Udvendig solafskærmning

Udvendig solafskærmning

Solafskærmning som fremtidens førstevalg

Et nyt internationalt studie fra Guidehouse sammenligner for første gang direkte solafskærmning med aircondition i forhold til indeklima og energi i bygninger.

Her påpeges det bl.a., at solafskærmning kan reducere energiforbruget i europæiske bygninger med op til 60 % omkring år 2050.

Forebygge 100 mio. tons CO2-emissioner. Og spare 285 mia. Euro. Undersøgelsen retter søgelyset mod nødvendigheden af solafskærmning som førstevalg før aircondition i fremtidens bygninger.

LÆS MERE

På sporet efter morgendagens energivenlige huse

Set i krystalkuglen er den udvendige udgave den klart mest energieffektive form for solafskærmning til fremtidens byggeri.

Det gælder både i forhold til godt indeklima og energiforbruget, som skal reduceres kraftigt for at opfylde de bæredygtige ambitioner.

Læs vores artikel om at holde det arkitektoniske fokus skarpt. Om at sænke energiforbruget og undgå greenwashing. Og om at se bæredygtighed i det store billede.

LÆS ARTIKEL

Grønne bygninger får udvendig solafskærmning

Det kan siges kort. Udvendig solafskærmning er en basal forudsætning for et godt indeklima. Både i forhold til energi, klima, komfort og sundhed er det den mest effektive løsning. 

Den kan forbedre vores indeklima og velbefindende væsentligt. Ikke mindst på vores nordlige breddegrader med vores talrige bygninger med store glasflader.

Det kalder på en opfordring. Tænk langsigtet. helhedsorienteret. Og brug udvendig solafskærmning bl.a. af hensyn til vores velvære i fremtidens grønnere huse.

LÆS MERE

Mod højere mål med udvendig solafskærmning

EU sætter nu barren højere for reduktionen af drivhusgasser frem mod år 2030. 
Det har følger også i byggeriet.

Den nye strategi angår tilpasning til klimaforandringer i EU, og ambitionerne gælder også byggebranchen inkl. reduktion af airconditioning og overophedning.

Her bliver solafskærmning en vigtig og nødvendig del af svaret på fremtidens udfordringer, og tiltaget bydes velkommen af Es-So, den europæiske solafskærmningsorganisation.

LÆS MERE

Hold varmen ude og energien nede med ét greb

Det er nok ikke det første, man tænker på, når man starter feriebilen og kører sydpå for at tanke sol. Og coronaen ligger sikkert stadig langt længere fremme i bevidstheden.

Men når hverdagen lander, ferieboligen er skiftet ud med et kogende kontor, og indeklimaet generelt kalder på forandring, så melder behovet for et bedre indemiljø sig også hurtigt for de fleste.

Hvis man stiller spørgsmål til et samlet bud på at løse udfordringerne med indeklima og energi, så giver udvendig solafskærmning et overraskende klart svar. 

LÆS MERE

Udvendig solafskærmning er langsigtet tænkning

Trætte og uoplagte børn i skolerne. Medarbejdere med nedsat koncentrations- og præstationsevne og flere sygedage. Unødvendige ekstraudgifter til ventilation og køling.

Rapporter påpeger, at konsekvenserne er til at få øje på, hvis ikke man har et fornuftigt indeklima. I skolerne, på arbejdspladserne og i landets boliger.

Omvendt styrker et godt indeklima både energi, lærings- og præstationsevne betragteligt. Og så tjener investeringer i udvendig solafskærmning sig hurtigt hjem.

LÆS MERE

Bedre indeklima med intelligent styring

Få det bedste ud af indeklimaet. Det er opdraget bag en ny tids intelligent system til styring af indvendig og udvendig solafskærmning på vejen mod et langt bedre indeklima i hverdagen.

Når vi i dag tilbringer omkring 90 % af vores tid indendørs, så er vores sundhed, koncentrationsevne og generelle velbefindende under angreb.

Udfordringen med indeklima er ofte at koble hele bygningsstyringen sammen til et integreret hele. En udfordring som intelligent styring I mange tilfælde kan hjælpe med at løse. 

LÆS MERE

Udvendig solafskærmning er mest effektiv

Beregningerne viste, at der ikke var tilstrækkeligt med indvendig solafskærmning, da Arla Innovation Centre blev projekteret.

Centeret på 10.000 m2 ligger i et grønt og åbent område i det nordlige Aarhus med køer lige uden for vinduerne.

Det stod bare klart, at udvendig solafskærmning var nødvendig for at overholde energirammen. Og arkitekterne bag valgte zip-screen og motoriserede rullegardiner System Plus. 

LÆS MERE