BESTSELLER

Hos Bestseller går man langt for det enkle resultat.

0 / 0

Bygherre: Bestseller
Entreprenør: M.T. Højgaard
Arkitekt: C. F. Møller A/S
Produkter: 1300 indvendige rullegardiner med specialstof, LON-relæer samt special-udviklet styreboks
Levering: 2015
Foto: Thomas Mølvig

En kompleks løsning der ikke går på kompromis med arkitekturens enkelthed og æstetik.

C.F. Møllers domicil til Bestseller pryder Aarhus’ havnefront med sin helt særlige blanding af natursten, stringente søjler og bjælker og rene glasfacader. 

Helt fra start var det en vigtig præmis at fastholde arkitekturens enkelhed, og derfor faldt valget på indvendige rullegardiner som solafskærmning. De er ikke specielt synlige udefra og giver på den måde ikke markante ændringer af facaden, selv om de er nede, fortæller arkitekt MAA Jens Fjord Thomsen, C. F. Møller, og tilføjer:

”I forhold til glasfacaderne var det vigtigt, at etageadskillelserne ikke kom ud i facaden. Vi har derfor presset tingene til det yderste, og det gav ikke meget plads til at placere solafskærmningen og få den dækket ind. Vores store udfordring var at integrere solafskærmningen, så den ikke skæmmer facaderne, men falder naturligt ind. Det gav rigtig meget koordinering på byggepladsen, men det lykkedes fint”. 

Æstetikken kommer først

De 1300 rullegardiner er produceret i en speciel dug, der har hør-lignende kvaliteter på trods af, at det er kunststof.

”Vi anbefalede dette stof på grund af dets egen flotte karakter. Ligesom gardinets mørke farve gør det muligt for medarbejderne at nyde udsigten, selv om rullegardinet er i brug. Indvendig solafskærmning er naturligvis ikke så effektiv som en udvendig løsning, men i dette tilfælde vægtede man æstetikken og arkitekturen højere,” siger Jens Fjord Thomsen.

Solafskærmningens styresystem er leveret med LON-relæer og integreret i bygningens CTS-styring. I den daglige drift styres solafskærmningen fra vægmonterede touch-paneler, så medarbejderne selv kan betjene systemet efter behov. 

Et par gange om dagen kører solafskærmningen automatisk op, hvorefter brugerne selv kan justere den igen. Dette er for at forhindre, at rullegardinerne hele tiden er nede. Når brugerne forlader et rum, vil de ofte glemme at køre rullegardinerne op

Koordineret med brandmeldingssystemet

Solafskærmningen er índbygget i loftet med inddækningskasser i forskellige faconer, og når rullegardinerne er kørt ned, dækker de for røgudluftningen, som er placeret i facaden.

”Det betyder, at solafskærmningen skal leve op til de skrappe regler for brandventilation, ” siger projektdirektør Morten Jensen fra M.T. Højgaard, der var entreprenør, og fortsætter: ”De omfatter blandt andet brandsikre kabler, speciel overvågning, integration i brandmeldingssystemet samt en motor, der lynhurtigt kan køre rullegardinerne op ved alarm, hvilket maksimalt må tage 10 sekunder.” 

Fischer udviklede derfor en speciel styreboks til at håndtere en sådan situation og sikre, at alle regler bliver overholdt. 

”Fischer agerer som en professionel og ansvarlig samarbejdspartner, der leverer god kvalitet til den aftalte tid. Alle udfordringer bliver løst med fleksibilitet,” afslutter Morten Jensen.  

PRODUKTER I DENNE LØSNING

Vil du kontaktes af en rådgiver?

Om du er privat eller professionel, vil vi altid gerne tage en uforpligtende snak om dit projekt. Udfyld formularen herunder og vi vender tilbage til dig hurtigst muligt. Ellers er du altid velkommen til at ringe til os på 7015 4055.

SE FLERE CASES