Kokkedal Slot Copenhagen: Gardiner, sengekjoler, puder

Totalleverandør: Punktum Designbrokers
Indretningsdesigner: Catherine Danneskiold-Samsøe
Produkter: 800 meter gardin, 30 sengekjoler og 72 puder. Tekstiler fra Osborne & Little, Rubelli, Nina Campbell, JAB, Zimmer & Rohde
Levering: 2014 

Foto: Christos Drazos / Kokkedal Slot Copenhagen

 

Et ambitiøst projekt

Kokkedal Slot i Nordsjælland blev oprindeligt opført i hollandsk renæssancestil i 1746. I 1864 blev hovedbygningen udvidet og ombygget i tidens nationalromantiske stil. Og i 2014 stod Kokkedal færdig efter en omfattende renovering, der genfortolker slottets sjæl i en moderne udgave.

En klassisk og luksuriøs indretning, der spiller op til historien og beliggenheden, kendetegner slottets ni suiter, to sale, restaurant, bar samt konference- og mødefaciliteter. Til resten af de i alt 62 værelser, der er placeret i tilhørende forpagterbygninger, har man valgt en mere afdæmpet og moderne lodge-stil. 

”Det var et ambitiøst projekt, som krævede tekstiler af meget høj kvalitet” fortæller partner Jesper Kempinska-Larsen, Punktum Designbrokers, der stod for indretningskonceptet. ”Gardinløsningerne var mere komplekse, end vi tidligere har set på andre 5-stjernede hoteller.”

Til slottets suiter er der brugt forskellige tekstiler til gardiner, puder samt sengekjoler, mens forpagterbygningernes værelser er mere ensartede.

”For at opnå den klassiske og eksklusive slotsstemning, som man ønskede, er tekstilerne i en sådan kontekst noget af det vigtigste overhovedet. Selvfølgelig skaber møbler og belysning en stemning, men for at dresse det samlede udtryk helt op, er tekstilerne afgørende – både kvaliteten og for gæstens oplevelse af opholdet. Derfor brugte vi også allermest tid og krudt på det område.”

Fischer fik brug for mange kompetencer for at løse opgaven. Gamle sy-teknikker og -traditioner blev genopdaget og udviklet videre i den nye sammenhæng. Arbejde med projektet involverede ligeledes en stor tekstil-pallette, der blandt andet omfattede tung velour og silke, mønstrede og stribede stoffer, kvaster, silkesnore og faste gardinkapper betrukket med stof samt puder med special-afslutninger som fryns og kantebånd.

”Det var en meget stor opgave at løfte, og både produktionen og monteringen krævede stor teknisk snilde og akuratesse,” understreger Jesper Kempinska-Larsen.

Download casen