SKANDERBORG FÆLLED

Fischer har leveret solafskærmning inde og ude samt kombinerede akustik- og mørklægningsgardiner til det spændende, nye byggeri Skanderborg Fælled.

0 / 0

Bygherre: Skanderborg Kommune
Entreprenør: KPC Herning
Arkitekt: schmidt hammer lassen
Produkter: Administrationscenter: 110 zip screens og 200 rullegardiner. Multihal: kombinerede akustik- og mørklægningsgardiner, motoriserede, sort uldfilt. Styring og automatik
Levering: 2016
Foto: Helene Høyer Mikkelsen

LØSNINGER MED FORSKELLIGE FUNKTIONER

Fælled er et gammelt ord for fælles, og med det 18.000 m2 store, nye byggeri Skanderborg Fælled samler kommunen rådhuset, politistationen, folkelige udemiljøer, restaurant og café samt en multihal med plads til både sport, musik og andre kulturelle begivenheder.

Schmidt hammer lassen architects står bag bygningsdesignet, som omfatter flere bæredygtige løsninger, der bidrager til et godt indeklima: optimal udnyttelse af dagslyset, naturlig ventilation og en effektiv solafskærmning.

SCREENS OG RULLEGARDINER SKÆRMER FOR VARME OG BLÆNDING

I administrationscenteret har bygherren valgt at montere både indvendig og udvendig solafskærmning i form af screens og rullegardiner. Den udvendige solafskærmning er placeret på de store glasfacader, og rullegardinerne er monteret på alle kontorernes små vinduer. 

”De udvendige screens skal hindre overophedning af rummene, så man ikke skal bruge energi på at køle bygningen ned på solrige og varme dage. De indvendige rullegardiner skal modvirke, at medarbejderne bliver blændet af genskin i skærmene,” siger byggeleder Ulrik Kuhrt Olesen, KPC Herning.

GODT TV-LYS OG OPTIMERET LYD-OPLEVELSE

Multihallen har flere formål, blandt andet skal Skanderborg Håndbold spille kampe, og der skal afholdes koncerter af forskellig karakter. Derfor har man valgt en kombination af akustik- og mørklægningsgardiner.

”Mørklægningen skal TV2 bruge for at skabe et godt lys, når de optager håndboldkampene. Også ved koncerter kan det være hensigtsmæssigt at mørklægge hallen, ligesom der er brug for at optimere den akustiske oplevelse. Derfor var det en god løsning at kombinere to funktioner i gardinerne,” mener Ulrik Kuhrt Olesen.

FORSKELLIGE STYRINGER

Idræts- og koncertfaciliteterne er udstyret med intelligent bygningsstyring, som gardinernes automatik er koblet på. Via en touchskærm er det så muligt at styre gardinerne i forskellige zoner. ”Det fungerer super godt,” synes Ulrik Kuhrt Olesen.

Styringen af administrationscenterets udvendige screens er tilsluttet sol- og vindfølere, men brugerne kan også ved manuelle tryk overstyre automatikken. Rullegardinerne betjenes udelukkende manuelt med kædetræk.

Vil du kontaktes af en rådgiver?

Om du er privat eller professionel, vil vi altid gerne tage en uforpligtende snak om dit projekt. Udfyld formularen herunder og vi vender tilbage til dig hurtigst muligt. Ellers er du altid velkommen til at ringe til os på 7015 4055.

SE FLERE CASES