En lille grøn brik

Hos Fischer er vi en lille brik i det enorme grønne puslespil. Heldigvis har vi, med mange års erfaring, lagt flere vigtige brikker.

Vi ved, at det ikke er nok med løsninger, som kun fokuserer på genanvendelse, recycling og upcycling, når vi producerer gardiner og solafskærmning. Derfor tænker vi bæredygtighed i et større billede, som rummer både sociale, økonomiske og miljømæssige aspekter. Det er en proces, og vi bliver hele tiden klogere på, hvordan vi kan forbedre os, om det gælder vores medarbejderhensyn, produktion eller holdbare materialer med lang levetid.


Når vi rådgiver, er det grønne aspekt ikke til at komme udenom, både i vores egen værdikæde og i løsninger til indvendig og udvendig solafskærmning for private og professionelle kunder.

Vores industri har nemlig en effekt på vores omverden, som vi tager yderst alvorligt. Bare som et eksempel ud af mange er udvendig solafskærmning den mest energieffektive afskærmning, som med den rette styring kan optimere en hel bygnings indeklima samt energiforbrug under ét system.

 

Derfor holder vi øje med nye teknologier, samarbejder og standarder og bliver ved med at udvikle os, så vi kan lægge flere vigtige brikker som repræsentanter for vores håndværk.

INITIATIVER, VI ARBEJDER MED:

• Vi har EPD’er (miljøvaredeklaration) på følgende produkter: Screens, Rullegardiner, Mørklægningssystemer, Faldarmsmarkiser og Markisoletter. Vi arbejder fortsat på at få certificeret de sidste produkter i vores sortiment. 

 

• Vi producerer centralt fra egen fabrik i Litauen, hvilket betyder kontrol med hele forsyningskæden, reduceret CO2-udledning fra transport, takket være optimeret logistik og en strategisk placering i forhold til selskaberne i hele Norden.

• Vi satser generelt digitalt i forhold til blandt andet markedsføring, ordresystem og e-publikationer m.v.


• Vi hoster vores websites i samarbejde med partnere, hvor hele det digitale univers og servere er migreret over i et miljø med fokus på bæredygtighed: web på grøn energi.


• Vi har egne el-ladere på matriklen, og vi er i gang med at transformere en stor del af vores biler over mod el.