BÆREDYGTIGHED DOKUMENTERET

Dokumentation er vejen frem

En EPD er en detaljeret dokumentation af et produkts påvirkning af miljøet i forskellige faser af dets livscyklus. Derfor har vi nu EPD Miljøvaredeklaration på vores screens, rullegardiner, mørklægningssystemer, faldarmsmarkiser og markisoletter. Læs mere om certificeringen på EPD Danmarks hjemmeside.


Se vores specifikke EPD’er længere nede på siden.

 

EPD'ER SOM VÆRKTØJ

EPD'er spiller en vigtig rolle i bygningscertificeringer som DGNB, LEED og BREEAM. De gør arbejdet lettere for blandt andet arkitekter og bygherrer, når man skal sammenligne miljøpåvirkningen ved forskellige materialevalg i byggeriet. Uden at blive alt for tekniske, så er EPD’er også et krav i Frivillig Bæredygtighedsklasse og kan ligeledes være det i udbudsmaterialet.

DE FØRSTE SKRIDT

Der er et stort potentiale i kortlægningen af byggematerialer i forhold til, hvordan vi bygger i fremtiden. EPD er nemlig bare en af mange former for dokumentation på, at man tager sin miljøpåvirkning alvorligt. Vi startede i sin tid med at få EPD miljøvaredeklaration på vores screens, da de er et vigtigt element i bæredygtigt byggeri. Det er vigtigt for os at dokumentere, hvad vi allerede praktiserer med vores produkter, herunder screens, som en langtidsholdbar, effektiv og konkurrencedygtig løsning.

Download vores EPD'er

 • EPD - Screens

  Download

 • EPD - Rullegardin

  Download

 • EPD - Mørklægning

  Download

 • EPD - Markiser & markisoletter

  Download

FAKTA OM CERTIFICERINGSORDNINGERNE

Bæredygtighed handler ikke kun om energieffektivitet, men i lige så høj grad om trivsel, miljø og økonomi, hvilket de tre certificeringsordninger også afspejler.

 

DGNB. Tysk ordning og det mest hensigtsmæssige system for danske forhold, ifølge Danske Green Building Council. Certificeringen er den mest vidtgående og vurderer kvalitet ud fra miljømæssige, økonomiske, sociale- og funktionelle, tekniske, proces og lokaliseringsforhold.

 

BREEAM. Engelsk ordning. Tilpasset det enkelte lands og/eller de europæiske standarder. Bæredygtige byggerier bedømmes efter 10 kategorier: ledelse, sundhed og trivsel, energi, transport, vand, materialer, affald, arealforbrug og økologi, forurening og innovation.

 

LEED. Amerikansk ordning, der tager udgangspunkt i amerikanske standarder. Især relevant for virksomheder på det internationale marked. Udover energiforbrug, vurderer certificeringen også bygningens placering, vandforbrug, materialevalg, indeklima, ledelse, affald og en række andre parametre.