klima

Fra hippiemøbler til forretningsudvikling

Aarhusianske Upcycling Forum vil sende virksomhedernes rest- og returmaterialer ind i en CO2-venligere tidsalder med kommercielle upcycling-løsninger.

For den enkelte virksomhed er det endda ofte overraskende nemt og lavpraktisk selv at komme i gang. Det handler om at finde tilbage til rødderne i en ny version:

-Vi skal genopfinde gamle dage. I en digital kontekst. Virksomhederne skal først og fremmest skifte mindset fra skrald til ressourcer. Her er vi uerfarne i vores tid, men CEO hos Upcycling Forum.

LÆS INTERVIEWET HER

Mod højere mål med solafskærmning

EU sætter nu barren højere for reduktionen af drivhusgasser frem mod år 2030. 
Det har følger også i byggeriet.

Den nye strategi angår tilpasning til klimaforandringer i EU, og ambitionerne gælder også byggebranchen inkl. reduktion af airconditioning og overophedning.

Her bliver solafskærmning en vigtig og nødvendig del af svaret på fremtidens udfordringer, og tiltaget bydes velkommen af Es-So, den europæiske solafskærmningsorganisation.

LÆS MERE

Grønne bygninger får udvendig solafskærmning

Det kan siges kort. Udvendig solafskærmning er en basal forudsætning for et godt indeklima. Både i forhold til energi, klima, komfort og sundhed er det den mest effektive løsning. 

Den kan forbedre vores indeklima og velbefindende væsentligt. Ikke mindst på vores nordlige breddegrader med vores talrige bygninger med store glasflader.

Det kalder på en opfordring. Tænk langsigtet. helhedsorienteret. Og brug udvendig solafskærmning bl.a. af hensyn til vores velvære i fremtidens grønnere huse.

LÆS MERE

Fra plastaffald i verdenshavene til gardiner

Tonsvis af svært nedbrydeligt plastikaffald og mikroplast flyder rundt i verdenshavene. Det estimeres, at der er hele seks gange så meget plastik som plankton i havene.

Konsekvenserne er fatale for dyrelivet og oceanernes økosystemer, som producerer omkring halvdelen af ilten på kloden.

I Danmark arbejder et stigende antal virksomheder dog aktivt med genanvendelse af plast i deres produktion, hvilket da også er helt afgørende for at nå målene i EU's plaststrategi.

LÆS MERE

The Kitchen: Fra køkken til kontor

The Kitchen er et nyt iværksættermiljø på det tidligere Kommunehospitals område i Aarhus med akustikgardiner, der både dæmper støj og skaber små kontorer.

Det gamle centralkøkken er blevet omdannet til en midlertidig bopæl for iværksættervirksomheder, og Fischer har leveret akustikgardinerne til byggeriet.

Hør hvilke visioner, der ligger bag udviklingen af projekt The Kitchen i vores interview med arkitekt Gustaf Lohn, Aarhus Universitet. 

LÆS MERE