Udvendig solafskærmning
Forår, høj himmel - og solafskærmning
Lyset bryder frem. Varmere temperaturer melder deres ankomst. Heldigvis. Men det betyder samtidig også udfordringer med indeklimaet.
”Man kan forestille sig, at der kommer flere varmebølger fremover… derfor kommer vi til at få store problemer med overophedning af vores bygninger.” Sådan lyder det fra klimaforsker Marie-Claude Dubois, der efterspørger en national strategi for solafskærmning. Og selv om hun her taler ud fra svenske forhold, så er det lignende udfordringer, vi står over for her i nabolandet.
Den arkitektuddannede Marie-Claude Dubois har de seneste 20 år forsket og skrevet om især dagslysets betydning og potentialer i Canada, Danmark og Sverige. Og hun ser fortsat solafskærmning som en helt afgørende faktor i forhold til sollys, indeklima, energi og overophedning fremadrettet: ”Solafskærmning er en af de vigtigste tilpasningsstrategier vi har i forhold til vores klimaforandringer, der afhænger af, at varmen ikke slipper ud af atmosfæren.”, skriver Marie-Claude Dubois.
Vi bruger i gennemsnit omkring 90% af vores tid inde i bygninger, og fremtidens varmere klima vil kun føre til yderligere risiko for overophedning af bygningerne. Derfor er især udvendig solafskærmning, som er den klart mest energieffektive form for solafskærmning, et vigtigere bidrag end nogensinde. Og derfor foreslår Marie-Claude Dubois en bred solafskærmningsstrategi fra politisk hold. Ganske vist med afsæt i svenske forhold, men en mulig bred strategi, der kun kan være relevant også under danske himmelstrøg.
Se hele Marie-Claude Dubois’ indlæg i det seneste udgave af det svenske solafskærmningsforbunds magasin HER
Om du er privat eller professionel, vil vi altid gerne tage en uforpligtende snak om dit projekt. Udfyld formularen herunder og vi vender tilbage til dig hurtigst muligt. Ellers er du altid velkommen til at ringe til os på 7015 4055.