KOKKEDAL SLOT

Genfortolkning af slottets sjæl.

0 / 0

Totalleverandør: Punktum Designbrokers
Indretningsdesigner: Catherine Danneskiold-Samsøe
Produkter: 800 meter gardin, 30 sengekjoler og 72 puder. Tekstiler fra Osborne & Little, Rubelli, Nina Campbell, JAB, Zimmer & Rohde
Levering: 2014 

Foto: Christos Drazos / Kokkedal Slot Copenhagen

KLASSISK, LUKSURIØST OG AMBITIØST

Kun de bedste tekstiler og hæderkronede teknikker var godt nok, da Kokkedal Slot i Nordsjælland blev renoveret.

Kokkedal Slot i Nordsjælland blev oprindeligt opført i hollandsk renæssancestil i 1746. I 1864 blev hovedbygningen udvidet og ombygget i tidens nationalromantiske stil. Og i 2014 stod Kokkedal færdig efter en omfattende renovering, der genfortolker slottets sjæl i en moderne udgave.

”Det var et ambitiøst projekt, som krævede tekstiler af meget høj kvalitet” fortæller partner Jesper Kempinska-Larsen, Punktum Designbrokers, der stod for indretningskonceptet, og fortsætter: ”Gardinløsningerne var mere komplekse, end vi tidligere har set på andre 5-stjernede hoteller.”

Slottets ni suiter, to sale, restaurant, bar og konference- og mødefaciliteter er præget af en klassisk og luksuriøs indretning, der matcher beliggenheden og viderefører historien. Til resten af de i alt 62 værelser, der er placeret i tilhørende forpagterbygninger, har man valgt en mere afdæmpet og moderne lodge-stil. Slottets suiter har hver deres særegne look med forskellige tekstiler til gardiner, puder og sengekjoler, mens forpagterbygningernes værelser er mere ensartede.

Det var et ambitiøst projekt, som krævede tekstiler af meget høj kvalitet

For Fischer betød opgavens og stedets historie, at mange kompetencer skulle i spil. Gamle sy-teknikker og -traditioner blev genopdaget og videreudviklet i den nye sammenhæng. Kombinatinoen af variation og samspil mellem de forskellige tekstiler krævede også en usædvanlig stor tekstil-pallette, der blandt andet omfattede tung velour og silke, mønstrede og stribede stoffer, kvaster, silkesnore og faste gardinkapper betrukket med stof samt puder med special-afslutninger som fryns og kantebånd.

”Det var en meget stor opgave at løfte, og både produktionen og monteringen krævede stor teknisk snilde og akuratesse,” understreger Jesper Kempinska-Larsen.

PRODUKTER I DENNE LØSNING

Vil du kontaktes af en rådgiver?

Om du er privat eller professionel, vil vi altid gerne tage en uforpligtende snak om dit projekt. Udfyld formularen herunder og vi vender tilbage til dig hurtigst muligt. Ellers er du altid velkommen til at ringe til os på 7015 4055.

SE FLERE CASES