Langsigtet tænkning med udvendig solafskærmning

Juni 2021

Trætte og uoplagte børn i skolerne. Medarbejdere med nedsat koncentrations- og præstationsevne og flere sygedage. Unødvendige ekstraudgifter til ventilation og køling.

Rapporter påpeger, at konsekvenserne er til at få øje på, hvis ikke man har et fornuftigt indeklima. I skolerne, på arbejdspladserne og i landets boliger.

Omvendt styrker et godt indeklima både energi, lærings- og præstationsevne betragteligt. Og så tjener investeringer i udvendig solafskærmning sig hurtigt hjem.

LÆS MERE.

Bedre indeklima i hele bygningen med intelligent styring

Juni 2021

Få det bedste ud af indeklimaet. Det er opdraget bag en ny tids intelligent system til styring af indvendig og udvendig solafskærmning på vejen mod et langt bedre indeklima i hverdagen.

Når vi i dag tilbringer omkring 90 % af vores tid indendørs, så er vores sundhed, koncentrationsevne og generelle velbefindende under angreb.

Udfordringen med indeklima er ofte at koble hele bygningsstyringen sammen til et integreret hele. En udfordring som intelligent styring I mange tilfælde kan hjælpe med at løse. 

LÆS MERE.

Se de nyeste trends for byggebranchen i 2021

Juni 2021

Rapporten ”Trends for byggebranchen” giver hvert kvartal et overblik over udviklingen i byggeriet og rummer bl.a. prognoser for resten af året i Danmark.

Trendrapporten, som den ofte omtales, indeholder toplister over igangsatte projekter i 2020, lister med forventede Top 10 bygherrer, arkitekter, ingeniører m.v. og kommentarer til udviklingen. 

"Trends for byggebranchen Q4" fra Byggefakta A/S udkommer i begyndelsen af hvert år med et tilbageblik på de seneste fem år, hvilket lader nye tendenser træder tydeligt frem.

LÆS MERE

Få inspiration i Lysdesignbogen

Maj 2021

Lyset i vores bygninger er afgørende for vores velbefindende og koncentrationsevne. Derfor er det også så vigtigt at vælge lysdesignet til i byggeriets helt tidlige faser. 

- Og man skal huske at inddrage brugerne undervejs. Det mener man hos Dansk Center for Lys, som med 29 eksempler giver inspiration til bl.a. beslutningstagere i byggeriet.

Det kan ikke nytte, at man designer bygninger efter bygningsreglementets mindstekrav, så byggesum og energiramme ender med at styre lysdesignet.

LÆS MERE

Fra plastikaffald i verdenshavene til gardiner

April 2021

Tonsvis af svært nedbrydeligt plastikaffald og mikroplast flyder rundt i verdenshavene. Det estimeres, at der er hele seks gange så meget plastik som plankton i havene.

Konsekvenserne er fatale for dyrelivet og oceanernes økosystemer, som producerer omkring halvdelen af ilten på kloden.

I Danmark arbejder et stigende antal virksomheder dog aktivt med genanvendelse af plast i deres produktion, hvilket da også er helt afgørende for at nå målene i EU's plaststrategi.

LÆS MERE.

Akustikguiden - håndbog om akustik

Februar 2021

Akustikguiden giver overblik over alle de krav, som Bygningsreglementet 2018 stiller til akustikken i forskellige typer af byggeri.

Hvad siger reglerne om akustik i forskellige slags byggerier, og hvordan skaber man det bedst mulige akustiske indeklima?

Guiden er en praktisk håndbog til arkitekter, rådgivende ingeniører, bygningskonstruktører og entreprenører. 

LÆS MERE.

 

Guide til bæredygtige byggecertifikater

Januar 2021

”Guide to Sustainable Building Certifications” indeholder en omfattende analyse af ti relevante bæredygtige byggecertifikater på en visuel og tilgængelig måde.

Guiden gør det muligt at vurdere og sammenligne på et strategisk grundlag og kan bruges som et hjælpeværktøj i dialogen med kunder, så de kan stå stærkere inden for bæredygtigt byggeri.

Det gælder vel at mærke både på det nationale og globale marked. Guiden er udarbejdet af SBi og innovationsfirmaet 3XN Architects.

LÆS MERE.

Ny DGNB-certificering for et sundt indeklima

December 2020

Fra 2021 vil den danske certificeringsordning tildele bygninger, der gør noget særligt for sundhed og indeklima, certificeringen DGNB Hjerte.

Formålet er at få flere bygherrer til at prioritere indeklimaet højere, når de bygger efter DGNB standarden.

Udvendig solafskærmning er en ideel løsning til at opnå en optimal temperatur og et sundere indeklima i store, glasbelagte bygninger.

LÆS MERE.

Akustik, lys og luft skal understøtte arkitekturen

Juli 2020

Der skal være forskel på den akustiske oplevelse i forskellige rum, ellers bliver det en flad fornemmelse at bevæge sig igennem en bygning.

Det mener Søren Vestbjerg Andersen, Swecos akustikafdeling Acoustica, og fremhæver, at rum og bygninger gerne må overraske og inspirere. 

Se meget mere i interviewet om bl.a. den gode akustiske oplevelse, det essentielle samarbejde med arkitekterne og vigtigheden af at have oplevelsen frem for regler og lovkrav i centrum.

LÆS MERE

Fra køkken til kontor

Juni 2020

The Kitchen er et nyt iværksættermiljø på det tidligere Kommunehospitals område i Aarhus med akustikgardiner, der både dæmper støj og skaber små kontorer.

Det gamle centralkøkken er blevet omdannet til en midlertidig bopæl for iværksættervirksomheder, og Fischer har leveret akustikgardinerne til byggeriet.

Hør hvilke visioner, der ligger bag udviklingen af projekt The Kitchen i vores interview med arkitekt Gustaf Lohn, Aarhus Universitet. 

LÆS MERE.

Vi skal tænke facader på en helt ny måde

Hvordan kan en facade være konstrueret om 10-20 år? Hvordan bliver den multifunktionel? Og hvordan vil den se ud? Stort potentiale i udviklingen af nye former for dynamiske facader.

”Det basale spørgsmål er, om vi vil konstruere facader, der udnytter de faktorer, der har indflydelse på indeklimaet. Eller om vi fortsætter med at skabe indeklima med energiforbrugende teknik.”

Se mere om emnet i vores interview med arkitekt og Ph. D. Torsten Sack-Nielsen, forskningsleder på forsknings- og udviklingscenter VIA Byggeri, Energi, Vand og Klima, Via University College. 

LÆS MERE.

Tre kilometer gardin til hotel Business Park Skejby

Fischer har leveret to km velour og én km solgardin til et nyt hotelkoncept med 86 lejligheder, GUESTapart i Skejby ved Aarhus. 

I Business Park Skejby ligger et nyt hotelbyggeri med 86 lejligheder. Med over 150 firmaer i området plus det nye Universitetshospital, er der brug for flere overnatningsmuligheder.

Desuden skal hotellet fungere som et tværfagligt samlingspunkt med bl.a. mødelokaler. Se fotos og læs interview med Jeanette Damsholt, ULF & DAMSHOLT, der står bag koncept og design.

LÆS MERE.

"Jeg behandler alle materialer som tekstiler"

Tekstile overflader i samspil med lys er omdrejningspunktet for formgiver Astrid Kroghs arbejde. Hendes baggrund som tekstildesigner er det faste fundament.

Derfra skaber hun værker, der emmer af særlighed og langtidsholdbar kvalitet. "Det at skabe et tekstil er noget helt fantastisk", siger Astrid Krogh.

"At være tekstildesigner er grundlaget for at skabe noget nyt, og ikke kun traditionelle tekstiler, for du kan jo væve i mange forskellige materialer, fx sølvfolie, papir eller lys".

LÆS MERE.

Tekstiler, der kan det hele

Kan vi minimere bygningers energiforbrug ved at klæde dem på med tekstiler alt efter årstid? Kan vi udnytte vores huses potentiale bedre?

Både pladsmæssigt og i forhold til årstiderne ved at anvende tekstiler som en del af vægge og lofter? Og hvilke arkitektoniske potentialer har tekstiler egentlig?

Spørgsmålene er mange, og de stilles i projektet SoftSpace under ledelse af arkitekt Erik Jull, der har modtaget et større arbejdslegat til undersøgelse af bæredygtig arkitektur. 

LÆS MERE

To-lags glas er sundere end tre-lags vinduer

Forskningsprojekt viser, at der kan være en lang række sundhedsmæssige fordele ved at bo bag to-lagsruder med jernfattigt glas i stedet for tre-lags energisparende glasruder. 

Hvis energikravene er for skrappe, kan det påvirke vores helbred og føre til et overflødigt stort forbrug af materialer, uden at man kan dokumentere nogen betydelig varmebesparelse. 

"Dagslyskvalitet som sundhedsmæssig driver for energirenovering".
Gå i dybden med projektet her.

LÆS MERE.

Tekstiler opfylder funktionelle og sanselige behov

Tekstiler favner et rums helhed rent æstetisk, vækker vores sanselighed og spiller en meget stor rolle på basale funktionelle områder. Det mener designerne Birgit Tarp og Lars Vejen.  

Tekstiler er efter flere år ude i kulden tilbage både på det private og det professionelle marked med deres varme, blødhed og sanselighed som stærke kvalitetsmærker. Tendenserne går tre veje.

Fra de lette, hvide og transparente over det naturlige look med hør til den tungere, farvemættede velour. Birgit Tarp ser også nye muligheder i at tænke mere kreativt på det professionelle marked. 

LÆS MERE

Bæredygtighed er ikke kun tykke vægge og tang på taget

Bæredygtighed er grundlæggende vilkår for det allermeste byggeri, og dermed er der vokset en vrimmel af certificeringsordninger frem, der dokumenterer en bygnings bæredygtighed.

Men hvilken certificeringsordning skal man som bygherre vælge og hvorfor? Hvorfor overhovedet lade sit byggeri certificere? Kan man ikke bygge bæredygtigt uden en certificering?

Se meget mere i vores interview med arkitekt M.Arch og DGNB konsulent, Casper Østergaard Christensen, GXN. 

LÆS MERE

Dynamiske facader i praksis

Rapporten "Dynamiske facader i praksis" beskriver, hvordan en facade kan klassificeres efter de mange funktioner, den skal opfylde.

Dertil kommer vejledning i, hvordan energirammeberegninger med BE18 kan tage hensyn til facadens dynamiske egenskaber. 

Rapporten henvender sig til projekterende arkitekter og ingeniører som et arbejdsredskab og er udarbejdet af Frederik Blum Winther og Kjeld Johnsen fra Statens Byggeforskningsinstitut.

LÆS MERE

Fjernstyret solafskærmning til designhotellet

Alle 365 værelser har fået motoriserede plisségardiner og professionel mørklægning fra Fischer på designhotellet CitizenM på Københavns Rådhusplads.

Gardinerne styres via en tablet i de små værelsesrum, hvilket pladsmæssigt gør det lettere at håndtere solafskærmningen og mørklægningen ved bl.a. vinduet. 

Vi fjernstyringen har man også kontrol over temperatur, tv og vækkeur. Både solafskærmning og mørklægning kan for-programmeres til dag/aften/nat.

LÆS MERE

Velourgardiner er trend - igen

Tekstilerne er for alvor igen budt inden for i boligen og må gerne fylde i både længde, bredde, farve og tyngde. 

Den skinnende og changerende velour med den kraftige luv giver et varmt og luksuriøst udtryk og fungerer samtidig som støjdæmper i rummet.

Især er de smukke og funktionelle velourgardiner p.t. en af de hotteste gardintendenser. Og i f.eks.store rum med hårde overflader bliver lokalet mere behageligt at opholde sig i. 

LÆS MERE

LØSNINGEN SKAL HAVE FISCHERS SIGNATUR

Fischers salgskonsulenter interesserer sig for design generelt og arbejder ofte sammen med arkitekter og indretningsdesignere. 

”Vi følger med i bolig- og designmagasiner og i de tendenser, der er inden for både tekstiler og indretningsdesign", siger salgschef Anders Back Christensen.

"Vi er meget optagede af, hvordan slutproduktet fremstår og har altid en holdning til, om det er en funktionel og smuk løsning. Det er vigtigt, at løsningen har Fischers signatur."

LÆS MERE

DÅRLIGT INDEKLIMA NEDSÆTTER SKOLEELEVERS INDLÆRING

Det er efterhånden veldokumenteret, at børn er særligt følsomme overfor indeklimaets utallige påvirkninger, og at et dårligt indeklima har følger.

Det kan gå ud over elevernes velvære og læring, hvis indeklimaet i klasseværelset ikke er godt nok. Det fremhæver rapporten "Indeklima i skoler - Status og konsekvenser" fra DTU. 

Her opridses den eksisterende viden om indeklima i skoler, og hvordan det påvirker elevernes velvære, sundhed og præstationer. 

LÆS MERE.

Rekord for det professionelle projektmarked

Rapporten "Trends for byggebranchen 2014-2018", indeholder detaljeret statistik for det professionelle projektbyggeri i Danmark.

Det gælder årene 2014-2018 og viser udviklingen for totalmarkedet, regioner, typer af byggerier (hovedgrupper), entrepriseformer og bygherretyper.

LÆS MERE.

Download gratis rapport her

Elegant indretning med hvide gardiner

Hvis man vælger hvide gardiner, kan man slå sig løs med farverne på andet indbo. De hvide gardiner passer til alle typer af indretning med deres diskrete elegance. Læs mere om hvide gardiner

Kilometervis af gardiner til markante byggerier

Vi har leveret over 4 km gardin til to nye kollegier, Åbykollegiet i Aarhus og NORDBRO Kollegiet i København samt over 1 km akustik- og mørklægningsgardiner til Kalvebod Fælled Skole i København.

Fischer holder flyttedag | September 2018

Vi har vokseværk og glæder os til at åbne nyt, flot, stort showroom lørdag den 15. september kl. 10.

Vores nye adresse er Holmstrupgårdvej 4, 8220 Brabrand.

OBS! Vi har lukket på flyttedagen fredag den 14. september. 

En facade er essentiel for både bygning og bruger | Marts 2018

En bygnings facade samler hele det arkitektoniske udtryk. Men udover facadens æstetiske betydning, er den i lige så høj grad afgørende for bygningens økonomi, energiforbrug, varme og indeklima. Udfordringen består i hver gang at forene faktorer, som alle påvirker hinanden.

Læs vores interview med facadespecialist Steen Elsted Andersen

Code of Conduct | Januar 2018

Fischers Code of Conduct tydeliggør vores værdier og adfærd internt og eksternt, og skal sikre, at vores samarbejdspartnere deler vores niveau for miljø, etik og sociale forhold. Læs vores Code of Conduct

Salg & Rådgivning | Januar 2018

Hvordan foregår salgsprocessen, og hvilken rådgivning kan jeg forvente? 
Forskellige forhold spiller ind afhængig af, om man er privatkunde eller erhvervskunde, som skal vælge den rigtige form for solafskærmning eller om man er arkitekt og søger rådgivning i de indledende faser. Læs her, hvad du kan forvente

BRUGERTILFREDSSTILLENDE OG ENERGIBESPARENDE REGULERINGSSTRATEGIER FOR BELYSNING

Projektets formål var at udbygge viden om energieffektiv lysregulering for brugerne samt at dele denne viden med alle aktører i belysningsbranchen. 

Slutrapporten fra SBI, 2017, giver et overblik over lysstyring og –regulering i Danmark og viser resultaterne af brugerforsøgene.

Download rapporten

Gardinerne, moden og tidsånden... | December 2017

I foråret udkom det digre værk ”Det påklædte hjem – Tekstiler og boligkultur i Danmark gennem 300 år”. Vi har interviewet forfatteren, magister i europæisk etnologi Luise Skak-Nielsen. 

Læs vores spændende interview, som blandt andet kommer omkring klunketid, funktionalisme, 60’ernes parcelhus, det nøgne look, boligen som identitetsmærke og tekstilernes genkomst.

Gardinerne, moden og tidsånden...

Godt indeklima kan øge indtjeningen | November 2017

Ny artikel: Værktøjet synliggør, hvor meget det økonomiske tab er, hvis der slækkes på kravene til indeklimaet. Og omvendt er det muligt at aflæse potentialet for indtjening i kroner og ører, hvis der investeres i en forbedring af indeklimaet. Læs interview med professor Geo Clausen, DTU

 

Dagslysets kvaliteter bliver ofte overset | November 2017

Ny artikel: Dagslysets kvaliteter bliver ofte overset. En ny, europæisk standard lægger nu op til at beregne tilgangen til dagslys på en mere korrekt måde. Det er direktøren for Dansk Center for Lys, Anne Bay, glad for. Til gengæld er hun slet ikke begejstret for de coatede vinduer, som også farver lyset inde i bygningen. Læs interview med Anne Bay

 

Rambøll vælger sunsync™ til styring af solafskærmning | November 2017

Rambøll har valgt det brugeroptimerede og skalérbare koncept, sunsync™, udviklet af Fischer og Blendex A/S til styring af solafskærmningen på det nye, store hovedkvarter i Esbjerg.

Læs casen med interview med chefkonsulent Per Fristrup Qvist, Rambøll og projektleder og konstruktør Lars Povlsen, Transform ApS.

Branchevejledning for indeklimaberegninger | November 2017

Branchevejledningen for indeklimaberegninger udkom den 1. november 2017, hvor den blev lanceret på Building Green messen. Vejledningen skal overordnet sikre en ensartet tilgang til beregning af indeklimaet, og den anviser beregningsmetoder og kravsspecifikationer til indeklimaet. Der skelnes mellem boliger og erhverv.

Vejledningen giver også en kort indføring i definitioner og begreber i forhold til projekteringspraksis for indeklima.

Branchevejledningen er udarbejdet af NIRAS, MOE A/S, Teknologisk Institut og SBi. Projektet er støttet af InnoBYG og Realdania.

Ny artikel om lavenergi-arkitektur | Oktober 2017

En nuanceret og forbedret designproces samt differentiering mellem sommer og vinter bør være grundlaget for nye lavenergistrategier. Læs interview med arkitekt MAA, Ph.d., Rob Marsh, bæredygtighedschef hos C.F. Møller.

Udvendig solafskærmning er mest effektiv | September 2017

September 2017

Beregningerne viste, at det ikke var tilstrækkeligt med indvendig solafskærmning, da Arla Innovation Centre blev projekteret. Arkitekterne valgte de vindstabile zip screens som udvendig solafskærmning.

Læs casen

Trends og prognose for byggebranchen 2017 og 2018 | September 2017

September 2017

To nye undersøgelser fra Byggefakta.

Trends for byggebranchen Q2 2017: Opgørelse af igangsatte byggeprojekter i første halvår samt prognoser for resten af 2017. Rapporten er gratis.

Prognose for byggebranchen 2018: Hvem bygger hvad og hvorhenne? Rapporten udkommer 28. september og koster 7.500 kr.

To private projekter afsluttet | September 2017

September 2017

Se to private projekter: 

Lejlighed: Gardiner

KFS-prøvehuset: Gardiner og rullegardiner med specialdug

Et godt indeklima betaler sig | August 2017

August 2017

DTU og Teknologisk Institut står bag et 2-årigt InnoBYG-projekt om indeklima og totalværdi. Parterne har udviklet et værktøj til synliggørelse af de økonomiske gevinster ved et godt indeklima. En række virksomheder fra byggebranchen har været involveret i projektet.

Download rapport, beregningsværktøj og case-studies her

Læs artiklen "Indeklimaets betydning skal ses i det store perspektiv"

5 km gardin til Axel Towers | August 2017

Advokatfirmaet Gorissen Federspil har lejet to tredjedele af kontorerne i Københavns nye vartegn, Axel Towers. Fischer har leveret og monteret gardiner med tekniske egenskaber i forhold til lys og varme.

Læs casen "En differentieret løsning".

Sundhed som drivkraft for bedre byggeri | Juli 2017

Juli 2017

Skal vores energieffektive bygninger være sunde? Eller skal vores sunde bygninger være energieffektive? Arkitekt MAA, Ph.d. Carlo Volf er ikke i tvivl.

Læs interview

Screens bidrager med point til en bygnings certificering | Juni 2017

Juni 2017

Som en af de første virksomheder i den danske solafskærmningsbranche kan Fischer nu dokumentere, hvor mange point vores egenproducerede zip-screens kan opnå inden for de internationalt anerkendte bæredygtighedscertificeringer DGNB, BREEAM og LEED.

Læs mere her

Fischer mørklægger Kannikegården i Ribe | Juni 2017

Juni 2017

Udover mørklægningsanlæg har vi også monteret gardiner og rullegardiner på den smukke Kannikegård i Ribe. 

Kannikegården er tegnet af Lundgaard & Tranberg Arkitekter og er et samlingssted for to af byens menighedsråd, provstiet, det lokale museum samt for borgere og turister. 

Bygningen huser også de fredede ruiner af Kannikeklosteret, der nedbrændte i slutningen af 1100-tallet. 

Kannikegården var et af de fem bygningsværker, der var nomineret til den europæiske, prestigefyldte Mies van der Rohe pris 2017. Byggeriet vandt desværre ikke.

Foto: Anders Sune Berg

 

Der bygges og bygges | Maj 2017

Maj 2017

Væksten i byggeriet fortsætter i 2017, det gælder både det professionelle projektmarked og boligbyggeriet. Det viser rapporten, Trends for byggebranchen, som Byggefakta A/S har udarbejdet. 

Se rapporten her

Arkitekturen skal være et ligeværdigt princip i bæredygtighed | April 2017

April 2017

Arkitekt MAA Lars Juel Thiis mener, at vi i langt højere grad skal inddrage de blivende æstetiske og kulturelle værdier som parametre i bæredygtigheden.

Læs artikel med Lars Juel Thiis

Affald som arkitektonisk ressource | April 2017

April 2017

Genbrug og upcycling af materialer er en bedre investering og skaber generøs arkitektur. Lendager Group bruger affald som en konkurrencedygtig ressource og tror på, at deres agenda kan være med til at påvirke byggebranchen og dens investorer.

Læs artikel med arkitekt MAA Anders Lendager, stifter og partner, Lendager Group

Win-win for indeklima og energi i BR20 | April 2017

April 2017
 

Både kravene til indeklimaet og energiforbruget får en ekstra tand i BR20. Seniorforsker Kjeld Johnsen, SBI, mener, at hvad der er godt for brugeren også ofte er godt for energien.

Til gengæld påpeger han, at arkitekterne endnu ikke helt har forstået betydningen af solafskærmning - både i forhold til indeklima og energiforbrug.

Læs interview med Kjeld Johnsen

Tekstilerne er på vej tilbage | April 2017

April 2017

Med den nordiske og stramme minimalisme er tekstilerne i stor udstrækning forsvundet fra vores hjem. Men nu kommer der en modreaktion, der omfavner det bløde, det varme, mønstrene og farverne. Tekstilerne vender tilbage – både i kendte og intelligente materialer.

Læs interview med lifestyle business developer, Anja Bisgaard Gaede, SPOTT trends & business aps

Foto: Hotel Panache, Paris

SUNDERE DAGSLYS OG KUNSTLYS – NYE VEJE MOD LAVENERGIARKITEKTUR 2020

I årene frem mod 2020 vil kravene til byggeriets energiforbrug blive skærpet i Danmark.

Rapporten tager udgangspunkt i bygningsklasse 2020 og beskriver de udfordringer, som vi sundhedsmæssigt står overfor, når det gælder dagslys, kunstlys og energiforbrug i det byggede miljø.

Rapporten er udarbejdet i 2016 af Carlo Volf MAA, Ph.d. og Kjeld Johnsen, seniorforsker, SBI.

Download Sundere dagslys og kunstlys

Digital studentermedarbejder søges | Marts 2017

Marts 2017

Studentermedarbejder søges: Har du det digitale drive?

Skandinaviens største producent og leverandør af gardiner og solafskærmning, Fischer Group A/S, har brug for din hjælp til at udvikle og styrke vores AdWords og SEO-indsatser. Har du samtidig forstand på online marketing i det hele taget og heller ikke er bange for forefaldende arbejde, er det en ekstra fordel.

Du forstår sammenhængen mellem SEO, AW og anden digital markedsføring 

Du kan bidrage til professionalisering af vores digitale markedsføring

Du ved, hvad der rør sig på området

Du kan omsætte din viden til den konkrete virkelighed i en virksomhed

Du er struktureret, initiativrig, vedholdende og selvkørende

Du vil gerne prøve kræfter med en travl og professionel privat virksomhed indefra

Du vil indgå i vores kommunikations- og marketingteam, der består af en kommunikatør og en grafisk designer.

Vi kan tilbyde en arbejdsplads

med flad struktur, højt til loftet og respekt for hinanden

hvor alle kolleger er imødekommende og parat til at hjælpe midt i en travl hverdag

som forventer, at du yder dit bedste i samarbejde med dine kolleger 

med god løn, fleksibel arbejdstid og frihed under ansvar 

Din arbejdsplads bliver på hovedkontoret i Aarhus. Arbejdstiden er 10 timer om ugen, placeret efter behov.

Lyder det som noget for dig, så send en ansøgning senest den 7. april til job@fischergroup.dk.

Vil du vide mere, er du velkommen til at kontakte Helle Lorenzen på 7015 4055 eller hl@fischergroup.dk

Fischer Group A/S omfatter selskaberne Fischer Gardiner A/S, Blendex A/S, Kurage A/S, KvintBlendex AS, Fischer International A/S og Fischer international Norge A/S og Fischer International Sverige. Koncernen er en af Skandinaviens største virksomheder indenfor gardiner samt ind- og udvendig solafskærmning. Produkterne produceres på egen fabrik og forhandles i hele Skandinavien og dele af Baltikum. 

Udbud af bæredygtigt byggeri | Februar 2017

Februar 2017

Netværket InnoBYG har udgivet en inspirationsfolder om udbud af bæredygtigt byggeri. Formålet er at inspirere og støtte bygherren og bygherrens rådgivere i at fremme bæredygtighed gennem udbudskrav. Der tages følgende emner op: arkitektur og proces, indeklima, materialer og totaløkonomi.

Download folderen her

Læs artikel om sammenhængen mellem indeklima, effektivitet og totaløkonomi

BYGNINGSAKUSTISKE MÅLINGER

Bygningsreglement 2015 indeholder krav til det akustiske indeklima i bygninger, og kommunerne kan i byggetilladelser stille krav om, at der foretages dokumentationsmålinger i den færdige bygning.

Denne SBI-anvisning definerer og beskriver udførelse af disse bygningsakustiske målinger i relation til bygningsreglementet. Anvisningen omfatter målinger af luftlydisolation, trinlydniveau, efterklangstid og støj fra installationer i bygninger samt måling og beregning af trafikstøj indendørs fra veje og jernbaner.

Bestil anvisningen hos SBI.

Fischer på bæredygtig messe i Aarhus | Januar 2017

Januar 2017

Vi deltager i messen Building Green, der for første gang foregår i Aarhus den 29. og 30. marts 2017. Messen har fokus på bæredygtige løsninger til byggeriet. På stand 33 præsenterer vi solafskærmning samt det brugeroptimerede styringskoncept sunsync™, som er med til at skabe et bedre indeklima samt reducere virksomheders energiforbrug.

Building Green, har et omfattende og aktuelt konferenceprogram med keynotes fra ind- og udland samt mange større debatter og cases. Udover programmet på scenerne byder messen på “Building Innovation” – det store innovationsområde hvor nye ideer pitches. Netværksmuligheden “Green Connection” følger også med til Aarhus.

Tilmelding er gratis. 

 

ERFARINGER MED BYGNINGSKLASSE 2020

Den frivillige bygningsklasse 2020 har eksisteret i en årrække, og aktørerne i byggebranchen har derfor haft mulighed for at bygge i overensstemmelse med bygningsklasse 2020.

Denne rapport, som SBI har udarbejdet for Trafik- og Byggestyrelse i 2016, har indsamlet byggebranchens erfaringer med bygningsklasse 2020. Erfaringerne vil indgå i en samlet evaluering og være med til at fastlægge kravene i det næste bygningsreglement.

Download Erfaringer med bygningsklasse 2020

Brugeroptimeret styring | Januar 2017

Januar 2017

Sammen med vores søsterselskab Blendex A/S har vi udviklet styringskonceptet sunsync™. Konceptet er designet til at dække alle behov, uanset projektets størrelse, kompleksitet og prisniveau. 

Sunsync™ har fået sin egen hjemmeside sunsync.dk

DAGSLYSBESTEMMELSER I BR

Bygningsreglementet stiller krav om, at rum skal være velbelyste, og der henvises til to måder at dokumentere dette på: forholdet mellem glas- og gulvareal samt dagslysfaktoren.

Rapporten fra SBI, 2016, gennemgår andre metoder, som bruges til dagslysvurderinger og opstiller fordele og ulemper ved de forskellige metoder.

Download Dagslysbestemmelser i BR

Mini-markiser til verdens mindste universitet | December 2016

December 2016

Aarhus Universitet har døbt den AUtoCampus. C.F. Møller har godkendt designet. Og Fischer har leveret markiserne.

Universitets lille nye er helt ned i detaljen en tro mini-kopi af universitetets arkitektur, fra de gule markiser over efeuen på murværket og til typografien.

I hele december kan du møde AUtoCampus rundt omkring i Aarhus. Formålet med vognen er at samle input fra universitetets mange brugere til, hvordan det nye campusmiljø på Kommunehospitalets arealer skal udvikles.

BRANCHEVEJLEDNING I LCA VED RENOVERING

Vejledningen er udarbejdet af Teknologisk Institut og SBI og målrettet bygherrer og bygherrerådgivere, der udbyder renoveringsprojekter samt rådgivere, der efterfølgende udfører LCA på de udbudte projekter.

Formålet er at skabe fælles retningslinjer for LCA på bygningsrenoveringer for at sikre tilstrækkeligt uddybede kravspecifikationer inden for området.

Download Branchevejledning i LCA ved renovering, 2016

Retten i Aarhus har fået smukke gardiner | December 2016

December 2016

I forbindelse med en omfattende modernisering af Retten i Aarhus er også gardiner og solafskærmning skiftet ud. 

Fischer har monteret gardiner fra Kvadrat, rullegardiner med blandt andet hvid mørklægning samt specialfarvede gardinstænger.

Se referencen her

UDBUD AF BÆREDYGTIGT BYGGERI

Netværket InnoBYG har udgivet en inspirationsfolder om udbud af bæredygtigt byggeri. Formålet er at inspirere og støtte bygherren og bygherrens rådgivere i at fremme bæredygtighed gennem udbudskrav. Der tages følgende emner op: arkitektur og proces, indeklima, materialer og totaløkonomi.

Download folderen her

Løsninger med forskellige funktioner | December 2016

December 2016

Skanderborgs nye samlingssted, Skanderborg Fælled, har fået mange produkter fra Fischer.

I administrationsbygningen får medarbejderne et behageligt indeklima med Fischers rullegardiner og screens, der både forhindrer overophedning og blænding. Og i multihallen sikrer kombinerede akustik- og mørklægningsgardiner både et godt tv-lys til optagelser af håndboldkampe og en optimeret lydoplevelse ved koncerter. 

Læs casen her

OVEROPHEDNING ER ET STØRRE OG STØRRE PROBLEM

Kravene til energireduktion resulterer paradoksalt nok i, at overophedning af bygninger bliver et større og større problem både i Danmark i Europa. Årsagen til overophedningen er de nye, tætte lavenergibyggerier, som er designet til at fange varmen fra solen og ikke slippe den ud. 

Den europæiske solafskærmningsorganisation, ES-SO, har udarbejdet et ”white paper” om overophedning og solafskærmning. Download det her  

Fischer kvalitetstester produkters holdbarhed | November 2016

November 2016

Det er helt afgørende at vælge den rigtige overfladebehandling, inden vi pulverlakerer de aluprofiler, der bruges til udvendig solafskærmning, fx screens. Derfor kvalitetstester vi hver gang alle lakeringers holdbarhed, før profilerne monteres. Den bedst kendte metode til disse test er den såkaldte salttågetest med forskellige natriumkloridopløsninger samt eksponering i kondensvandsklima. Salttågetesten simulerer det klima og vejr, som de lakerede emner skal fungere i.

Helt konkret foregår testen på den måde, at en del af emnet ridses i overfladen og derefter nedsænkes i et stort opvarmet kammer. I kammeret bliver denne saltopløsning omdannet til en salttåge, som skal simulere et aggressivt klima. Hvis emnet efter testen ikke viser synlige lakskader, lever forbehandling og pulverlakering op til vores krav.

Salttågetesten er tilnærmet en DS/EN ISO 9227.

DAGSLYS I NYT KONTORHUS

Konsekvenser for dagslys ved forskellige vinduesplaceringer og –udformninger i nyt kontorhus.

Eksempelsamlingen indeholder informationer, vejledninger samt en række beregningseksempler på opgradering af eksisterende byggeri og til vurdering af nybyggeri. Formålet er at vise nogle af de muligheder, der ligger i energibestemmelserne for renovering af eksisterende bygninger og nybyggeri.

Download Energistyrelsens eksempelsamling om energi. Statens Byggeforskningsinstitut, 2015.

Prøvebolig i nyt byggeri med Fischer-gardiner | Oktober 2016

Oktober 2016

I det nye byggeri, Brynet, som er under opførelse i Risskov i Aarhus, har vi monteret gardiner fra Kvadrat og Fischer rullegardiner i en prøvebolig.

NYTTIGE LINKS OM INDEKLIMA

International Centre for Indoor Environment and Energy, DTU
The mission of the International Centre for Indoor Environment and Energy (ICIEE) is to serve to achieve healthy, comfortable and productive indoor environments with minimal energy consumption.

Center for Indeklima og Sundhed i Boliger
CISBO er et center uden mure, der består af forskere fra Danmarks vigtigste forskningsinstitutioner på indeklimaområdet. CISBO har fra 2009 til 2016 dannet rammen om en stor forskningsindsats på indeklimaområdet, der skal kortlægge årsagerne til, hvorfor så mange mennesker bliver syge (astma, allergi, hjertekarsygdomme og kræft) af indeklimaet i deres hjem, og hvad der kan gøres for at skabe et sundt indeklima.

Rådet for Sundt Indeklima
Formålet med rådet er at hæve vidensniveauet og interessen for et sundt indeklima og ventilation i bygninger hos beslutningstagere, bygherrer, rådgivere, entreprenører og brugere. Herunder er det en udfordring at bryde den - mur af uvidenhed der findes.

Dansk Indeklima Mærkning 
Dansk Indeklima Mærkning er en frivillig mærkningsordning for produkter og materialer, der har dokumentation for afgasningen. 

Green Building Council 
Green Building Council Denmark (DK-GBC) er en non-profit medlemsorganisation, der arbejder for at fremme bæredygtighed i bygninger og det bebyggede miljø i Danmark.

Indeklimaportalen.dk
Indeklimaportalen har til formål at øge opmærksomheden på indeklimaets betydning for arbejdspladserne. Vi skriver om typiske emner, der har relevant for arbejdspladserne i den offentlige og finansiele sektor.  

ISIAQ - International Society of Indoor Air Quality and Climate
ISIAQ is an international, independent, multidisciplinary, scientific, non-profit organization whose purpose is to support the creation of healthy, comfortable and productive indoor environments.

SBI - Statens Byggeforskningsinstitut
Statens Byggeforskningsinstitut (SBI) skaber forskningsbaseret viden, der forbedrer byggeriet og det byggede miljø. Instituttet har ca. 130 medarbejdere og omsætter årligt for ca. 95 mio. kroner.

Strategisk Forskningscenter for Energineutralt Byggeri, AAU
Strategisk Forskningscenter for Energineutralt Byggeri (ZEB) har til opgave at udvikle integrerede, intelligente teknologier til byggeriet, der sikrer betydelige energibesparelser og optimal anvendelse af vedvarende energi. 

Solafskærmning til ny skole i Aarhus | Oktober 2016

Oktober 2016

Vi har monteret en stor leverance indvendig og udvendig solafskærmning på Frederiksbjerg Skole i Aarhus. Leverancen omfatter 300 screens, mørklægning og gardiner.

VEJLEDNING OG KATALOG, LCA-PROFILER

Vejledningen og dataloget er udarbejdet af Statens Byggeforskningsinstitut, Aalborg Universitet, Henning Larsen Architects og Rambøll i InnoBYG regi. Initiativet kommer fra byggebranchen. 

Vejledningen præsenterer LCA-profiler for en række bygningsdele, som kan sættes sammen til at regne LCA-profiler for hele bygninger.

Kataloget præsenterer LCA-profiler for en række bygningsdele og perspektiverer dem i forhold til de overordnede problemstillinger, der skal håndteres tidligt i designprocessen.

Download vejledningen LCA-profiler for bygninger og bygningsdele

Download kataloget LCA-profiler for bygningsdele

Flotte privatboliger | Oktober 2016

Oktober 2016

Æstetisk solafskærmning indrammer smukke udsigter i to østjyske villaer. Vi har leveret gardiner, udvendige persienner og elektriske rullegardiner.

FRA GENEREL TIL INDIVIDUEL BYGNINGSSTYRING

Den personaliserede og intelligente bygningsstyring tillader brugeren at interagere med systemet, så indeklimaet optimeres i forhold til det enkelte individ.

Læs interview med lektor, Ph.d. Mikkel Baun Kjærgaard, Mærsk Mc-Kinney Møller Instituttet, Center for Energy Informatics på Syddansk Universitet. Artikel

Læs om styringssystemet sunsync her

Træpersienner til Skanderborg Kulturhus | September 2016

September 2016

Skanderborg har fået motoriserede træpersienner i eg.

Foto: Kurt Rodahl Hoppe

INDEKLIMAETS BETYDNING SKAL SES I DET STORE PERSPEKTIV

Indeklimaet har en betydelig indvirkning på medarbejdernes velvære og produktionsevne, men der er ingen tradition for at indarbejde området som et parameter i et byggeris eller en virksomheds totaløkonomi.

Læs interview med Kasper Lynge Jensen, tidl. sektionsleder Bygninger & Miljø, Teknologisk Institut, nu udviklingschef på Ingeniørhøjskolen.

Artikel

Fischer på Pinterest | September 2016

September 2016

Vi har oprettet 25 opslagstavler på Pinterest, som samler alle vores produkter og udvalgte projekter. Pins, lige til at gemme på din egen opslagstavle.

Se opslagstavlerne og følg os her: Pinterest

VI SKAL FORMULERE MÅLET MED DEN AKUSTISKE OPLEVELSE

Civilingeniør og akustiker Bo Mortensen, Gade & Mortensen Akustik A/S har arbejdet med lyd og akustikløsninger i mange år. For ham handler akustik ikke udelukkende om teknikaliteter, men i lige så høj grad om kommunikation.

Læs artiklen her

Tekstiler klæder rum | August 2016

August 2016

At beslutte sig for de rigtige gardiner kan være en lang og omstændelig proces. Hent inspiration i vores nye galleri og kontakt os for kompetent rådgivning på 7015 4055, fischer@fischer-danmark.dk

Tekstiler klæder rum

TOTALVÆRDI OG INDEKLIMA - WORKSHOPS PÅ DTU EFTERÅR 2016

Innovationsnetværket for bæredygtigt byggeri, InnoBYG, har etableret projektet Totalværdi og indeklima, som sætter fokus på udvikling af begrebet totalværdi inden for byggeriet - primært med henblik på at udvikle koncepter, som muliggør, at trivsel som følge af et godt indeklima (herunder sygefravær og produktivitet) kan kvantificeres og medregnes i bygningens totalværdi.

Målet er derfor at tage samle den tilgængelige viden om indeklimaets (termiske forhold, luftkvalitet, lys og lyd) betydning for menneskers trivsel, produktivitet, indlæring og sygefravær i økonomiske termer og beskrive en metode, der gør det muligt at medregne disse kvalitative værdier på standardiseret vis i byggeriets værdi.

Læs mere her: InnoBYG

InnoBYG afholder tre workshops om emnet på DTU i løbet af efteråret:

Workshop 1: Luft og temperatur, 5. september 2016
Workshop 2: Lys, 10. oktober 2016
Workshop 3: Lyd, 10 november 2016

Læs mere her: Program

Fischer søger intern salgskoordinator | August 2016

August 2016

Har du kompetencerne, og vil du arbejde på en arbejdsplads med en flad struktur, hvor man ikke er sig selv nærmest, hvor man forventer, at du yder dit bedste, og hvor du arbejder med frihed under ansvar? Så vil vi gerne modtage din ansøgning senest den 19. august.

Se jobopslaget: Jobindex

Tre nye artikler | August 2016

August 2016

Læs de tre nye artikler og bliv klogere på indeklima og totaløkonomi, intelligent bygningsstyring samt akustik og lyd.

Indeklimaets betydning skal ses i det store perspektiv. Interview med Kasper Lynge Jensen, sektionsleder på Center for Indeklima og Bygningsundersøgelser, Teknologisk Institut og netværksleder for InnoBYG, byggebranchens bæredygtige innovationsnetværk.

Fra generel til individuel bygningsstyring. Interview med lektor, Ph.d. Mikkel Baun Kjærgaard, Mærsk Mc-Kinney Møller Instituttet, Center for Energy Informatics på Syddansk Universitet. 

Vi skal formulere målet med den akustiske oplevelse. Interview med civilingeniør og akustiker Bo Mortensen, Gade & Mortensen Akustik A/S.

BYGNINGSREGLEMENT 2015 TRÅDTE I KRAFT 1. JULI 2016

En af ændringerne i det nye bygningsreglement er, at lavenergiklasse 2015 bliver minimumskrav.

Se alle ændringer her

Se regler for termisk indeklima her

Se regler for akustisk indeklima her

Se hele Bygningsreglement 2015 her

INTEGRERET REGULERING AF SOLAFSKÆRMNING OG LYS

Rapporten fra Statens Byggeforskningsinstitut, Aalborg Universitet, 2011, giver et praktisk grundlag for valg af solafskærmninger og integrerede reguleringsstrategier til både nybyggeri og renoveringer inden for kontor-, erhvervs- og institutionsbyggeri.

Rapporten beskriver en regulering, der skelner mellem en 'indeklimastrategi' på tidspunkter, hvor der er personer i bygningen og en 'energistrategi' på tidspunkter, hvor der ikke er personer. 

Download rapporten Integreret regulering af solafskærmning, dagslys og kunstlys

INDEKLIMA OG LAVENERGIBYGGERI

Rapporten fra Aalborg Universitet og det tilhørende analysearbejde er udarbejdet i forbindelse med forberedelserne til en kommende lavenergiklasse 2020.

Rapporten påpeger blandt andet, at det er væsentligt at inddrage muligheden for aktiv brug af naturlig ventilation kombineret med udvendig solafskærmning. 

Solafskærmning og brug af naturlig ventilation skal derfor tænkes ind fra starten af designfasen for at undgå problemer med overophedning, som kan være svære at rette op på, når huset er opført.

Download rapporten Vurdering af indeklimaet i hidtidigt lavenergibyggeri

ENERGYFLEXHOUSE

EnergyFlexHouse er en praktisk ramme om innovationsprocessen fra idéudvikling og udvikling af prototyper, via test og dokumentation til produktmodning og markedsmodning.

EFH er et systemlaboratorium til udvikling af energieffektive komponenter og systemer, hvor solafskærmningen kan være yderst afgørende for indeklimaet.

Læs mere her: Teknologisk Institut 

SE DE FORSKELLIGE SYNINGER | Juli 2016

Juli 2016

I vores showroom i Aarhus præsenterer vi de forskellige traditionelle måder at sy gardiner på, med læg og med rynkebånd. Men nu kan du også studere dem her på hjemmesiden under Produkter, Syning.

STYRINGSSTRATEGIER I KONFLIKT

Styring af indeklima er en vanskelig udfordring, men blandt andet undersøgelser i EnergyFlexHouse viser, at når brugeren kan indstille styringen i forhold til sine individuelle behov, vil indeklimaet opleves mere optimalt, end hvis teknologien udelukkende indstilles automatisk.

Fischer deltog i ekspertgruppen omkring EFH og undersøgelsens resultater stemmer godt overens med Fischers egne erfaringer. Læs interview med vores produktchef Ejvind Larsen Degn og seniorkonsulent Lars Thomsen Nielsen, Teknologisk Institut.

Download artiklen

Fischer i Wallpaper | Juni 2016

Juni 2016

Det verdenskendte magasin, Wallpaper, har, i en af sine udgaver, valgt DOKK1 i Aarhus som deres nr. 1 favorit bygning. Fischer leverede solafskærmning og akustikløsninger til det omfattende projekt.

I alt drejede det sig om 400 rullegardiner i special mål – de største var 4,5 x 6,5 meter, 300 m afskærmningsgardiner i op til 6 meters højde, 1.400 m mørklægningsgardiner, 1.800 m2 ovenlysafskærmning, 60 akustikscreens samt styringsløsninger. DOOK1 er tegnet af schmidt hammer lassen architects. Se billeder og læs interviewet med arkitekt MAA Philip Brinch Sørensen.

Fischer i Wallpaper

Håndværkerfradrag på solafskærmning | April 2016

April 2016

Håndværkerfradraget giver mulighed for at trække arbejdstimer fra på montering af markiser og anden udvendig solafskærmning. Produkterne er energibesparende og giver et håndværksmæssigt fradrag på op til 12.000 kr. pr. person. Fradraget gælder i 2016 og 2017.

EL-PRODUCERENDE SOLAFSKÆRMNINGER

Rapporten fra Statens Byggeforskningsinstitut, Aalborg Universitet, 2012, redegør for resultaterne af et tidligt projekt i udviklingen af bygningsintegrerede løsninger, nemlig integrering af solceller i solafskærmninger.

Rapporten giver en hurtig oversigt over forskellige typer af bygningsintegrerede solcelleløsninger og beskriver de teoretiske, beregningsmæssige og praktiske erfaringer med solceller, som er integreret i vandrette lameller af en solafskærmning.

Download rapporten El-producerende solafskærmninger

Gardiner og mørklægning til ny bygning | April 2016

April 2016

Glostrup Park Hotel har fået ny tilbygning tegnet af DISSING+WEITLING architecture. Fischer leverer gardiner fra Almedahls, mørklægning samt sengetæpper og puder med stof fra Gabriel til alle 54 værelser. Restaurant og møderum bliver udstyret med panelgardiner med stof fra Kurage, og konferencecenteret med tilhørende mødefaciliteter får mørklægningsrullegardiner med motor indbygget i niche.

Illustration: DISSING+WEITLING architecture

AKUSTIK I ARBEJDSRUM

Vejledningen fra Arbejdstilsynet beskriver, hvilke forhold Arbejdstilsynet lægger vægt på, når de vurderer, om de akustiske forhold er tilfredsstillende. Tilsynet anbefaler blandt andet, at virksomhederne kan forbedre akustikken ved at anbringe lydabsorberende materialer i lokalet, fx på loft, vægge eller som fritstående skærme. Det absorberende materiale behøver ikke nødvendigvis at dække hele lofts- eller vægfladen.

Læs At-vejledning A.1.16 her

Se Fischers akustikprogram her

Bygninger bliver fokus i Energikommissionen | Marts 2016

Marts 2016

Kommissionen skal fokusere på bygningers energiforbrug i deres kommende arbejde. Ordlyden i kommissoriet: ”Energieffektivisering skal inddrages i den forbindelse, herunder hvordan energiforbruget i fx bygningsmassen kan bidrage til at opnå den ønskede fleksibilitet.”

Op imod 40 pct. af Danmarks samlede energiforbrug bruges til opvarmning, ventilation og lys i bygninger, hvilket gør bygninger til en af de største energiforbrugere i samfundet.

Kilde: Akademisk Arkitektforening

Læs om den nye energikommision: Energikommissionen

ENERGIEFFEKTIV SOLAFSKÆRMNING

Rapporten fra DTU BYG, 2008, beskriver metoder til at karakterisere solafskærmninger og bestemme deres energimæssige og optiske egenskaber.

DTU BYG har udviklet to beregningsværktøjer til vurdering af solafskærmningers effekt på indeklima, dagslysforhold og energiforbrug i bygninger. Det ene beregningsværktøj er velegnet i den tidlige skitsefase, mens det andet anvendes i detailprojekteringen af bygninger. 

Download rapporten Udvikling af værktøjer til at fremme energieffektiv anvendelse af solafskærmninger

Leverance til Tietgen Handelsgymnasium | Marts 2016

Marts 2016

Tietgen Handelsgymnasium har fået en ny tilbygning på 3500 m2, tegnet af CASA Arkitekter. Den cirkelrunde bygning i to etager rummer klasselokaler, administration, forberedelsesrum, møderum samt kantine.

Fischer er lige nu i gang med at montere 94 manuelt betjente rullegardiner med screendug i alle rum. Tidligere har vi, i 2012-13 samt i 2015, også monteret udvendig solafskærmning i form af næsten 100 screensanlæg og 32 mørklægningsanlæg.

Foto: Tietgen Handelsgymnasium

Nye velourgardiner til gammel teatersal | Januar 2016

Januar 2016

De 30 meter nye velourgardiner hænger flot på Dragsholm Slots gamle scene. Oliemaleriet i baggrunden er det originale lærred, der stammer fra 1600-tallet. Gardinerne er dessin Champion fra det tyske brand JAB.

I 2015 leverede vi gardiner og andre tekstiler til både værelser og stuer på Dragsholm Slot. Læs casen her: Tekstilerne fuldender rummene

STØJ OG AKUSTIK PÅ KONTORER

Branchevejledning om støj, akustik og arbejdsmiljø på kontorer giver et overblik over de forhold, man skal tage i betragtning.

Projekterende og rådgivere kan anvende vejledningen som introduktionsmateriale omkring støj og akustik på kontorer.

Download branchevejledningen her

Niels Bohr Instituttet får ny mørklægning | Januar 2016

Januar 2016

I løbet af foråret begynder vi monteringen af 300 mørklægningsanlæg, System 85, på det verdenskendte institut i København. 

Systemet er et fleksibelt anlæg med en 85 mm kassette og med forskellige monteringsmuligheder. Optimal mørklægning sikres af sluser med børster samt overlap af dugen i slusen. Der er også mulighed for sluse i bunden af mørklægningssystemet.

BYGGEBRANCHENS INNOVATIONSNETVÆRK

InnoBYG, er byggebranchens innovationsnetværk for bæredygtigt byggeri. Netværket er medfinansieret af Forsknings- og Innovationsstyrelsen.

InnoBYG samler branchen på tværs af faglighed og har fokus på videndeling, netværk og udvikling i branchen og hos medlemmerne både inden for landets grænser og internationalt.

Netværket arbejder aktivt for, at allerede udviklede løsninger og/eller samarbejdskoncepter bringes aktivt i spil samt afholder matchmaking- og videnspredningsaktiviteter, gå hjem-møder og studieture. 

InnoBYG

Fischer sponserer del af kunstværk | November 2015

November 2015

Kunstneren og designeren Astrid Krogh er blevet hædret med Nationalbankens Jubilæumspris på 400.000 kr. I den anledning har hun skabt værket "Flux Luminous" i Nationalbankens store foyer. Værket består af tre elementer: et 20 m højt silkegardin "Sky Curtain", syning og ophængning sponseret af Fischer, en stor cirkulær LED- skulptur "Skylight" samt en serie aluminium-paneler med titlen "Cloud Illusions". 

Foto: Torben Eskerod 

Solafskærmning i stor skala | Oktober 2015

Oktober 2015

Store udfordringer blev løst i et fleksibelt samarbejde med schmidt hammer lassen architects på DOKK1, Skandinaviens største bibliotek og kulturhus på Aarhus havn. Fischer leverede både løsninger til solafskærmning og akustik. Projektet omfattede 400 rullegardiner i special mål, 300 m afskærmningsgardiner, 1.400 m mørklægningsgardiner, 1.800 m2 ovenlysafskærmning, 60 akustikscreens samt styringsløsninger.

Download casen her og læs interview med arkitekt MAA Philip Brinch Sørensen, schmidt hamer lassen architects

Foto: Thomas Mølvig

AKUNET

AkuNet er et netværk inden for akustik, der har til formål at fremme viden- og teknologiudvekslingen mellem Afdeling for Akustik, Aalborg Universitet og interesserede virksomheder.

AkuNet giver adgang til den nyeste udvikling og forskning samt for, at forskere og fagfolk kan lære i fællesskab. 

Læs mere her 

DAGSLYSBEREGNINGER I PRAKSIS

Statens Byggeforskningsinstitut har undersøgt forskelle og ligheder mellem ni simuleringsprogrammer, der alle har det til fælles, at de anvendes i praksis af forskere i ingeniør- og arkitektbranchen.

Programmerne sammenlignes ud fra deres evne til at beregne dagslysfaktoren på arbejdsplan samt dagslysindtrængningsdybden i fem forskellige rum.

Download rapporten Dagslysberegninger i praksis, 2013

DESIGNGUIDE: ARKITEKTUR - ENERGI - RENOVERING

Designguiden kan hjælpe arkitekter, ingeniører og konstruktører med at få et hurtigt overblik over, hvilke strategier for energirenovering der passer til et konkret projekt.

Udgangspunktet for designguiden er, at renoveringsbegrebet skal tilføres en ekstra dimension: Merværdi skal være den strategiske drivkraft for helhedsrenoveringer.

Download Designguiden, 2013

LAVENERGI-STRATEGIER I DESIGNPROCESSEN

I bevægelsen mod en 2020-lavenergistruktur er der behov for en mere nuanceret designproces i lavenergiarkitektur. Energibesparelserne skal sammentænkes med behovet for termisk indeklima og gode dagslysforhold. 

Rapporten fra Dansk Byggeforskningsinstitut, Aalborg Universitet, giver et bud på, hvordan arkitekter kan integrere lavenergi-strategier trin for trin tidligt i designprocessen for at opfylde 2020-lavenergiklassen.

Download Arkitektur og energi - mod en lavenergi-strategi, 2011