Ny DGNB-certificering for sundt indeklima

Fra 2021 vil den danske certificeringsordning tildele bygninger, der gør noget særligt for sundhed og indeklima, certificeringen DGNB Hjerte. Formålet med det er at få flere bygherrer til at prioritere indeklimaet højere, når de bygger efter DGNB standarden.
Bygningerne kan blive bedømt på op til fem parametre. Ét af dem er termisk indeklima – herunder temperatur og træk. Udvendig solafskærmning er en ideel løsning for at opnå en optimal temperatur og et sundere indeklima i store glasbelagte bygninger. Det hindrer varmestrålerne i at trænge ind på den indvendige side af glasset og opvarme luften i rummet.

Læs mere om DGNB Hjerte

Se Fischers løsninger inden for udvendig solafskærmning

Akustik, lys og luft skal understøtte arkitekturen | Juni 2020

Der skal være forskel på den akustiske oplevelse i forskellige rum, ellers bliver det en flad fornemmelse at bevæge sig igennem en bygning. Rum og bygninger må gerne overraske og inspirere. Det siger akustiker og teamleder, Søren Vestbjerg Andersen, Swecos akustikafdeling Acoustica. 

Læs vores interview med Søren Vestbjerg Andersen

Fra køkken til kontor | April 2020

The Kitchen er et nyt iværksættermiljø på det tidligere Kommunehospitals område i Aarhus. Det gamle centralkøkken er blevet til den midlertidige bopæl for iværksættervirksomhederne. Vi har leveret akustikgardiner, som skaber små kontorer.

Læs, hvilke tanker arkitekt Gustaf Lohm, Aarhus Universitet, har haft med projektet.

 

 

 

Vi skal tænke facader på en helt ny måde | Oktober 2019

Hvordan kan en facade være konstrueret om 10-20 år? Hvordan bliver den multifunktionel? Og hvordan vil den se ud? Der er et kæmpe potentiale i udviklingen af nye former for dynamiske facader, som vil være til gavn for indeklimaet.

”Helt basalt er det et spørgsmål, om vi vil konstruere facader, der udnytter de faktorer, der har indflydelse på indeklimaet; varme, kulde, lys og luft – eller om vi vil blive ved med at skabe indeklimaet med energiforbrugende teknik.”

Læs vores interview med arkitekt og Ph.d. Torsten Sack-Nielsen, forskningsleder på forsknings- og udviklingscenter VIA Byggeri, Energi, Vand og Klima, VIA University College.
 

3 km gardin til nyt hotel | Oktober 2019

Fischer har leveret 2 km velour og 1 km solgardin til et nyt hotelkoncept med 86 lejligheder, GUESTapart/aarhus. Se billeder og læs interview med Jeanette Damsholt, ULF & DAMSHOLT, der står bag koncept og design.

"Jeg behandler alle materialer som tekstiler" | September 2019

Tekstile overflader i samspil med lys er omdrejningspunktet for formgiver Astrid Kroghs arbejde. Hendes baggrund som tekstildesigner er det faste fundament, hvorfra hun skaber værker, der emmer af særlighed og langtidsholdbar kvalitet.

"Det at skabe et tekstil er noget helt fantastisk. At være tekstildesigner er grundlaget for at skabe noget nyt, og ikke kun traditionelle tekstiler, for du kan jo væve i mange forskellige materialer, fx sølvfolie, papir eller lys," siger Astrid Krogh.

Læs hele vores interview "Jeg behandler alle materialer som tekstiler"

Se, hvordan dit marked udvikler sig | September 2019

I årets andet kvartal er der etableret mange nye byggepladser, og 2019 ser ud til at bliver større end forventet, blandt andet forventes boligbyggeriet at sætte ny rekord.

Download gratis rapporten fra Byggefakta

Tekstiler, der kan det hele | September 2019

Kan vi minimere bygningers energiforbrug ved at klæde dem på med tekstiler alt efter årstid? Kan vores huse udnyttes bedre pladsmæssigt og i forhold til årstiderne ved at anvende tekstiler som en del af vægge og lofter? Og hvilke arkitektoniske potentialer har tekstiler?

Det er projektet SoftSpace, under ledelse af arkitekt Erik Juul ved at undersøge. SoftSpace er støttet af Dreyers Fond, og Erik Juul har fået et stort arbejdslegat fra Statens Kunstfond til at undersøge bæredygtig arkitektur, herunder arbejdet med SoftSpace.

Læs vores interview med Erik Juul, ”Tekstiler, der kan det hele”

To-lags glas er sundere end tre-lags vinduer | August 2019

Nyt forskningsprojekt viser, at der kan være en lang række sundhedsmæssige fordele ved at bo bag to-lagsruder med jernfattigt glas i stedet for tre-lags energisparende glasruder. Læs mere 

Tekstiler opfylder funktionelle og sanselige behov | Juni 2019

Tekstiler favner et rums helhed rent æstetisk, vækker vores sanselighed og spiller en meget stor rolle på basale funktionelle områder. Det mener designerne Birgit Tarp og Lars Vejen. Læs artiklen ”Tekstiler opfylder funktionelle og sanselige behov”
 

Bæredygtighed er ikke bare tykke vægge og tang på taget | Juni 2019

Bæredygtighed et grundlæggende vilkår for det allermeste byggeri, og dermed er der vokset en vrimmel af certificeringsordninger, der dokumenterer en bygnings bæredygtighed, frem. Men hvilken certificeringsordning skal man som bygherre vælge og hvorfor? Hvorfor overhovedet lade sit byggeri certificere? Kan man ikke bygge bæredygtigt uden en certificering?

Læs vores interview med arkitekt M.Arch og DGNB konsulent, Casper Østergaard Christensen, GXN. 

Dynamiske facader i praksis | Juni 2019

”Dynamiske facader i praksis” beskriver, hvordan facader kan klassificeres efter de mange funktioner facader skal opfylde og giver en vejledning i, hvordan energirammeberegninger med Be18 kan tage hensyn til facadens dynamiske egenskaber. Rapporten henvender sig til projekterende arkitekter og ingeniører, der kan bruge den som et redskab, når de skal træffe beslutninger om energieffektive facadeudformninger i forbindelse med nybyggeri eller renovering.

Rapporten er udarbejdet af Kjeld Johnsen og Frederik Blum Winther, Statens Byggeforskningsinstitut, Aalborg Universitet, Afdelingen for Energieffektivitet, Indeklima og Bæredygtighed, 2018.

Download rapporten gratis her

Fjernstyret solafskærmning til nyt designhotel | Juni 2019

Vi har leveret plisségardiner og mørklægning til alle 365 værelser på det nye designhotel på Københavns Rådhusplads. Gardinerne styres fra en tablet. citizenM

Tilmeld dig Nyhedsbrev og Vidensbrev | April 2019

Tilmeld dig Fischers Nyhedsbrev og få inspiration & tips om gardiner, design & trends. Du kan også tilmelde dig Fischer Vidensbrevet om solafskærmning, lys, energi, bæredygtighed og bygningsstyring.

Både Nyhedsbrevet og Vidensbrevet udkommer max 4 gange om året.

Tilmeld dig her

Rekord for det professionelle projektmarked i 2018 | Marts 2019

Den nye rapport, "Trends for byggebranchen 2014-2018", indeholder detaljeret statistik for det professionelle projektbyggeri i Danmark i årene 2014-2018 og viser udviklingen for totalmarkedet, regioner, typer af byggerier (hovedgrupper), entrepriseformer og bygherretyper.

Download gratis rapport her

Velourgardiner er en hot trend | Februar 2019

Den skinnende og changerende velour med den kraftige luv giver et varmt og luksuriøst udtryk og fungerer samtidig som støjdæmper i rummet. Læs mere om velourgardiner

Elegant indretning med hvide gardiner | Februar 2019

Hvis man vælger hvide gardiner, kan man slå sig løs med farverne på andet indbo. De hvide gardiner passer til alle typer af indretning med deres diskrete elegance. Læs mere om hvide gardiner

Kilometervis af gardiner til markante byggerier | December 2018

Vi har leveret over 4 km gardin til to nye kollegier, Åbykollegiet i Aarhus og NORDBRO Kollegiet i København samt over 1 km akustik- og mørklægningsgardiner til Kalvebod Fælled Skole i København.

Løsningen skal have Fischers signatur | November 2018

”Vi læser bolig- og designmagasiner og følger med i de tendenser, der er indenfor både tekstiler og indretningsdesign. Vi er meget optaget af, hvordan slutproduktet fremstår og har altid en holdning til, om det er en funktionel og smuk løsning." Læs interview med Fischers salgschef, Anders Back Christensen.

Fischer holder flyttedag | September 2018

Vi har vokseværk og glæder os til at åbne nyt, flot, stort showroom lørdag den 15. september kl. 10.

Vores nye adresse er Holmstrupgårdvej 4, 8220 Brabrand.

OBS! Vi har lukket på flyttedagen fredag den 14. september. 

En facade er essentiel for både bygning og bruger | Marts 2018

En bygnings facade samler hele det arkitektoniske udtryk. Men udover facadens æstetiske betydning, er den i lige så høj grad afgørende for bygningens økonomi, energiforbrug, varme og indeklima. Udfordringen består i hver gang at forene faktorer, som alle påvirker hinanden.

Læs vores interview med facadespecialist Steen Elsted Andersen

Code of Conduct | Januar 2018

Fischers Code of Conduct tydeliggør vores værdier og adfærd internt og eksternt, og skal sikre, at vores samarbejdspartnere deler vores niveau for miljø, etik og sociale forhold. Læs vores Code of Conduct

Salg & Rådgivning | Januar 2018

Hvordan foregår salgsprocessen, og hvilken rådgivning kan jeg forvente? 
Forskellige forhold spiller ind afhængig af, om man er privatkunde eller erhvervskunde, som skal vælge den rigtige form for solafskærmning eller om man er arkitekt og søger rådgivning i de indledende faser. Læs her, hvad du kan forvente

Gardinerne, moden og tidsånden... | December 2017

I foråret udkom det digre værk ”Det påklædte hjem – Tekstiler og boligkultur i Danmark gennem 300 år”. Vi har interviewet forfatteren, magister i europæisk etnologi Luise Skak-Nielsen. 

Læs vores spændende interview, som blandt andet kommer omkring klunketid, funktionalisme, 60’ernes parcelhus, det nøgne look, boligen som identitetsmærke og tekstilernes genkomst.

Gardinerne, moden og tidsånden...

Godt indeklima kan øge indtjeningen | November 2017

Ny artikel i Vidensbanken: Værktøjet synliggør, hvor meget det økonomiske tab er, hvis der slækkes på kravene til indeklimaet. Og omvendt er det muligt at aflæse potentialet for indtjening i kroner og ører, hvis der investeres i en forbedring af indeklimaet. Læs interview med professor Geo Clausen, DTU

 

Dagslysets kvaliteter bliver ofte overset | November 2017

Ny artikel i Vidensbanken: Dagslysets kvaliteter bliver ofte overset. En ny, europæisk standard lægger nu op til at beregne tilgangen til dagslys på en mere korrekt måde. Det er direktøren for Dansk Center for Lys, Anne Bay, glad for. Til gengæld er hun slet ikke begejstret for de coatede vinduer, som også farver lyset inde i bygningen. Læs interview med Anne Bay

 

Rambøll vælger sunsync™ til styring af solafskærmning | November 2017

Rambøll har valgt det brugeroptimerede og skalérbare koncept, sunsync™, udviklet af Fischer og Blendex A/S til styring af solafskærmningen på det nye, store hovedkvarter i Esbjerg.

Læs casen med interview med chefkonsulent Per Fristrup Qvist, Rambøll og projektleder og konstruktør Lars Povlsen, Transform ApS.

Branchevejledning for indeklimaberegninger | November 2017

Branchevejledningen for indeklimaberegninger udkom den 1. november 2017, hvor den blev lanceret på Building Green messen. Vejledningen skal overordnet sikre en ensartet tilgang til beregning af indeklimaet, og den anviser beregningsmetoder og kravsspecifikationer til indeklimaet. Der skelnes mellem boliger og erhverv.

Vejledningen giver også en kort indføring i definitioner og begreber i forhold til projekteringspraksis for indeklima.

Branchevejledningen er udarbejdet af NIRAS, MOE A/S, Teknologisk Institut og SBi. Projektet er støttet af InnoBYG og Realdania.

Ny artikel om lavenergi-arkitektur i Vidensbanken | Oktober 2017

En nuanceret og forbedret designproces samt differentiering mellem sommer og vinter bør være grundlaget for nye lavenergistrategier. Læs interview med arkitekt MAA, Ph.d., Rob Marsh, bæredygtighedschef hos C.F. Møller.

Udvendig solafskærmning er mest effektiv | September 2017

September 2017

Beregningerne viste, at det ikke var tilstrækkeligt med indvendig solafskærmning, da Arla Innovation Centre blev projekteret. Arkitekterne valgte de vindstabile zip screens som udvendig solafskærmning.

Læs casen

Trends og prognose for byggebranchen 2017 og 2018 | September 2017

September 2017

To nye undersøgelser fra Byggefakta.

Trends for byggebranchen Q2 2017: Opgørelse af igangsatte byggeprojekter i første halvår samt prognoser for resten af 2017. Rapporten er gratis.

Prognose for byggebranchen 2018: Hvem bygger hvad og hvorhenne? Rapporten udkommer 28. september og koster 7.500 kr.

To private projekter afsluttet | September 2017

September 2017

Se to private projekter: 

Lejlighed: Gardiner

KFS-prøvehuset: Gardiner og rullegardiner med specialdug

Et godt indeklima betaler sig | August 2017

August 2017

DTU og Teknologisk Institut står bag et 2-årigt InnoBYG-projekt om indeklima og totalværdi. Parterne har udviklet et værktøj til synliggørelse af de økonomiske gevinster ved et godt indeklima. En række virksomheder fra byggebranchen har været involveret i projektet.

Download rapport, beregningsværktøj og case-studies her

Læs artiklen "Indeklimaets betydning skal ses i det store perspektiv"

5 km gardin til Axel Towers | August 2017

Advokatfirmaet Gorissen Federspil har lejet to tredjedele af kontorerne i Københavns nye vartegn, Axel Towers. Fischer har leveret og monteret gardiner med tekniske egenskaber i forhold til lys og varme.

Læs casen "En differentieret løsning".

Sundhed som drivkraft for bedre byggeri | Juli 2017

Juli 2017

Skal vores energieffektive bygninger være sunde? Eller skal vores sunde bygninger være energieffektive? Arkitekt MAA, Ph.d. Carlo Volf er ikke i tvivl.

Læs interview

Screens bidrager med point til en bygnings certificering | Juni 2017

Juni 2017

Som en af de første virksomheder i den danske solafskærmningsbranche kan Fischer nu dokumentere, hvor mange point vores egenproducerede zip-screens kan opnå inden for de internationalt anerkendte bæredygtighedscertificeringer DGNB, BREEAM og LEED.

Læs mere her

Fischer mørklægger Kannikegården i Ribe | Juni 2017

Juni 2017

Udover mørklægningsanlæg har vi også monteret gardiner og rullegardiner på den smukke Kannikegård i Ribe. 

Kannikegården er tegnet af Lundgaard & Tranberg Arkitekter og er et samlingssted for to af byens menighedsråd, provstiet, det lokale museum samt for borgere og turister. 

Bygningen huser også de fredede ruiner af Kannikeklosteret, der nedbrændte i slutningen af 1100-tallet. 

Kannikegården var et af de fem bygningsværker, der var nomineret til den europæiske, prestigefyldte Mies van der Rohe pris 2017. Byggeriet vandt desværre ikke.

Foto: Anders Sune Berg

 

Der bygges og bygges | Maj 2017

Maj 2017

Væksten i byggeriet fortsætter i 2017, det gælder både det professionelle projektmarked og boligbyggeriet. Det viser rapporten, Trends for byggebranchen, som Byggefakta A/S har udarbejdet. 

Se rapporten her

Arkitekturen skal være et ligeværdigt princip i bæredygtighed | April 2017

April 2017

Arkitekt MAA Lars Juel Thiis mener, at vi i langt højere grad skal inddrage de blivende æstetiske og kulturelle værdier som parametre i bæredygtigheden.

Læs artikel med Lars Juel Thiis

Affald som arkitektonisk ressource | April 2017

April 2017

Genbrug og upcycling af materialer er en bedre investering og skaber generøs arkitektur. Lendager Group bruger affald som en konkurrencedygtig ressource og tror på, at deres agenda kan være med til at påvirke byggebranchen og dens investorer.

Læs artikel med arkitekt MAA Anders Lendager, stifter og partner, Lendager Group

Win-win for indeklima og energi i BR20 | April 2017

April 2017

Både kravene til indeklimaet og energiforbruget får en ekstra tand i BR20. Seniorforsker Kjeld Johnsen, SBI, mener, at hvad der er godt for brugeren også ofte er godt for energien.

Til gengæld påpeger han, at arkitekterne endnu ikke helt har forstået betydningen af solafskærmning - både i forhold til indeklima og energiforbrug.

Læs interview med Kjeld Johnsen

Tekstilerne er på vej tilbage | April 2017

April 2017

Med den nordiske og stramme minimalisme er tekstilerne i stor udstrækning forsvundet fra vores hjem. Men nu kommer der en modreaktion, der omfavner det bløde, det varme, mønstrene og farverne. Tekstilerne vender tilbage – både i kendte og intelligente materialer.

Læs interview med lifestyle business developer, Anja Bisgaard Gaede, SPOTT trends & business aps

Foto: Hotel Panache, Paris

Digital studentermedarbejder søges | Marts 2017

Marts 2017

Studentermedarbejder søges: Har du det digitale drive?

Skandinaviens største producent og leverandør af gardiner og solafskærmning, Fischer Group A/S, har brug for din hjælp til at udvikle og styrke vores AdWords og SEO-indsatser. Har du samtidig forstand på online marketing i det hele taget og heller ikke er bange for forefaldende arbejde, er det en ekstra fordel.

Du forstår sammenhængen mellem SEO, AW og anden digital markedsføring 

Du kan bidrage til professionalisering af vores digitale markedsføring

Du ved, hvad der rør sig på området

Du kan omsætte din viden til den konkrete virkelighed i en virksomhed

Du er struktureret, initiativrig, vedholdende og selvkørende

Du vil gerne prøve kræfter med en travl og professionel privat virksomhed indefra

Du vil indgå i vores kommunikations- og marketingteam, der består af en kommunikatør og en grafisk designer.

Vi kan tilbyde en arbejdsplads

med flad struktur, højt til loftet og respekt for hinanden

hvor alle kolleger er imødekommende og parat til at hjælpe midt i en travl hverdag

som forventer, at du yder dit bedste i samarbejde med dine kolleger 

med god løn, fleksibel arbejdstid og frihed under ansvar 

Din arbejdsplads bliver på hovedkontoret i Aarhus. Arbejdstiden er 10 timer om ugen, placeret efter behov.

Lyder det som noget for dig, så send en ansøgning senest den 7. april til job@fischergroup.dk.

Vil du vide mere, er du velkommen til at kontakte Helle Lorenzen på 7015 4055 eller hl@fischergroup.dk

Fischer Group A/S omfatter selskaberne Fischer Gardiner A/S, Blendex A/S, Kurage A/S, KvintBlendex AS, Fischer International A/S og Fischer international Norge A/S og Fischer International Sverige. Koncernen er en af Skandinaviens største virksomheder indenfor gardiner samt ind- og udvendig solafskærmning. Produkterne produceres på egen fabrik og forhandles i hele Skandinavien og dele af Baltikum. 

Udbud af bæredygtigt byggeri | Februar 2017

Februar 2017

Netværket InnoBYG har udgivet en inspirationsfolder om udbud af bæredygtigt byggeri. Formålet er at inspirere og støtte bygherren og bygherrens rådgivere i at fremme bæredygtighed gennem udbudskrav. Der tages følgende emner op: arkitektur og proces, indeklima, materialer og totaløkonomi.

Download folderen her

Læs artikel om sammenhængen mellem indeklima, effektivitet og totaløkonomi

Fischer på bæredygtig messe i Aarhus | Januar 2017

Januar 2017

Vi deltager i messen Building Green, der for første gang foregår i Aarhus den 29. og 30. marts 2017. Messen har fokus på bæredygtige løsninger til byggeriet. På stand 33 præsenterer vi solafskærmning samt det brugeroptimerede styringskoncept sunsync™, som er med til at skabe et bedre indeklima samt reducere virksomheders energiforbrug.

Building Green, har et omfattende og aktuelt konferenceprogram med keynotes fra ind- og udland samt mange større debatter og cases. Udover programmet på scenerne byder messen på “Building Innovation” – det store innovationsområde hvor nye ideer pitches. Netværksmuligheden “Green Connection” følger også med til Aarhus.

Tilmelding er gratis. 

 

Brugeroptimeret styring | Januar 2017

Januar 2017

Sammen med vores søsterselskab Blendex A/S har vi udviklet styringskonceptet sunsync™. Konceptet er designet til at dække alle behov, uanset projektets størrelse, kompleksitet og prisniveau. 

Sunsync™ har fået sin egen hjemmeside sunsync.dk

Mini-markiser til verdens mindste universitet | December 2016

December 2016

Aarhus Universitet har døbt den AUtoCampus. C.F. Møller har godkendt designet. Og Fischer har leveret markiserne.

Universitets lille nye er helt ned i detaljen en tro mini-kopi af universitetets arkitektur, fra de gule markiser over efeuen på murværket og til typografien.

I hele december kan du møde AUtoCampus rundt omkring i Aarhus. Formålet med vognen er at samle input fra universitetets mange brugere til, hvordan det nye campusmiljø på Kommunehospitalets arealer skal udvikles.

Retten i Aarhus har fået smukke gardiner | December 2016

December 2016

I forbindelse med en omfattende modernisering af Retten i Aarhus er også gardiner og solafskærmning skiftet ud. 

Fischer har monteret gardiner fra Kvadrat, rullegardiner med blandt andet hvid mørklægning samt specialfarvede gardinstænger.

Se referencen her

Løsninger med forskellige funktioner | December 2016

December 2016

Skanderborgs nye samlingssted, Skanderborg Fælled, har fået mange produkter fra Fischer.

I administrationsbygningen får medarbejderne et behageligt indeklima med Fischers rullegardiner og screens, der både forhindrer overophedning og blænding. Og i multihallen sikrer kombinerede akustik- og mørklægningsgardiner både et godt tv-lys til optagelser af håndboldkampe og en optimeret lydoplevelse ved koncerter. 

Læs casen her

Nyttige links i Vidensbanken | November 2016

November 2016

Vi har lagt en række links om indeklima i Vidensbanken. Find dem her

Fischer kvalitetstester produkters holdbarhed | November 2016

November 2016

Det er helt afgørende at vælge den rigtige overfladebehandling, inden vi pulverlakerer de aluprofiler, der bruges til udvendig solafskærmning, fx screens. Derfor kvalitetstester vi hver gang alle lakeringers holdbarhed, før profilerne monteres. Den bedst kendte metode til disse test er den såkaldte salttågetest med forskellige natriumkloridopløsninger samt eksponering i kondensvandsklima. Salttågetesten simulerer det klima og vejr, som de lakerede emner skal fungere i.

Helt konkret foregår testen på den måde, at en del af emnet ridses i overfladen og derefter nedsænkes i et stort opvarmet kammer. I kammeret bliver denne saltopløsning omdannet til en salttåge, som skal simulere et aggressivt klima. Hvis emnet efter testen ikke viser synlige lakskader, lever forbehandling og pulverlakering op til vores krav.

Salttågetesten er tilnærmet en DS/EN ISO 9227.

Prøvebolig i nyt byggeri med Fischer-gardiner | Oktober 2016

Oktober 2016

I det nye byggeri, Brynet, som er under opførelse i Risskov i Aarhus, har vi monteret gardiner fra Kvadrat og Fischer rullegardiner i en prøvebolig.

Solafskærmning til ny skole i Aarhus | Oktober 2016

Oktober 2016

Vi har monteret en stor leverance indvendig og udvendig solafskærmning på Frederiksbjerg Skole i Aarhus. Leverancen omfatter 300 screens, mørklægning og gardiner.

Flotte privatboliger | Oktober 2016

Oktober 2016

Æstetisk solafskærmning indrammer smukke udsigter i to østjyske villaer. Vi har leveret gardiner, udvendige persienner og elektriske rullegardiner.

Træpersienner til Skanderborg Kulturhus | September 2016

September 2016

Skanderborg har fået motoriserede træpersienner i eg.

Foto: Kurt Rodahl Hoppe

Fischer på Pinterest | September 2016

September 2016

Vi har oprettet 25 opslagstavler på Pinterest, som samler alle vores produkter og udvalgte projekter. Pins, lige til at gemme på din egen opslagstavle.

Se opslagstavlerne og følg os her: Pinterest

Tekstiler klæder rum | August 2016

August 2016

At beslutte sig for de rigtige gardiner kan være en lang og omstændelig proces. Hent inspiration i vores nye galleri og kontakt os for kompetent rådgivning på 7015 4055, fischer@fischer-danmark.dk

Tekstiler klæder rum

Fischer søger intern salgskoordinator | August 2016

August 2016

Har du kompetencerne, og vil du arbejde på en arbejdsplads med en flad struktur, hvor man ikke er sig selv nærmest, hvor man forventer, at du yder dit bedste, og hvor du arbejder med frihed under ansvar? Så vil vi gerne modtage din ansøgning senest den 19. august.

Se jobopslaget: Jobindex

Tre nye artikler i Vidensbanken | August 2016

August 2016

Læs de tre nye artikler i Vidensbanken og bliv klogere på indeklima og totaløkonomi, intelligent bygningsstyring samt akustik og lyd.

Indeklimaets betydning skal ses i det store perspektiv. Interview med Kasper Lynge Jensen, sektionsleder på Center for Indeklima og Bygningsundersøgelser, Teknologisk Institut og netværksleder for InnoBYG, byggebranchens bæredygtige innovationsnetværk.

Fra generel til individuel bygningsstyring. Interview med lektor, Ph.d. Mikkel Baun Kjærgaard, Mærsk Mc-Kinney Møller Instituttet, Center for Energy Informatics på Syddansk Universitet. 

Vi skal formulere målet med den akustiske oplevelse. Interview med civilingeniør og akustiker Bo Mortensen, Gade & Mortensen Akustik A/S.

SE DE FORSKELLIGE SYNINGER | Juli 2016

Juli 2016

I vores showroom i Aarhus præsenterer vi de forskellige traditionelle måder at sy gardiner på, med læg og med rynkebånd. Men nu kan du også studere dem her på hjemmesiden under Produkter, Syning.

Fischer i Wallpaper | Juni 2016

Juni 2016

Det verdenskendte magasin, Wallpaper, har, i en af sine udgaver, valgt DOKK1 i Aarhus som deres nr. 1 favorit bygning. Fischer leverede solafskærmning og akustikløsninger til det omfattende projekt.

I alt drejede det sig om 400 rullegardiner i special mål – de største var 4,5 x 6,5 meter, 300 m afskærmningsgardiner i op til 6 meters højde, 1.400 m mørklægningsgardiner, 1.800 m2 ovenlysafskærmning, 60 akustikscreens samt styringsløsninger. DOOK1 er tegnet af schmidt hammer lassen architects. Se billeder og læs interviewet med arkitekt MAA Philip Brinch Sørensen.

Fischer i Wallpaper

Håndværkerfradrag på solafskærmning | April 2016

April 2016

Håndværkerfradraget giver mulighed for at trække arbejdstimer fra på montering af markiser og anden udvendig solafskærmning. Produkterne er energibesparende og giver et håndværksmæssigt fradrag på op til 12.000 kr. pr. person. Fradraget gælder i 2016 og 2017.

Gardiner og mørklægning til ny bygning | April 2016

April 2016

Glostrup Park Hotel har fået ny tilbygning tegnet af DISSING+WEITLING architecture. Fischer leverer gardiner fra Almedahls, mørklægning samt sengetæpper og puder med stof fra Gabriel til alle 54 værelser. Restaurant og møderum bliver udstyret med panelgardiner med stof fra Kurage, og konferencecenteret med tilhørende mødefaciliteter får mørklægningsrullegardiner med motor indbygget i niche.

Illustration: DISSING+WEITLING architecture

Bygninger bliver fokus i Energikommissionen | Marts 2016

Marts 2016

Kommissionen skal fokusere på bygningers energiforbrug i deres kommende arbejde. Ordlyden i kommissoriet: ”Energieffektivisering skal inddrages i den forbindelse, herunder hvordan energiforbruget i fx bygningsmassen kan bidrage til at opnå den ønskede fleksibilitet.”

Op imod 40 pct. af Danmarks samlede energiforbrug bruges til opvarmning, ventilation og lys i bygninger, hvilket gør bygninger til en af de største energiforbrugere i samfundet.

Kilde: Akademisk Arkitektforening

Læs om den nye energikommision: Energikommissionen

Leverance til Tietgen Handelsgymnasium | Marts 2016

Marts 2016

Tietgen Handelsgymnasium har fået en ny tilbygning på 3500 m2, tegnet af CASA Arkitekter. Den cirkelrunde bygning i to etager rummer klasselokaler, administration, forberedelsesrum, møderum samt kantine.

Fischer er lige nu i gang med at montere 94 manuelt betjente rullegardiner med screendug i alle rum. Tidligere har vi, i 2012-13 samt i 2015, også monteret udvendig solafskærmning i form af næsten 100 screensanlæg og 32 mørklægningsanlæg.

Foto: Tietgen Handelsgymnasium

Nye velourgardiner til gammel teatersal | Januar 2016

Januar 2016

De 30 meter nye velourgardiner hænger flot på Dragsholm Slots gamle scene. Oliemaleriet i baggrunden er det originale lærred, der stammer fra 1600-tallet. Gardinerne er dessin Champion fra det tyske brand JAB.

I 2015 leverede vi gardiner og andre tekstiler til både værelser og stuer på Dragsholm Slot. Læs casen her: Tekstilerne fuldender rummene

Niels Bohr Instituttet får ny mørklægning | Januar 2016

Januar 2016

I løbet af foråret begynder vi monteringen af 300 mørklægningsanlæg, System 85, på det verdenskendte institut i København. 

Systemet er et fleksibelt anlæg med en 85 mm kassette og med forskellige monteringsmuligheder. Optimal mørklægning sikres af sluser med børster samt overlap af dugen i slusen. Der er også mulighed for sluse i bunden af mørklægningssystemet.

Fischer sponserer del af kunstværk | November 2015

November 2015

Kunstneren og designeren Astrid Krogh er blevet hædret med Nationalbankens Jubilæumspris på 400.000 kr. I den anledning har hun skabt værket "Flux Luminous" i Nationalbankens store foyer. Værket består af tre elementer: et 20 m højt silkegardin "Sky Curtain", syning og ophængning sponseret af Fischer, en stor cirkulær LED- skulptur "Skylight" samt en serie aluminium-paneler med titlen "Cloud Illusions". 

Foto: Torben Eskerod 

Solafskærmning i stor skala | Oktober 2015

Oktober 2015

Store udfordringer blev løst i et fleksibelt samarbejde med schmidt hammer lassen architects på DOKK1, Skandinaviens største bibliotek og kulturhus på Aarhus havn. Fischer leverede både løsninger til solafskærmning og akustik. Projektet omfattede 400 rullegardiner i special mål, 300 m afskærmningsgardiner, 1.400 m mørklægningsgardiner, 1.800 m2 ovenlysafskærmning, 60 akustikscreens samt styringsløsninger.

Download casen her og læs interview med arkitekt MAA Philip Brinch Sørensen, schmidt hamer lassen architects

Foto: Thomas Mølvig