THE KITCHEN

Gardiner med dobbeltfunktion er både klimabevidst og prisvenligt.

0 / 0

Bygherre: Det Glade Vanvid
Arkitekt, indretning & design: JDH-BYG 
Levering: 2021

Gardiner med dobbeltfunktion er både klimabevidst og prisvenligt

Gardiner, der dæmper støj og skaber små kontorrum. Fischers løsning til The Kitchen, Aarhus Universitets nye iværksættermiljø, havde akustikken og klimabevidste valg i fokus fra start.

Fra hospitalskøkken til iværksættermiljø med mange gryder i kog: The Kitchen bor i Universitetsbyen, på det tidligere Kommunehospitals område. Her er det gamle centralkøkken blevet til en midlertidig bopæl for iværksættermiljøet. Køkkenet skal fjernes om fem år, fordi bygningen skal omdannes til kollegium, men i stedet for at rive køkkenet ned nu og bygge en midlertidig pavillon til iværksættermiljøet har man valgt en anden strategi.

Jeg tror, det er sundt for sådan et iværksætter- og inspirationsmiljø at samles, at møde hinanden hele tiden. Det skal arkitekturen og indretningen appellere til

Kunsten at bygge med det vi har 

”Vi har ikke brugt nye byggematerialer til ombygningen, det eneste helt nye er møblerne, som kan flyttes med til det nye sted om fem år. Derudover har vi tænkt i dobbeltfunktioner hele vejen igennem. Fx med Fischers akustikgardiner, som både dæmper lyd og inddeler noget af det store rum i mindre kontorenheder,” fortæller Projektleder og arkitekt Gustaf Lohm fra AU Økonomi og Bygninger. Han står bag den 3.300 m2 store transformation fra køkken til kontor.

Gustaf Lohm har brugt arkitekturen og gardiner til at etablere mindre rum i det store, fælles rum for at samle brugerne. Et typisk “rum” er fire små enheder, der er afskærmet på tre sider: To af støjdæmpende akustikgardiner, og en af en fast væg, mens fronten er åben ind til det store rum. En anden type enheder er slet ikke afskærmet, men nærmest kun antydet ved hjælp af planter, lys og borde: ”Jeg tror, det er sundt for sådan et iværksætter- og inspirationsmiljø at samles, at møde hinanden hele tiden. Det skal arkitekturen og indretningen appellere til.”

En midlertidig løsning med holdbare resultater

Al renovering af det gamle køkken er udført så prisvenligt og klimabevidst som muligt, og hospitalsstemningen er bevaret, fx med døre, der åbnes ved hjælp af snore i loftet. Rummet står helt råt med de oprindelige klinker på væggene og de gamle gulvbrædder. Huller og skader i vægge og gulve er lappet med cement. 

Gustav Lohm brugt cirka en fjerdedel af, hvad man normalt bruger på et billigt projekt, eller det der svarer til 2.000 kroner pr. m2.

PRODUKTER I DENNE LØSNING

Vil du kontaktes af en rådgiver?

Om du er privat eller professionel, vil vi altid gerne tage en uforpligtende snak om dit projekt. Udfyld formularen herunder og vi vender tilbage til dig hurtigst muligt. Ellers er du altid velkommen til at ringe til os på 7015 4055.

SE FLERE CASES