MALMØ HÖGSKOLA

Det integrerede kunstprojekt "Layers of Colours and Light" på Malmø Högskola består af næsten 3 km gardin i op til 8 meters højde. Projektet er designet af Astrid Krogh.

0 / 0

Bygherre: Malmö Högskola / Akademiske Hus
Arkitekt: Lundgaard & Tranberg Arkitekter
Designer/kunstner: Astrid Krogh
Produkter: 2.000 meter Air, 700 meter Star fra Kvadrat
Levering: 2015
Foto: Torben Eskerod

GARDINERNE FORENER FUNKTION OG KUNST

Niagara, tegnet af Lundgaard & Tranberg Arkitekter er en ny forsknings- og undervisningsbygning til Malmô Högskola, som ligger i det gamle og markante havne- og industriområde. Designer og kunstner Astrid Krogh fik til opgave af Statens Konstråd i Sverige at stå for afskærmning af vinduerne i de tre store auditorier samt i café- og restaurantområdet. Projektet er støttet af Konstrådet.

Løsningen blev et væld af gardiner i op til 8 meters højde leveret af Kvadrat. Udover den skærmende og mørklæggende funktion yder tekstilerne også sit unikke og uafhængige kunstneriske bidrag til arkitekturen og rummene.

”Layers of Colours and Light” består af flere lag stof oven på hinanden: de tunge gardiner, der kan mørklægge rummene kombineret med flere tynde lag, der kan trækkes for som et filter mod verden udenfor samtidig med, at udsynet og kontakten til omgivelserne bevares. 

”Jeg valgte gardiner af flere årsager,” fortæller Astrid Krogh. ”For det første spejler de bygningens tekstile facade, der har disse bølgende, tværgående bånd. For det andet er gardiner et fantastisk, bevægeligt, fleksibelt og transparent element, som gør det muligt at variere graden af afskærmningen. Og for det tredje viser projektet, at tekstiler kan være en aktiv medskaber af rummet – ikke kun et mere eller mindre perifert tilbehør.”

”Layers of Colours and Light”

”Layers of Colours and Light” trækker sit mangefarvede bånd gennem Malmö Högskolas nye bygning. For at finde de helt rigtige farver, har Astrid Krogh med en skalpel hentet farverester hjem fra den havneplads, bygningen er opført på. To gardiner med forskellige farver er lagt ovenpå hinanden og skaber dermed både en tredje farve og en masse liv i selve gardinet.

””Layers of Colours and Light” er et integreret kunstprojekt, hvor en vigtig balance bestod i at få gardinerne til på den ene side at spille sammen med lyset og rummet og på den anden side have sin egen ret. Samtidig måtte de ikke stjæle al opmærksomheden,” forklarer Astrid Krogh og tilføjer, at den største udfordring var at finde den rigtige samarbejdspartner, som forstod tankerne og idéerne bag projektet og var i stand til at løfte og realisere opgaven.

Projektet var en meget speciel opgave og udfordring for Fischer. Ud over de 2.000 meter tekstil, der skulle syes sammen i de mange lag, krævede også de forskellige trappedelte niveauer i auditorierne en helt speciel nøjagtighed i planlægning, opmåling og syning.

PRODUKTER I DENNE LØSNING

Vil du kontaktes af en rådgiver?

Om du er privat eller professionel, vil vi altid gerne tage en uforpligtende snak om dit projekt. Udfyld formularen herunder og vi vender tilbage til dig hurtigst muligt. Ellers er du altid velkommen til at ringe til os på 7015 4055.

SE FLERE CASES