Indvendig solafskærmning

"Jeg behandler alle materialer som tekstiler"

Tekstile overflader i samspil med lys er omdrejningspunktet for formgiver Astrid Kroghs arbejde. Hendes baggrund som tekstildesigner er det faste fundament.

Derfra skaber hun værker, der emmer af særlighed og langtidsholdbar kvalitet. "Det at skabe et tekstil er noget helt fantastisk", siger Astrid Krogh.

"At være tekstildesigner er grundlaget for at skabe noget nyt, og ikke kun traditionelle tekstiler, for du kan jo væve i mange forskellige materialer, fx sølvfolie, papir eller lys".

LÆS MERE

Tekstiler opfylder funktionelle og sanselige behov

Tekstiler favner et rums helhed rent æstetisk, vækker vores sanselighed og spiller en meget stor rolle på basale funktionelle områder. Det mener designerne Birgit Tarp og Lars Vejen.  

Tekstiler er efter flere år ude i kulden tilbage både på det private og det professionelle marked med deres varme, blødhed og sanselighed som stærke kvalitetsmærker. Tendenserne går tre veje.

Fra de lette, hvide og transparente over det naturlige look med hør til den tungere, farvemættede velour. Birgit Tarp ser også nye muligheder i at tænke mere kreativt på det professionelle marked. 

LÆS MERE 

Løsningen skal have Fischers signatur

Fischers salgskonsulenter interesserer sig for design generelt og arbejder ofte sammen med arkitekter og indretningsdesignere. 

”Vi følger med i bolig- og designmagasiner og i de tendenser, der er inden for både tekstiler og indretningsdesign", siger salgschef Anders Back Christensen.

"Vi er meget optagede af, hvordan slutproduktet fremstår og har altid en holdning til, om det er en funktionel og smuk løsning. Det er vigtigt, at løsningen har Fischers signatur."

LÆS MERE

Gardinerne, moden og tidsånden

Gardinet lever ikke sit eget liv, men er tilpasset ens indretningsstil. Desuden spiller sted, værdier og alder m.v. en stor rolle. Og ovenover det hele svæver tidsånden og moden.

Vi har interviewet forfatteren bag det digre værk ”Det påklædte hjem – Tekstiler og boligkultur i Danmark gennem 300 år”, magister i europæisk etnologi Luise Skak-Nielsen. 

Læs vores interview, som blandt andet kommer omkring klunketid, funktionalisme, 60’ernes parcelhus, det nøgne look, boligen som identitetsmærke og tekstilernes genkomst.

LÆS MERE

Tekstiler, der kan det hele

Kan vi minimere bygningers energiforbrug ved at klæde dem på med tekstiler alt efter årstid? Kan vi udnytte vores huses potentiale bedre?

Både pladsmæssigt og i forhold til årstiderne ved at anvende tekstiler som en del af vægge og lofter? Og hvilke arkitektoniske potentialer har tekstiler egentlig?

Spørgsmålene er mange, og de stilles i projektet SoftSpace under ledelse af arkitekt Erik Jull, der har modtaget et større arbejdslegat til undersøgelse af bæredygtig arkitektur. 

LÆS MERE 

Gourmet, Gardiner & Det Glade Vanvid

-For mig handler det om at skabe en fortælling. En stemning. En identitet og en sammenhængende oplevelse for gæsterne. Det er på en måde en hyldest til håndværket. 

Mød folkene bag indretningen af restaurant Det Glade Vanvid i København med få materialer, detaljebevidsthed og ikoniske gardiner.

En fortælling om visuel identitet, harmonisk forskellighed og ikke mindst klassisk, godt håndværk står på menuen. 

LÆS MERE eller SE HELE ARTIKLEN I MAGASINFORMAT HER

Solafskærmning understøtter bygningens æstetik

Med 20.000 m2 markerer Bestsellers domicil indgangen til Aarhus Ø på byens havnefront. Et kompleks af en række forskudte bygninger og forbundne med terasser og taghaver.

For arkitekterne hos C. F. Møller har man fokuseret facader mod Nord og syd med natursten, mens øst og vest er glasfacader, der behøver solafskærmning i form af 1.300 indvendige rullegardiner. 

-I forhold til glasfacaderne var det vigtigt, at etageadskillelserne ikke kom ud i facaden. Vi har derfor presset tingene til det yderste, og det gav ikke meget plads til at placere solafskærmningen...

LÆS MERE