STILLING

Gardiner i genanvendte materialer til ny kunstinstallation.

0 / 0

Hvor: Stilling Studio, København 
Kurator: Nadia Olive Schnack
Produkter: Kurage Casual Light, In the Dark & Smooth Dense
Levering: 2024
Fotograf: Line Thit Klein for Stilling
Videofotograf: Johanna Christensen  

KREATIVE LØSNINGER UDE OG INDE

Hvert år i juni trækker designfestivalen 3daysofdesign international bevågenhed. I tre dage myldrer Københavns gader med pressefolk, indkøbere og designentusiaster, som kommer for at se de danske designbrands udstille.

I 2024 havde vi fornøjelsen af at levere gardiner til Stilling i Bredgade 22, hvor det nytænkende gardinstangsbrand har sit showroom. Her monterede vi Kurage-stofgardiner både inde og ude. Og det var alt andet end gardiner på standardmål. 

 

”Udenfor i porten blev der hængt gardiner op med asymmetriske snit, og indenfor skabte vi flere små rum-i-rummet også ved hjælp af gardiner. To gardiner blev f.eks. til en lang gang, mens andre fyldte en hel bagvæg og andre igen svævede frit i 130 cm. højde,” fortæller salgsdirektør hos Fischer Gardiner, Anders Back Christensen.

Men den mest krævende del af installationen var alligevel at få gardiner til at sidde pænt på nogle helt bestemte gardinstænger, som bugtede sig vertikalt op og ned under loftet. Her fandt vi løsning, som på én gang var kreativ og holdbar.    

 

”Vi arbejdede imod tyngdekraften. For at forhindre, at gardinstoffet ikke faldt ned i bunden af gardinstangen, monterede vi stoppere i stangen med 15 cm. mellemrum. Vi kom så sejlringe i gardinstoffet og fæstnede ringene til stopperne med elektrikerstrips,” fortæller Anders Back Christensen. 

GENANVENDTE MATERIALER OG KONTRASTFYLDTE FARVER

Et andet aspekt, der skulle tages hensyn til, var tekstilernes materialesammensætning og farver. Kunstinstallationen, som bar titlen ”Colours and Crafts”, var nemlig initieret af Stilling, som er kendt for gardinstænger af genanvendt aluminium. Og kuratoren var ingen ringere end den farveglade indretningsekspert og designer Nadia Olive Schnack. Så at valget fald på Kurage-gardiner var ikke nogen tilfældighed.

Idémageren bag udstillingen var ejeren af PR-bureauet Réplique, Jakob Hundborg, og han fortæller: ”Vi har været ude og håndplukke de brands, vi gerne vil vise os sammen med. Fischer er en stor og meget professionel virksomhed, så her vidste vi, at vi kunne få den teknisk svære løsning, som vi havde brug for. Og Kurage har jo de lækreste gardinstoffer, som tilmed kommer i rigtig mange smukke farver, og i både genanvendte og genanvendelige materialer. Så det var let at vælge Kurage-gardiner.”

Fischer er en stor og meget professionel virksomhed, så her vidste vi, at vi kunne få den teknisk svære løsning, som vi havde brug for.

GARDINERNE I FOKUS

Foruden Kurage var flere danske brands repræsenteret på udstillingen: SkLO med deres håndlavede glaslamper, Ege med deres eksklusive gulvtæpper og Gurli Elbækgaard med sit hånddrejede unika-keramik. 

Målet var at skubbe til folks forestilling om, hvad der må tage fokus i boligindretningen i dag. Jakob Hundborg fortæller:

”Alt for længe har gardiner og gardinstænger været noget, som helst bare skulle matche vægfarven eller stoffet på sofaen. Men dét lavede vi om på med ’Colours and Craft’-udstillingen. Her fik gardinstangen og gardinet virkelig lov til at indtage hovedrollen i indretningen,” siger han og uddyber:

”Vi viste iøjnefaldende og kontrastfyldte farvesammensætninger. Vi viste gardinstænger, som bugtede sig henad loftet. Og vi viste spændende detaljer som endeknopper, der ellers har været umoderne i mange år, men som faktisk er med til at give gardinet en meget fin afslutning,” siger Jakob Hundborg og konkluderer: 

”Det var fedt at se lyset i øjnene på de besøgende. Jeg tror virkelig, at folk gik derfra med hovederne fulde af nye, spændende indretningsideer.” 

Foruden Bredgade 22, kunne man under 3daysofdesign opleve Fischer-gardinløsninger hos &Tradition i Kronprinsessegade, Hay House i Østergade, Normann Copenhagen i Niels Hemmingsens Gade og VERPAN i Møntergade.

 

 

PRODUKTER I DENNE LØSNING

Vil du kontaktes af en rådgiver?

Om du er privat eller professionel, vil vi altid gerne tage en uforpligtende snak om dit projekt. Udfyld formularen herunder og vi vender tilbage til dig hurtigst muligt. Ellers er du altid velkommen til at ringe til os på 7015 4055.

SE FLERE CASES