Alt for lidt solafskærmning i Europa

"Mindre end 50% af bygningerne (i Europa, red.) er i dag udstyret med solafskærmning, og en stor del af den eksisterende er ikke automatiseret.” Det fremhæver Shady Attia, professor i bæredygtig arkitektur og bygningsteknologi ved Liége Universitet i Belgien via det europæiske nonprofit solafskærmningsforbund, ES-SO

November 2022

SOLAFSKÆRMNING ER BEDRE FOR PLANETEN

Shady Attia fortsætter om resultaterne i en international undersøgelse fra det anerkendte rådgivningsfirma Guidehouse:

”Resultaterne fra Guidehouse-studiet bekræfter min faste overbevisning, at solafskærmning er en meget bedre løsning end aircondition for vores planet, og at det er tvingende nødvendigt at overveje automatiseret solafskærmning for at gøre bygninger mere klimabestandige og mere energieffektive.”

ET VÆSENTLIGT BIDRAG TIL EU'S GREEN DEAL

Shady Attia pointerer, at solafskærmning potentielt kan yde et enormt bidrag til EU’s European Green Deal.

Guidehouse-studiet, som Shady Attia refererer til, sammenligner for første gang direkte solafskærmning med aircondition.

Og det lander altså tungt på skrivebordet med en klar indikation af udfaldet til solafskærmningens fordel.

 

Se mere om resultaterne i studiet – herunder energireduktioner med op til 60% omkring år 2050 og besparelser på 285 mia. Euro – udarbejdet for det europæiske nonprofit solafskærmningsforbund ES-SO HER (Engelsk artikel)

Vil du kontaktes af en rådgiver?

Om du er privat eller professionel, vil vi altid gerne tage en uforpligtende snak om dit projekt. Udfyld formularen herunder og vi vender tilbage til dig hurtigst muligt. Ellers er du altid velkommen til at ringe til os på 7015 4055.