AXEL TOWERS

Tårnhøje ambitioner for solafskærmning.

0 / 0

Bygherre: ATP Ejendomme / NORDEN Ejendomme
Totalentreprise: Züblin A/S
Arkitekt: Lundgaard & Tranberg Arkitekter
Produkter: 5 km sandfarvet teknisk Fischer tekstil, med belægning af aluminium på ydersiden, til gardiner og 2,5 km gardinskinne
Levering: 2017

5 km gardin og 2,5 km gardinskinne, alle sandfarvet og valset i specialfacon. Fischers gardinløsning til Advokatfirmaet Gorissen Federspiel domicil i Københavns ikoniske Axel Towers forener den store skala med nænsom solafskærmning og tilføjer en elegant accent til kontorets klassiske indretning.

Lundgaard & Tranberg, arkitekterne bag byens runde vartegn, har udnyttet Axel Towers runde former og designet facaden på en måde, så hvert enkelt kontor bliver udsat for direkte sollys i max to timer om dagen. Alligevel var det nødvendigt at vælge solafskærmning, hvilket viste sig at være en sammensat opgave. Det fortæller arkitekt og bygherrerådgiver Bjarne Korsgaard Pedersen, som fra start til slut havde mange spørgsmål og samtaler med Gorissen Federspiel om hvilken solafskærmning, der bedst kunne løse opgaven.

“Der er adskillige forhold at tage stilling til, når man skal vælge solafskærmning. Skal den være udvendig eller indvendig? Skal man vælge panelgardiner, gardiner, rullegardiner eller lamelgardiner? Hvilke behov og ønsker skal opfyldes? Mange aspekter skulle forenes i løsningen, så for overhovedet at kunne træffe valget, var det nødvendigt at etablere et kvalificeret grundlag at gøre det på,” siger Bjarne Korsgaard Pedersen og tilføjer:

Der var Fischers produktchef, Ejvind Larsen Degn, os en rigtig god hjælp. Vidende, overbevisende og tillidsvækkende guidede han lejeren igennem en række produkter og påpegede deres fordele og ulemper. Min opgave var jo, som bygherres og udlejers repræsentant, at varetage dennes interesser.

Alt-i-et løsning

”Da vi i fællesskab fik defineret, hvilke krav der var til solafskærmningen, både funktionelt og æstetisk, blev mulighederne selvfølgelig indsnævrede. Derfor var beslutningen i sidste ende ikke så vanskelig endda,” bemærker Bjarne Korsgaard Pedersen.

Et Fischer tekstil med tekniske egenskaber i forhold til lys og varme blev løsningen. Gardinerne, som både er manuelt betjente og motoriserede, er belagt med aluminium på ydersiden, så de reflekterer solens stråler og dermed virker varmedæmpende. Samtidig er tekstilet så transparent, at medarbejderne kan se træerne ved Tivolis indgang, vel at mærke uden at det blænder computerskærmene. 

 

”For at være sikre på vores valg, foretog vi nogle prøveophængninger i Gorissen Federspiels gamle kontor, så vi også kunne se, hvordan gardinerne ville fungere bedst samt, hvor meget de ville fylde, når de var trukket fra,” siger Bjarne Korsgaard Pedersen.

Med den lysintensitet, som dagens skærme og projektorer har, er der ikke behov for samme grad af mørklægning som tidligere, men løsningen opfylder naturligvis også alle krav til mørklægning.

Ejvind Larsen Degn stod for projektet hos Fischer og tog imod udfordringen, der stillede høje krav til de faglige kompetencer i alle operationelle led af organisationen. Montageopgaven krævede for eksempel helt specifik ekspertise og håndværk, siger Ejvind Larsen Degn og tilføjer. 

 

"Det var en interessant opgave at udføre. Der var både tekniske løsninger med buede gardinskinner, som er elektrisk styrede, og et teknisk tekstil hvor refleksion af solen betyder god visuel gennemsyn samtidig med man undgår blænding ved skærmarbejde.

 

Men det visuelle resultat er en blødt tekstil der tilføjer atmosfære til rummet og bløder op for det traditionelle kontormiljø".

PRODUKTER I DENNE LØSNING

Vil du kontaktes af en rådgiver?

Om du er privat eller professionel, vil vi altid gerne tage en uforpligtende snak om dit projekt. Udfyld formularen herunder og vi vender tilbage til dig hurtigst muligt. Ellers er du altid velkommen til at ringe til os på 7015 4055.

SE FLERE CASES