh. med svenske Genesta som bygherre.

En serie gardiner, der både giver mulighed for udsyn og arbejdsro og som tager bæredygtige hensyn med tekstiler fra Kurage.

-Man har fra start haft et ønske om et "blødt" udtryk i lokalerne. Derfor er valget faldet på hvide gardiner som solafskærmning frem for f.eks. rullegardiner.

LÆS MERE

Gourmet, Gardiner & Det Glade Vanvid

-For mig handler det om at skabe en fortælling. En stemning. En identitet og en sammenhængende oplevelse for gæsterne. Det er på en måde en hyldest til håndværket. 

Mød folkene bag indretningen af restaurant Det Glade Vanvid i København med få materialer, detaljebevidsthed og ikoniske gardiner.

En fortælling om visuel identitet, harmonisk forskellighed og ikke mindst klassisk, godt håndværk står på menuen. 

LÆS MERE eller SE HELE ARTIKLEN I MAGASINFORMAT HER

"Jeg behandler alle materialer som tekstiler"

Tekstile overflader i samspil med lys er omdrejningspunktet for formgiver Astrid Kroghs arbejde. Hendes baggrund som tekstildesigner er det faste fundament.

Derfra skaber hun værker, der emmer af særlighed og langtidsholdbar kvalitet. "Det at skabe et tekstil er noget helt fantastisk", siger Astrid Krogh.

"At være tekstildesigner er grundlaget for at skabe noget nyt, og ikke kun traditionelle tekstiler, for du kan jo væve i mange forskellige materialer, fx sølvfolie, papir eller lys".

LÆS MERE

Tekstiler opfylder funktionelle og sanselige behov

Tekstiler favner et rums helhed rent æstetisk, vækker vores sanselighed og spiller en meget stor rolle på basale funktionelle områder. Det mener designerne Birgit Tarp og Lars Vejen.  

Tekstiler er efter flere år ude i kulden tilbage både på det private og det professionelle marked med deres varme, blødhed og sanselighed som stærke kvalitetsmærker. Tendenserne går tre veje.

Fra de lette, hvide og transparente over det naturlige look med hør til den tungere, farvemættede velour. Birgit Tarp ser også nye muligheder i at tænke mere kreativt på det professionelle marked. 

LÆS MERE 

Tekstiler, der kan det hele

Kan vi minimere bygningers energiforbrug ved at klæde dem på med tekstiler alt efter årstid? Kan vi udnytte vores huses potentiale bedre?

Både pladsmæssigt og i forhold til årstiderne ved at anvende tekstiler som en del af vægge og lofter? Og hvilke arkitektoniske potentialer har tekstiler egentlig?

Spørgsmålene er mange, og de stilles i projektet SoftSpace under ledelse af arkitekt Erik Jull, der har modtaget et større arbejdslegat til undersøgelse af bæredygtig arkitektur. 

LÆS MERE 

Gardinerne, moden og tidsånden

Gardinet lever ikke sit eget liv, men er tilpasset ens indretningsstil. Desuden spiller sted, værdier og alder m.v. en stor rolle. Og ovenover det hele svæver tidsånden og moden.

Vi har interviewet forfatteren bag det digre værk ”Det påklædte hjem – Tekstiler og boligkultur i Danmark gennem 300 år”, magister i europæisk etnologi Luise Skak-Nielsen. 

Læs vores interview, som blandt andet kommer omkring klunketid, funktionalisme, 60’ernes parcelhus, det nøgne look, boligen som identitetsmærke og tekstilernes genkomst.

LÆS MERE

Løsningen skal have vores signatur

Der skal være en grundlæggende interesse for design generelt, og derfor er der også ofte samarbejder med arkitekter og indretningsdesignere i salgsarbejdet. 

”Vi følger med i bolig- og designmagasiner og i de tendenser, der er inden for både tekstiler og indretningsdesign", siger salgschef Anders Back Christensen.

"Vi er meget optagede af, hvordan slutproduktet fremstår og har altid en holdning til, om det er en funktionel og smuk løsning. Det er vigtigt, at løsningen har Fischers signatur."

LÆS MERE

Rullegardiner og screens til Arla

Beregningerne viste, at der ikke var tilstrækkeligt med indvendig solafskærmning, da Arla Innovation Centre blev projekteret.

Centeret på 10.000 m2 ligger i et grønt og åbent område i det nordlige Aarhus med køer lige uden for vinduerne.

Det stod bare klart, at udvendig solafskærmning var nødvendig for at overholde energirammen. Og arkitekterne bag valgte zip-screen og motoriserede rullegardiner System Plus. 

LÆS MERE

Generationernes Hus

På Aarhus Ø ligger Generationernes Hus som et moderne bud på at samle flere aldre under samme tag.

Det er indrettet både med pleje- og ældreboliger, dagsinstitution, handicapboliger og familie- og ungdomsboliger.

En række meget forskellige mennesker og boformer, der skal danne grundlag for visionen om et værdifuldt fællesskab. Se billeder og læs interview med arkitekterne bag.

SE MERE

Fem km gardiner til Axel Towers

To tredjedele af kontorerne i Københavns nye varetegn, Axel Towers, er advokatfirmaet Gorissen Federspiels. Fischer har leveret og monteret 5 km gardiner og 2.5 km gardinskinner.

De sandfarvede gardiner med tekniske lys- og varmeegenskaber klæder den klassiske indretning med høj træpaneler og sildebensparket kombineret med farverige oliemalerier af Kasper Eistrup. 

Arkitekterne Lundgaard & Tranberg har udnyttet Axel Towers runde former og facaden, så hvert kontor kun bliver udsat for direkte sollys i to timer om dage. Alligevel var solafskærmning nødvendig.

LÆS MERE