Nyhed: FISCHER RULLEGARDIN CLASSIC

Juni 2023

Rullegardiner er fortsat den mest populære form for afskærmning for solen i verden. Det er de i kraft af deres elegante design, gode afskærmningsevne og tidløse egenskaber m.m.

FISCHER RULLEGARDIN CLASSIC er stilfuld æstetik. Sikker funktionalitet. Og attraktivt design i én komplet løsning til det moderne hjem.

Vi introducerer FISCHER RULLEGARDIN CLASSIC. Rullegardiner, der forener det smukke og det funktionelle.

SE MEGET MERE HER

Forår, høj himmel - og solafskærmning

April 2023

Lyset bryder frem. Varmere temperaturer melder deres ankomst. Heldigvis. Men det betyder samtidig også udfordringer med indeklimaet.

Med Uv-stråling, blænding og i vor tid stigende risiko for overophedning på kontoret og i boligen.

Men der findes også råd for det. Faktisk er solafskærmning som screens, der sidder udenpå bygningen, påviseligt en særdeles effektiv måde at opnå bedre indeklima og lavere energiforbrug på.

FIND VIDEN OG INSPIRATION HER

Holkenberg Gardiner bliver en del af Fischer Gardiner

Marts 2023

Det er med stor glæde, vi kan meddele, at Holkenberg Gardiner pr. 1. marts 2023 er en del af Fischer Gardiner. Hovedkraften bag Holkenberg Gardiner om tankerne bag: 

”Jeg stod med overvejelser, om det skulle være en udvidelse af medarbejderstaben eller gå i en helt anden retning. Det blev det sidste."

"Jeg ser frem til den nye rolle, hvor jeg kan have mindre fokus på administration og større fokus på det, jeg virkelig brænder for: ”Kunder, leverandører og samarbejdspartnere.”

LÆS MERE HER

Global Shading Day 2023

Februar 2023

Den 21. marts 2023 afholder ES-SO, den europæiske paraplyorganisation for solafskærmning, og resten af branchen i Europa for første gang Global Shading Day. 

Det sker for at markere og skabe opmærksomhed omkring vigtigheden af ikke mindst udvendig solafskærmning over de kommende årtier.

Solafskærmning er nemlig et af de vigtige våben mod klimaforandringerne og overophedning af vores huse og bidrager væsentligt til et bedre indeklima. 

LÆS MERE

 

Vi bygger (stadig) for mennesker

Februar 2023

Ikke kun for energi eller økonomi, indeklima, akustik, klima og komfort. Men først og sidst for mennesker.

Fordi vi bruger så stor en del af vores tid inden i dem (faktisk hele 80-90% af vores tid), og fordi det betyder noget æstetisk i bybilledet. Det er arkitektur i helhedstænkningens optik.

Et andet blik på den arkitektur, vi omgiver os med hver dag, er set gennem kameraets linse. Vi har talt med den norske fotograf Eskil Roll.

LÆS ARTIKLEN OG DET INSPIRERENDE INTERVIEW HER

Der blæser nye vinde i 2023

Ikke blot over hele kloden. Men også på andre fronter som klimakrav, EPD’er og upcycling. Det lyder måske som en stor mundfuld oven på en ellers helt frisk kalenderudsigt for 2023. 

Januar 2023

Men det er også virkeligheden, og det er også områder med rige muligheder og store potentialer for en mere bæredygtig fremtid.

For hvordan kommer vi videre både på den grønne og den kommercielle bundlinje? Vi trækker lige vejret og tager den korte udgave... 

HER

En national strategi for solafskærmning

December 2022

”Man kan forestille sig, at der kommer flere varmebølger fremover… derfor kommer vi til at få store problemer med overophedning af vores bygninger.”

Sådan lyder det fra klimaforsker Marie-Claude Dubois, der efterspørger en national strategi for solafskærmning. Og selv om hun her taler ud fra svenske forhold, så er det lignende udfordringer, vi står over for her i nabolandet.

Marie-Claude Dubois har i 20 år forsket i bl.a. dagslysets potentialer og ser fortsat solafskærmning som en afgørende faktor i forhold til sollys, indeklima, energi og overophedning fremadrettet.

LÆS MERE

Alt for lidt solafskærmning i Europa

November 2022

"Mindre end 50 % af bygningerne (i Europa, red.) er i dag udstyret med solafskærmning, og en stor del af den eksisterende er ikke automatiseret.”

Det fremhæver Shady Attia, professor i bæredygtig arkitektur og bygningsteknologi ved Liége Universitet i Belgien via det europæiske nonprofit solafskærmningsforbund, ES-SO. Han pointerer:

”Resultaterne fra Guidehouse-studiet bekræfter min faste overbevisning, at solafskærmning er en meget bedre løsning end aircondition for vores planet."

LÆS MERE

Søger du ny viden om...

Oktober 2022

Gardiner og solafskærmning? Om fordelene ved en god akustisk løsning, der giver dig bedre lydmæssig komfort?

Eller måske om bæredygtighed, upcycling, arkitektur, design og æstetik? Eller om energi og indeklima?

Så husk, at du altid let kan finde mere om det område, du søger efter i vores Viden-sektion, der løbende bliver opdateret med nye artikler og indlæg.

SE MERE HER

Gardiner i alle studieretninger

September 2022

Når man er 22 år og studerende, er man måske ikke altid vild med at blive vækket af skarp sol tidlig morgen. 

Det har man løst på nyt kollegie på Tranekærvej i Risskov ved Aarhus med gardiner til alle 312 boliger.

Kollegiekontoret i Aarhus står bag valget af gardiner, og det er ingen tilfældighed. Hverken med tanke på brugerne, løsningerne eller det lange samarbejde bag.

LÆS MERE

En hånd til skolernes indeklima

August 2022

Yderligere 11 kommuner får støtte til at forbedre indeklimaet på de lokale skoler i en tid med et generelt skarpere fokus på bæredygtighed i forhold til førhen.

Det gælder fra København og Holbæk til Kalundborg, Ringkøbing-Skjern og Aalborg med en strategisk og landsdækkende indsats. 

Projektets fokus ligger især på mindre CO2, larm og for lidt luft og lys. Det er en forhåbning, at indsatsen også omfatter energivenlig, udvendig solafskærmning som et vigtigt bidrag.

LÆS MERE

EPD: Dokumentation er vejen frem

Juli 2022

En EPD Miljøvaredeklaration er både et signal om bæredygtig velvilje. Og en helt konkret dokumentation for et produkts påvirkning af miljøet i forskellige faser af det livscyklus. 

Derfor har vi en EPD Miljøvaredeklaration på vores screens. EPD'er spiller en vigtig rolle i forskellige bygningscertificeringer.

De gør dermed arbejdet lettere for bl.a. arkitekter og bygherrer, når man konkret kan sammenligne miljøpåvirkningen ved forskellige materialevalg i byggeriet.

LÆS MERE

Gardiner til kontordomicilet

Juli 2022

Lyse, æstetiske gardiner er flyttet ind i Poul Schmith/Kammeradvokatens kontordomicil i Kbh. med svenske Genesta som bygherre.

En serie gardiner, der både giver mulighed for udsyn og arbejdsro og som tager bæredygtige hensyn med tekstiler fra Kurage.

-Man har fra start haft et ønske om et "blødt" udtryk i lokalerne. Derfor er valget faldet på hvide gardiner som solafskærmning frem for f.eks. rullegardiner.

LÆS MERE

Manden, der kravlede op i højden

Juni 2022

Fotografering af arkitektur og bygninger er ofte en balancegang mellem rum, form, komposition og teknik. Og ikke uden fysiske udfordringer i bl.a. urbane områder.

For hvad laver en professionel fotograf oppe på skolens legepladsstativ? På strømkasser og stilladser i byens rum? Lær mere om fotograferingens kunst her. 

Mød manden bag kameraet i nyt interview om bl.a. højde, afstand, lys og legestativer. Arkitekturfotografi, der kræver sin mand.

SE MERE

Sæt grønt lys i pæren med ny viden

Maj 2022

Vi brænder for alt, der har med solafskærmning og gardiner at gøre. For bedre indeklima, energi, akustik, klimaspørgsmål og vores velvære i og omkring vores bygninger.

Det vil vi gerne dele. Og derfor har vi nu samlet en lang række vidensartikler med interviews med fagpersoner og inspirerende læsning om alt fra arkitektur og bæredygtighed til energi og æstetik.

Dyk ned i guldet i den nye sektion under BLOG, hvor du også finder de seneste nyheder, cases og brochurer samt visuel inspiration til bl.a. boligindretningen. Rigtig god fornøjelse!

SE MERE HER

Solafskærmning som fremtidens førstevalg

Maj 2022

Et nyt internationalt studie fra Guidehouse sammenligner for første gang direkte solafskærmning med aircondition i forhold til indeklima og energi i bygninger.

Her påpeges det bl.a., at solafskærmning kan reducere energiforbruget i europæiske bygninger med op til 60 % omkring år 2050.

Forebygge 100 mio. tons CO2-emissioner. Og spare 285 mia. Euro. Undersøgelsen retter søgelyset mod nødvendigheden af solafskærmning som førstevalg før aircondition i fremtidens bygninger.

LÆS MERE

Gourmet, Gardiner & Det Glade Vanvid

April 2022

-For mig handler det om at skabe en fortælling. En stemning. En identitet og en sammenhængende oplevelse for gæsterne. Det er på en måde en hyldest til håndværket. 

Mød folkene bag indretningen af restaurant Det Glade Vanvid i København med få materialer, detaljebevidsthed og ikoniske gardiner.

En fortælling om visuel identitet, harmonisk forskellighed og ikke mindst klassisk, godt håndværk står på menuen.

LÆS MERE eller SE HELE ARTIKLEN I MAGASINFORMAT HER

Fra hippiemøbler til forretningsudvikling

Marts 2022

Aarhusianske Upcycling Forum vil sende virksomhedernes rest- og returmaterialer ind i en CO2-venligere tidsalder med kommercielle upcycling-løsninger.

For den enkelte virksomhed er det endda ofte overraskende nemt og lavpraktisk selv at komme i gang. Det handler om at finde tilbage til rødderne i en ny version:

-Vi skal genopfinde gamle dage. I en digital kontekst. Virksomhederne skal først og fremmest skifte mindset fra skrald til ressourcer. Her er vi uerfarne i vores tid, mener CEO hos Upcycling Forum.

LÆS INTERVIEWET HER

Fra COVID til ny dagligdag i klasselokalet

Februar 2022

Coronaen har flyttet meget. Også i skolerne, hvor elever og personale har lært en ny og uventet hverdag at kende over de seneste to år.

Men efterhånden som mere normale forhold forhåbentlig vender tilbage, står det også klart, at indeklimaet i landets skoler fortsat er udfordret. Covid eller ej.

For eleverne bliver hurtigere og bedre til at løse opgaver, når en række indeklimafaktorer er på plads. Udvendig solafskærmning bliver stadig ofte overset i den sammenhæng. 

LÆS ARTIKEL

akustik vægpanel

Akustik i forklædning

Februar 2022

Lyd. Efterklang. Frekvenser. Absorptionskoefficient. Kært barn har mange navne, og det samme gælder i høj grad for de mange facetter af AKUSTIK som begreb.

Derfor kan du nu her finde en kort forklaring og definition på en række centrale begreber inden for det komplekse felt, der er akustik.

Fordi det i sidste ende altid handler om at kunne skabe de bedste akustiske forhold i ethvert rum. Og dermed give større velvære og koncentration foruden de æstetiske fordele.

SE MERE

Et modsvar til energipriser på himmelflugt

Januar 2022

I Skandinavien er vi kendt og anerkendt for vores enkle, stringente linjer i arkitekturen. Men vores store glasflader kan også give betydelige udfordringer med energi og indeklima. 

Og når energipriserne samtidig stiger eksponentielt, så bliver fordelene ved udvendig solafskærmning iøjnefaldende.

Læs artiklen om bl.a. fordelene ved at indtænke udvendigt monteret solafskærmning fra starten af byggeprojektet både i privatboligen og i erhvervssammenhæng.

LÆS ARTIKLEN

På sporet efter morgendagens energivenlige huse

December 2021

Set i krystalkuglen er den udvendige udgave den klart mest energieffektive form for solafskærmning til fremtidens byggeri.

Det gælder både i forhold til godt indeklima og energiforbruget, som skal reduceres kraftigt for at opfylde de bæredygtige ambitioner.

Læs vores artikel om at holde det arkitektoniske fokus skarpt. Om at sænke energiforbruget og undgå greenwashing. Og om at se bæredygtighed i det store billede.

LÆS ARTIKEL

Grønne bygninger får udvendig solafskærmning

November 2021

Det kan siges kort. Udvendig solafskærmning er en basal forudsætning for et godt indeklima. Både i forhold til energi, klima, komfort og sundhed er det den mest effektive løsning. 

Den kan forbedre vores indeklima og velbefindende væsentligt. Ikke mindst på vores nordlige breddegrader med vores talrige bygninger med store glasflader.

Det kalder på en opfordring. Tænk langsigtet. helhedsorienteret. Og brug udvendig solafskærmning bl.a. af hensyn til vores velvære i fremtidens grønnere huse.

LÆS MERE

360° designfrihed

Oktober 2021

Lydforholdene i et rum er afgørende for vores komfort og sundhed. En god akustikløsning kan bidrage væsentligt til langt bedre akustik i hverdagen.  

Akustikken i et lokale er essentiel både for vores daglige velbefindende, for stressrisici og vores generelle helbredsmæssige tilstand på længere sigt.

Nu introduceres Slide Panel Flex, der både betyder bedre akustik og giver designfrihed og stilfuld æstetik til bl.a. restauranter og kontorer m.v.

LÆS MERE

Nye interaktive brochurer og brochureside

September 2021

Fischer kan nu præsentere dynamiske, interaktive brochurer. Du kan nu se profilbrochure, brochurer om ind- og udvendig solafskærmning og en samlet side for brochurer.

Det gør det hermed lettere og flottere at navigere i produkt- og opgavetyper, ligesom det er muligt at dele sider på sociale medier og tage brochurerne med på farten på mobilen, iPad eller computer.

Oplev de nye digitale historier visuelt fremover her på hjemmesiden og begynd med bl.a. den nye profilbrochure for Fischer Gardiner.

VIS MERE

EU sætter nye mål for drivhusgasser

Mod højere mål med solafskærmning

August 2021

EU sætter nu barren højere for reduktionen af drivhusgasser frem mod år 2030. 
Det har følger også i byggeriet.

Den nye strategi angår tilpasning til klimaforandringer i EU, og ambitionerne gælder også byggebranchen inkl. reduktion af airconditioning og overophedning.

Her bliver solafskærmning en vigtig og nødvendig del af svaret på fremtidens udfordringer, og tiltaget bydes velkommen af Es-So, den europæiske solafskærmningsorganisation.

LÆS MERE

Hold varmen ude og energien nede med ét greb

Juli 2021

Det er nok ikke det første, man tænker på, når man starter feriebilen og kører sydpå for at tanke sol. Og coronaen ligger sikkert stadig langt længere fremme i bevidstheden.

Men når hverdagen lander, ferieboligen er skiftet ud med et kogende kontor, og indeklimaet generelt kalder på forandring, så melder behovet for et bedre indemiljø sig også hurtigt for de fleste.

Hvis man stiller spørgsmål til et samlet bud på at løse udfordringerne med indeklima og energi, så giver udvendig solafskærmning et overraskende klart svar. 

LÆS MERE

Udvendig solafskærmning er langsigtet tænkning

Juni 2021

Trætte og uoplagte børn i skolerne. Medarbejdere med nedsat koncentrations- og præstationsevne og flere sygedage. Unødvendige ekstraudgifter til ventilation og køling.

Rapporter påpeger, at konsekvenserne er til at få øje på, hvis ikke man har et fornuftigt indeklima. I skolerne, på arbejdspladserne og i landets boliger.

Omvendt styrker et godt indeklima både energi, lærings- og præstationsevne betragteligt. Og så tjener investeringer i udvendig solafskærmning sig hurtigt hjem. Se hele artiklen (PDF). 

LÆS MERE

Bedre indeklima med intelligent styring

Juni 2021

Få det bedste ud af indeklimaet. Det er opdraget bag en ny tids intelligent system til styring af indvendig og udvendig solafskærmning på vejen mod et langt bedre indeklima i hverdagen.

Når vi i dag tilbringer omkring 90 % af vores tid indendørs, så er vores sundhed, koncentrationsevne og generelle velbefindende under angreb.

Udfordringen med indeklima er ofte at koble hele bygningsstyringen sammen til et integreret hele. En udfordring som intelligent styring I mange tilfælde kan hjælpe med at løse. 

LÆS MERE

Få inspiration i Lysdesignbogen

Maj 2021

Lyset i vores bygninger er afgørende for vores velbefindende og koncentrationsevne. Derfor er det også så vigtigt at vælge lysdesignet til i byggeriets helt tidlige faser. 

- Og man skal huske at inddrage brugerne undervejs. Det mener man hos Dansk Center for Lys, som med 29 eksempler giver inspiration til bl.a. beslutningstagere i byggeriet.

Det kan ikke nytte, at man designer bygninger efter bygningsreglementets mindstekrav, så byggesum og energiramme ender med at styre lysdesignet.

LÆS MERE 

Se de nyeste trends for byggebranchen i 2021

Maj 2021

Rapporten ”Trends for byggebranchen” giver hvert kvartal et overblik over udviklingen i byggeriet og rummer bl.a. prognoser for resten af året i Danmark.

Trendrapporten, som den ofte omtales, indeholder toplister over igangsatte projekter i 2020, lister med forventede Top 10 bygherrer, arkitekter, ingeniører m.v. og kommentarer til udviklingen. 

"Trends for byggebranchen Q4" fra Byggefakta A/S udkommer i begyndelsen af hvert år med et tilbageblik på de seneste fem år.

LÆS MERE

Fra plastikaffald i verdenshavene til gardiner

Februar 2021

Tonsvis af svært nedbrydeligt plastikaffald og mikroplast flyder rundt i verdenshavene. Det estimeres, at der er hele seks gange så meget plastik som plankton i havene.

Konsekvenserne er fatale for dyrelivet og oceanernes økosystemer, som producerer omkring halvdelen af ilten på kloden.

I Danmark arbejder et stigende antal virksomheder dog aktivt med genanvendelse af plast i deres produktion, hvilket da også er helt afgørende for at nå målene i EU's plaststrategi.

LÆS MERE

Akustikguiden - håndbog om akustik

Februar 2021

Akustikguiden giver overblik over alle de krav, som Bygningsreglementet 2018 stiller til akustikken i forskellige typer af byggeri.

Hvad siger reglerne om akustik i forskellige slags byggerier, og hvordan skaber man det bedst mulige akustiske indeklima?

Guiden er en praktisk håndbog til arkitekter, rådgivende ingeniører, bygningskonstruktører og entreprenører. 

LÆS MERE

Guide til bæredygtige byggecertifikater

Januar 2021

”Guide to Sustainable Building Certifications” indeholder en omfattende analyse af ti relevante bæredygtige byggecertifikater på en visuel og tilgængelig måde.

Guiden gør det muligt at vurdere og sammenligne på et strategisk grundlag og kan bruges som et hjælpeværktøj i dialogen med kunder, så de kan stå stærkere inden for bæredygtigt byggeri.

Det gælder vel at mærke både på det nationale og globale marked. Guiden er udarbejdet af SBi og innovationsfirmaet 3XN Architects.

LÆS MERE

Ny DGNB-certificering for et sundt indeklima

December 2020

Fra 2021 vil den danske certificeringsordning tildele bygninger, der gør noget særligt for sundhed og indeklima, certificeringen DGNB Hjerte.

Formålet er at få flere bygherrer til at prioritere indeklimaet højere, når de bygger efter DGNB standarden.

Udvendig solafskærmning er en ideel løsning til at opnå en optimal temperatur og et sundere indeklima i store, glasbelagte bygninger.

LÆS MERE

Akustik, lys og luft skal understøtte arkitekturen

Juli 2020

Der skal være forskel på den akustiske oplevelse i forskellige rum, ellers bliver det en flad fornemmelse at bevæge sig igennem en bygning.

Det mener Søren Vestbjerg Andersen, Swecos akustikafdeling Acoustica, og fremhæver, at rum og bygninger gerne må overraske og inspirere. 

Se meget mere i interviewet om bl.a. den gode akustiske oplevelse, det essentielle samarbejde med arkitekterne og vigtigheden af at have oplevelsen frem for regler og lovkrav i centrum.

LÆS MERE 

Fra køkken til kontor

Juni 2020

The Kitchen er et nyt iværksættermiljø på det tidligere Kommunehospitals område i Aarhus med akustikgardiner, der både dæmper støj og skaber små kontorer.

Det gamle centralkøkken er blevet omdannet til en midlertidig bopæl for iværksættervirksomheder, og Fischer har leveret akustikgardinerne til byggeriet.

Hør hvilke visioner, der ligger bag udviklingen af projekt The Kitchen i vores interview med arkitekt Gustaf Lohn, Aarhus Universitet. 

LÆS MERE

Vi skal tænke facader på en helt ny måde

Hvordan kan en facade være konstrueret om 10-20 år? Hvordan bliver den multifunktionel? Og hvordan vil den se ud? Stort potentiale i udviklingen af nye former for dynamiske facader.

”Det basale spørgsmål er, om vi vil konstruere facader, der udnytter de faktorer, der har indflydelse på indeklimaet. Eller om vi fortsætter med at skabe indeklima med energiforbrugende teknik.”

Se mere om emnet i vores interview med arkitekt og Ph. D. Torsten Sack-Nielsen, forskningsleder på forsknings- og udviklingscenter VIA Byggeri, Energi, Vand og Klima, Via University College. 

LÆS MERE

Tre kilometer gardin til hotel Business Park Skejby

Fischer har leveret to km velour og én km solgardin til et nyt hotelkoncept med 86 lejligheder, GUESTapart i Skejby ved Aarhus. 

I Business Park Skejby ligger et nyt hotelbyggeri med 86 lejligheder. Med over 150 firmaer i området plus det nye Universitetshospital, er der brug for flere overnatningsmuligheder.

Desuden skal hotellet fungere som et tværfagligt samlingspunkt med bl.a. mødelokaler. Se fotos og læs interview med Jeanette Damsholt, ULF & DAMSHOLT, der står bag koncept og design.

LÆS MERE

"Jeg behandler alle materialer som tekstiler"

Tekstile overflader i samspil med lys er omdrejningspunktet for formgiver Astrid Kroghs arbejde. Hendes baggrund som tekstildesigner er det faste fundament.

Derfra skaber hun værker, der emmer af særlighed og langtidsholdbar kvalitet. "Det at skabe et tekstil er noget helt fantastisk", siger Astrid Krogh.

"At være tekstildesigner er grundlaget for at skabe noget nyt, og ikke kun traditionelle tekstiler, for du kan jo væve i mange forskellige materialer, fx sølvfolie, papir eller lys".

LÆS MERE

Tekstiler, der kan det hele

Kan vi minimere bygningers energiforbrug ved at klæde dem på med tekstiler alt efter årstid? Kan vi udnytte vores huses potentiale bedre?

Både pladsmæssigt og i forhold til årstiderne ved at anvende tekstiler som en del af vægge og lofter? Og hvilke arkitektoniske potentialer har tekstiler egentlig?

Spørgsmålene er mange, og de stilles i projektet SoftSpace under ledelse af arkitekt Erik Jull, der har modtaget et større arbejdslegat til undersøgelse af bæredygtig arkitektur. 

LÆS MERE 

To-lags glas er sundere end tre-lags vinduer

Forskningsprojekt viser, at der kan være en lang række sundhedsmæssige fordele ved at bo bag to-lagsruder med jernfattigt glas i stedet for tre-lags energisparende glasruder. 

Hvis energikravene er for skrappe, kan det påvirke vores helbred og føre til et overflødigt stort forbrug af materialer, uden at man kan dokumentere nogen betydelig varmebesparelse. 

"Dagslyskvalitet som sundhedsmæssig driver for energirenovering".
Gå i dybden med projektet her.

LÆS MERE

Tekstiler opfylder funktionelle og sanselige behov

Tekstiler favner et rums helhed rent æstetisk, vækker vores sanselighed og spiller en meget stor rolle på basale funktionelle områder. Det mener designerne Birgit Tarp og Lars Vejen.  

Tekstiler er efter flere år ude i kulden tilbage både på det private og det professionelle marked med deres varme, blødhed og sanselighed som stærke kvalitetsmærker. Tendenserne går tre veje.

Fra de lette, hvide og transparente over det naturlige look med hør til den tungere, farvemættede velour. Birgit Tarp ser også nye muligheder i at tænke mere kreativt på det professionelle marked. 

LÆS MERE 

Bæredygtighed er ikke kun tykke vægge og tang på taget

Bæredygtighed er grundlæggende vilkår for det allermeste byggeri, og dermed er der vokset en vrimmel af certificeringsordninger frem, der dokumenterer en bygnings bæredygtighed.

Men hvilken certificeringsordning skal man som bygherre vælge og hvorfor? Hvorfor overhovedet lade sit byggeri certificere? Kan man ikke bygge bæredygtigt uden en certificering?

Se meget mere i vores interview med arkitekt M.Arch og DGNB konsulent, Casper Østergaard Christensen, GXN. 

LÆS MERE

Dynamiske facader i praksis

Rapporten "Dynamiske facader i praksis" beskriver, hvordan en facade kan klassificeres efter de mange funktioner, den skal opfylde.

Dertil kommer vejledning i, hvordan energirammeberegninger med BE18 kan tage hensyn til facadens dynamiske egenskaber. 

Rapporten henvender sig til projekterende arkitekter og ingeniører som et arbejdsredskab og er udarbejdet af Frederik Blum Winther og Kjeld Johnsen fra Statens Byggeforskningsinstitut.

LÆS MERE

Fjernstyret solafskærmning til designhotellet

Alle 365 værelser har fået motoriserede plisségardiner og professionel mørklægning fra Fischer på designhotellet CitizenM på Københavns Rådhusplads.

Gardinerne styres via en tablet i de små værelsesrum, hvilket pladsmæssigt gør det lettere at håndtere solafskærmningen og mørklægningen ved bl.a. vinduet. 

Vi fjernstyringen har man også kontrol over temperatur, tv og vækkeur. Både solafskærmning og mørklægning kan for-programmeres til dag/aften/nat.

LÆS MERE 

Velourgardiner er trend - igen

Tekstilerne er for alvor igen budt inden for i boligen og må gerne fylde i både længde, bredde, farve og tyngde. 

Den skinnende og changerende velour med den kraftige luv giver et varmt og luksuriøst udtryk og fungerer samtidig som støjdæmper i rummet.

Især er de smukke og funktionelle velourgardiner p.t. en af de hotteste gardintendenser. Og i f.eks.store rum med hårde overflader bliver lokalet mere behageligt at opholde sig i. 

LÆS MERE

Løsningen skal have Fischers signatur

Fischers salgskonsulenter interesserer sig for design generelt og arbejder ofte sammen med arkitekter og indretningsdesignere. 

”Vi følger med i bolig- og designmagasiner og i de tendenser, der er inden for både tekstiler og indretningsdesign", siger salgschef Anders Back Christensen.

"Vi er meget optagede af, hvordan slutproduktet fremstår og har altid en holdning til, om det er en funktionel og smuk løsning. Det er vigtigt, at løsningen har Fischers signatur."

LÆS MERE 

Dårligt indeklima nedsætter skoleelevers læring

Det er efterhånden veldokumenteret, at børn er særligt følsomme overfor indeklimaets utallige påvirkninger, og at et dårligt indeklima har følger.

Det kan gå ud over elevernes velvære og læring, hvis indeklimaet i klasseværelset ikke er godt nok. Det fremhæver rapporten "Indeklima i skoler - Status og konsekvenser" fra DTU. 

Her opridses den eksisterende viden om indeklima i skoler, og hvordan det påvirker elevernes velvære, sundhed og præstationer. 

LÆS MERE

Elegant indretning med hvide gardiner

Når man vælger hvide gardiner, kan man slå sig løs med farverne på andet indbo. De hvide gardiner passer til alle typer af indretning med deres diskrete elegance.

Hvide gardiner fås i mange forskellige tekstiler, og der er mange muligheder for at vælge enten et farvet mønster eller påtrykt hvidt mønster, hvilket giver en spændende effekt. 

De fleste af vores leverandører producerer hvide gardiner i forskellige tekstiler, med eller uden mønstre, f.eks. Kurage og Création Baumann.

LÆS MERE 

Kilometervis af gardiner til markante byggerier

Fischer har leveret over fire km gardiner til to nye kollegier, Åbykollegiet i Aarhus og NORDBRO Kollegiet i København.

Dertil kommer mere end én km akustik- og mørklægningsgardiner til Kalvebod Fælled Skole i København.

Se fotos og få mere info om løsninger til kollegierne og om skolen, der har fået 11 meter høje akustikgardiner af 1.000 meter stof.

LÆS MERE 

En facade er essentiel for både bygning og bruger

En bygnings facade samler hele det arkitektoniske udtryk. Men ud over facadens æstetiske betydning, er den afgørende for bygningens økonomi, energi, varme og indeklima.

Udfordringen består i hver gang at forene faktorer, som alle påvirker hinanden. Facaden er bogstavelig talt bygningens ansigt mod verden og derfor essentiel også for bygherrens identitet.

Men facaden er ikke bare en skal, den har afgørende betydning for bygningens energiforbrug, økonomi og indeklima. Læs interview med facadespecialist Steen Elsted Andersen.  

LÆS MERE 

Rambøll vælger Sunsync™ til styring af solafskærmning

Rambøll har valgt det brugeroptimerede og skalérbare koncept, Sunsync™, udviklet af Fischer og Blendex A/S til styring af solafskærmningen på det nye, store hovedkvarter i Esbjerg.

"Vi tænkte solafskærmning ind meget tidligt i designprocessen, da vi ønskede et fuld integreret design, som kunne give et helhedsindtryk af facaderne. Det har vi opnået."

Det fortæller projektleder og konstruktør Lars Povlsen fra Transform i interviewet, hvor også chefkonsulent Per Fristrup Qvist, Rambøll, fortæller om visionerne bag projektet. 

LÆS MERE 

Salg & rådgivning

Hvordan foregår salgsprocessen, og hvilken rådgivning kan jeg forvente? Forskellige forhold spiller ind afhængig af, hvilken kunde man er.

Om man er privatkunde eller erhvervskunde, som skal vælge den rigtige form for solafskærmning. Eller om man er arkitekt og søger rådgivning i de indledende faser.

Download "Når du skal vælge gardiner og solafskærmning." eller se mere her om, hvad du kan forvente af salgsprocessen hos Fischer.

LÆS MERE

Belysning og reguleringsstrategier

Vidensdeling: "Brugertilfredsstillende og energibesparende reguleringsstrategier for belysning."

Det hed projektet, hvis formål var at udbygge viden om energieffektiv lysregulering for brugerne og at dele samme viden med aktørerne i belysningsbranchen. 

Slutrapporten fra SBI 2017 giver et overblik over lysstyring og –regulering i Danmark og viser resultaterne af brugerforsøgene.

LÆS MERE

Gardinerne, moden og tidsånden

Gardinet lever ikke sit eget liv, men er tilpasset ens indretningsstil. Desuden spiller sted, værdier og alder m.v. en stor rolle. Og ovenover det hele svæver tidsånden og moden.

Vi har interviewet forfatteren bag det digre værk ”Det påklædte hjem – Tekstiler og boligkultur i Danmark gennem 300 år”, magister i europæisk etnologi Luise Skak-Nielsen. 

Læs vores interview, som blandt andet kommer omkring klunketid, funktionalisme, 60’ernes parcelhus, det nøgne look, boligen som identitetsmærke og tekstilernes genkomst.

LÆS MERE

Godt indeklima kan øge indtjeningen

Dialogværktøj synliggør, hvor stort det økonomiske tab er, hvis der slækkes på kravene til indeklima.

Og omvendt er det muligt at aflæse potentialet for indtjening i kroner og ører, hvis der investeres i en forbedring af indeklimaet.

Indeklimaet har påviseligt betydning for, hvor meget medarbejderne kan yde. Derfor sammenholdes indeklimaets tilstand med de ansattes præstation. Se interviewet med professor Geo Clausen, DTU. 

LÆS MERE 

Dagslysets kvaliteter bliver ofte overset

Dagslysets kvaliteter bliver ofte overset. En europæisk standard lægger op til at beregne tilgangen til dagslys på en mere korrekt måde.

Det er tidlgere direktør for Dansk Center for Lys, Anne Bay, glad for og ser den europæiske standard for dagslys, EN17037 som en opskrift på, hvordan vi griber et vanskeligt område an. 

Til gengæld er hun slet ikke begejstret for de coatede vinduer, som også farver lyset inde i bygningen, giver hun udtryk for i vores interview.

LÆS MERE

Arkitektur med lavenergi har brug for nye strategier

En nuanceret, forbedret designproces og differentiering mellem sommer og vinter bør være grundlaget for nye lavenergistrategier.

Det mener arkitekt MAA, Ph. d. Rob Marsh, i vores interview med bæredygtighedschefen hos C. F. Møller Architects.

"Man har temmelig enøjet fokuseret på at minimere vinterens opvarmningsbehov, hvorimod sommerforholdene er blevet overset."

LÆS MERE 

Udvendig solafskærmning er mest effektiv

Beregningerne viste, at der ikke var tilstrækkeligt med indvendig solafskærmning, da Arla Innovation Centre blev projekteret.

Centeret på 10.000 m2 ligger i et grønt og åbent område i det nordlige Aarhus med køer lige uden for vinduerne.

Det stod bare klart, at udvendig solafskærmning var nødvendig for at overholde energirammen. Og arkitekterne bag valgte zip-screen og motoriserede rullegardiner System Plus. 

LÆS MERE

Et godt indeklima betaler sig

DTU og Teknologisk Institut står bag et 2-årigt InnoBYG-projekt om indeklima og totalværdi. Indeklimaet skal ses i det store perspektiv.

Parterne har udviklet et værktøj til synliggørelse af de økonomiske gevinster ved et godt indeklima. En række virksomheder fra byggebranchen har været involveret i projektet.

Download rapport, beregningsværktøj og case-studies
- og læs vores artikel nedenfor. 

LÆS MERE 

Win-win for indeklima og energi i BR20

Både kravene til indeklimaet og energiforbruget får en ekstra tand i BR20. Seniorforsker Kjeld Johnsen, SBI, mener, at hvad der er godt for brugeren også ofte er godt for energien.

Til gengæld påpeger han, at arkitekterne endnu ikke helt har forstået betydningen af solafskærmning - både i forhold til indeklima og energiforbrug.

"Æstetikken overtrumfer stort set altid andre forhold, og arkitekterne synes ofte, at det skæmmer bygningen, når den udvendige solafskærmning skal integreres i de store glasfacader."

LÆS MERE 

Axel Towers med 5 kilometer gardin

To tredjedele af kontorerne i Københavns nye varetegn, Axel Towers, er advokatfirmaet Gorissen Federspiels. Fischer har leveret og monteret 5 km gardiner og 2.5 km gardinskinner.

De sandfarvede gardiner med tekniske lys- og varmeegenskaber klæder den klassiske indretning med høj træpaneler og sildebensparket kombineret med farverige oliemalerier af Kasper Eistrup. 

Arkitekterne Lundgaard & Tranberg har udnyttet Axel Towers runde former og facaden, så hvert kontor kun bliver udsat for direkte sollys i to timer om dage. Alligevel var solafskærmning nødvendig.

LÆS MERE

Sundhed som drivkraft for bedre byggeri

Skal vores energieffektive bygninger være sunde? Eller skal vores sunde bygninger være energieffektive? Arkitekt MAA, Ph.d. Carlo Volf er ikke i tvivl.

Bygningsfysikkens gyldne principper skal genopdages og danne grundlaget for en helhedstænkning, når nyt byggeri planlægges. Vi fejler, når vi ikke ser det samlede billede.

Derfor skal fokus være på, hvordan elementer som lys, luft og materialer arbejder sammen og dermed understøtter det sunde byggeri. 

LÆS MERE 

Certificering: Screens bidrager med points i bl.a. DGNB

Som en af de første virksomheder i den danske solafskærmningsbranche kan Fischer nu dokumentere, hvor mange points de egenproducerede zip-screens kan opnå.

Det gælder inden for de internationalt anerkendte bæredygtighedscertificeringer DGNB, BREEAM og LEED, hvor Fischers vindstabile zip sreens er blevet evalueret. 

I 2017 var det første gang i Danmark, at en solafskærmningsproducent kunne dokumentere, hvor mange points en solafskærmningsløsning bidrager med til et bæredygtigt byggeri. 

LÆS MERE 

Mørklægning af Kannikegården i Ribe

Ud over mørklægningsanlæg har Fischer monteret gardiner og rullegardiner på den smukke Kannikegård i Ribe. 

Kannikegården er tegnet af Lundgaard & Tranberg Arkitekter og er et samlingssted for to af byens menighedsråd, provstiet, det lokale museum samt for borgere og turister. 

Kannikegården var et af de fem bygningsværker, der var nomineret til den europæiske, prestigefyldte Mies van der Rohe pris 2017. 

LÆS MERE 

Arkitekturen som ligeværdigt princip i bæredygtighed

Arkitekt MAA og partner i CUBO Lars Juel Thiis mener, at vi i langt højere grad skal inddrage de blivende æstetiske og kulturelle værdier som parametre i bæredygtigheden.

Æstetik, holdbarhed og miljøpåvirkning skal være de ligeværdige, bærende principper i bæredygtighed. Det understreger Lars Juel Thiis i denne artikel, og påpeger:

”Hvad hjælper det med en bygning, der nok er bygget af bæredygtige materialer, men som ser ud ad pommern til og bliver revet ned inden for en overskuelig årrække? Så meget for dén bæredygtighed!"

LÆS MERE 

Affald som arkitektonisk ressource

Genbrug og upcycling af materialer er en bedre investering og skaber generøs arkitektur, fremhæver man hos Lendager Group.

Her bruger man affald som en konkurrencedygtig ressource og tror på, agendaen kan være med til at påvirke byggebranchen og dens investorer. 

En verden uden ressourcemangel eller affald er visionen bag alle projekterne. Læs interviewet med arkitekt MAA Anders Lendager, stifter og partner, Lendager Group. 

LÆS MERE 

Tekstilerne er tilbage

Med den nordiske og stramme minimalisme forsvandt tekstilerne i stor udstrækning fra vores hjem. Men der er en modreaktion i gang.

En modreaktion, der omfavner det bløde, det varme, mønstrene og farverne. Tekstilerne vender tilbage, både i kendte og intelligente materialer.

Læs interviewet med Lifestyle Business Developer, Anja Bisgaard Gaede, fra SPOTT trends & business. 

LÆS MERE 

Dagslysbestemmelser i BR

Bygningsreglementet stiller krav om, at rum skal være velbelyste, og der henvises til to måder at dokumentere det på:

Forholdet mellem glas- og gulvareal samt dagslysfaktoren. Rapporten fra SBi 2016 gennemgår også andre metoder.

Det er metoder, der bruges til dagslysvurderinger og som opstiller fordele og ulemper ved de forskellige tilgange. 

LÆS MERE

Mini-markiser til verdens mindste universitet

Aarhus Universitet døbte den AUtoCampus i 2016. C.F. Møller har godkendt designet. Og Fischer har leveret markiserne.

Universitets lille nye var helt ned i detaljen en tro mini-kopi af universitetets arkitektur, fra de gule markiser over efeuen på murværket og til typografien.

Formålet med vognen var at samle input fra universitetets mange brugere til, hvordan det nye campusmiljø på Kommunehospitalets arealer skulle udvikles.

SE FOTOS.

Retten i Aarhus har fået smukke gardiner

I forbindelse med en omfattende modernisering af Retten i Aarhus er også gardiner og solafskærmning skiftet ud. 

Fischer har monteret gardiner fra Kvadrat, rullegardiner med blandt andet hvid mørklægning samt specialfarvede gardinstænger.

Eller mere konkret: 650 meter Kvadrat-tekstiler, 25 stk. Dessin Star rullegarder i specialfarve, System Plus med motor, hvid mørklægning og meget mere. Se referencen.

LÆS MERE

Katalog og vejledning i LCA-profiler

Vejledningen og dataloget er udarbejdet af Statens Byggeforskningsinstitut, Henning Larsen Architects og Rambøll i InnoBYG regi. Initiativet kommer fra byggebranchen. 

Vejledningen præsenterer LCA-profiler for en række bygningsdele, som kan sættes sammen til at regne LCA-profiler for hele bygninger.

Kataloget præsenterer LCA-profiler for en række bygningsdele og perspektiverer dem i forhold til de overordnede problemstillinger, der skal håndteres tidligt i designprocessen.

Hent Vejledningen: LCA-profiler for bygninger og hent Kataloget her: LCA for bygningsdele.

FRA GENEREL TIL INDIVIDUEL BYGNINGSSTYRING

Den personaliserede og intelligente bygningsstyring tillader brugeren at interagere med systemet, så indeklimaet optimeres i forhold til det enkelte individ.

Læs interview med lektor, Ph.d. Mikkel Baun Kjærgaard, Mærsk Mc-Kinney Møller Instituttet, Center for Energy Informatics på Syddansk Universitet. Artikel

Læs om styringssystemet sunsync her

Træpersienner til Skanderborg Kulturhus

September 2016

Skanderborg har fået motoriserede træpersienner i eg.

Foto: Kurt Rodahl Hoppe

INDEKLIMAETS BETYDNING SKAL SES I DET STORE PERSPEKTIV

Indeklimaet har en betydelig indvirkning på medarbejdernes velvære og produktionsevne, men der er ingen tradition for at indarbejde området som et parameter i et byggeris eller en virksomheds totaløkonomi.

Læs interview med Kasper Lynge Jensen, tidl. sektionsleder Bygninger & Miljø, Teknologisk Institut, nu udviklingschef på Ingeniørhøjskolen.

Artikel

VI SKAL FORMULERE MÅLET MED DEN AKUSTISKE OPLEVELSE

Civilingeniør og akustiker Bo Mortensen, Gade & Mortensen Akustik A/S har arbejdet med lyd og akustikløsninger i mange år. For ham handler akustik ikke udelukkende om teknikaliteter, men i lige så høj grad om kommunikation.

Læs artiklen her

INTEGRERET REGULERING AF SOLAFSKÆRMNING OG LYS

Rapporten fra Statens Byggeforskningsinstitut, Aalborg Universitet, 2011, giver et praktisk grundlag for valg af solafskærmninger og integrerede reguleringsstrategier til både nybyggeri og renoveringer inden for kontor-, erhvervs- og institutionsbyggeri.

Rapporten beskriver en regulering, der skelner mellem en 'indeklimastrategi' på tidspunkter, hvor der er personer i bygningen og en 'energistrategi' på tidspunkter, hvor der ikke er personer. 

Download rapporten Integreret regulering af solafskærmning, dagslys og kunstlys

INDEKLIMA OG LAVENERGIBYGGERI

Rapporten fra Aalborg Universitet og det tilhørende analysearbejde er udarbejdet i forbindelse med forberedelserne til en kommende lavenergiklasse 2020.

Rapporten påpeger blandt andet, at det er væsentligt at inddrage muligheden for aktiv brug af naturlig ventilation kombineret med udvendig solafskærmning. 

Solafskærmning og brug af naturlig ventilation skal derfor tænkes ind fra starten af designfasen for at undgå problemer med overophedning, som kan være svære at rette op på, når huset er opført.

Download rapporten Vurdering af indeklimaet i hidtidigt lavenergibyggeri

ENERGYFLEXHOUSE

EnergyFlexHouse er en praktisk ramme om innovationsprocessen fra idéudvikling og udvikling af prototyper, via test og dokumentation til produktmodning og markedsmodning.

EFH er et systemlaboratorium til udvikling af energieffektive komponenter og systemer, hvor solafskærmningen kan være yderst afgørende for indeklimaet.

Læs mere her: Teknologisk Institut 

STYRINGSSTRATEGIER I KONFLIKT

Styring af indeklima er en vanskelig udfordring, men blandt andet undersøgelser i EnergyFlexHouse viser, at når brugeren kan indstille styringen i forhold til sine individuelle behov, vil indeklimaet opleves mere optimalt, end hvis teknologien udelukkende indstilles automatisk.

Fischer deltog i ekspertgruppen omkring EFH og undersøgelsens resultater stemmer godt overens med Fischers egne erfaringer. Læs interview med vores produktchef Ejvind Larsen Degn og seniorkonsulent Lars Thomsen Nielsen, Teknologisk Institut.

Download artiklen

Fischer i Wallpaper

Juni 2016

Det verdenskendte magasin, Wallpaper, har, i en af sine udgaver, valgt DOKK1 i Aarhus som deres nr. 1 favorit bygning. Fischer leverede solafskærmning og akustikløsninger til det omfattende projekt.

I alt drejede det sig om 400 rullegardiner i special mål – de største var 4,5 x 6,5 meter, 300 m afskærmningsgardiner i op til 6 meters højde, 1.400 m mørklægningsgardiner, 1.800 m2 ovenlysafskærmning, 60 akustikscreens samt styringsløsninger. DOOK1 er tegnet af schmidt hammer lassen architects. Se billeder og læs interviewet med arkitekt MAA Philip Brinch Sørensen.

Fischer i Wallpaper

Gardiner og mørklægning til hoteltilbygning

April 2016

Glostrup Park Hotel har fået ny tilbygning tegnet af DISSING+WEITLING architecture. Fischer leverer gardiner fra Almedahls, mørklægning samt sengetæpper og puder med stof fra Gabriel til alle 54 værelser. Restaurant og møderum bliver udstyret med panelgardiner med stof fra Kurage, og konferencecenteret med tilhørende mødefaciliteter får mørklægningsrullegardiner med motor indbygget i niche.

Illustration: DISSING+WEITLING architecture

AKUSTIK I ARBEJDSRUM

Vejledningen fra Arbejdstilsynet beskriver, hvilke forhold Arbejdstilsynet lægger vægt på, når de vurderer, om de akustiske forhold er tilfredsstillende. Tilsynet anbefaler blandt andet, at virksomhederne kan forbedre akustikken ved at anbringe lydabsorberende materialer i lokalet, fx på loft, vægge eller som fritstående skærme. Det absorberende materiale behøver ikke nødvendigvis at dække hele lofts- eller vægfladen.

Læs At-vejledning A.1.16 her

Se Fischers akustikprogram her

ENERGIEFFEKTIV SOLAFSKÆRMNING

Rapporten fra DTU BYG, 2008, beskriver metoder til at karakterisere solafskærmninger og bestemme deres energimæssige og optiske egenskaber.

DTU BYG har udviklet to beregningsværktøjer til vurdering af solafskærmningers effekt på indeklima, dagslysforhold og energiforbrug i bygninger. Det ene beregningsværktøj er velegnet i den tidlige skitsefase, mens det andet anvendes i detailprojekteringen af bygninger. 

Download rapporten Udvikling af værktøjer til at fremme energieffektiv anvendelse af solafskærmninger

Leverance til Tietgen Handelsgymnasium

Marts 2016

Tietgen Handelsgymnasium har fået en ny tilbygning på 3500 m2, tegnet af CASA Arkitekter. Den cirkelrunde bygning i to etager rummer klasselokaler, administration, forberedelsesrum, møderum samt kantine.

Fischer er lige nu i gang med at montere 94 manuelt betjente rullegardiner med screendug i alle rum. Tidligere har vi, i 2012-13 samt i 2015, også monteret udvendig solafskærmning i form af næsten 100 screensanlæg og 32 mørklægningsanlæg.

Foto: Tietgen Handelsgymnasium

Nye velourgardiner til gammel teatersal

Januar 2016

De 30 meter nye velourgardiner hænger flot på Dragsholm Slots gamle scene. Oliemaleriet i baggrunden er det originale lærred, der stammer fra 1600-tallet. Gardinerne er dessin Champion fra det tyske brand JAB.

I 2015 leverede vi gardiner og andre tekstiler til både værelser og stuer på Dragsholm Slot. Læs casen her: Tekstilerne fuldender rummene

STØJ OG AKUSTIK PÅ KONTORER

Branchevejledning om støj, akustik og arbejdsmiljø på kontorer giver et overblik over de forhold, man skal tage i betragtning.

Projekterende og rådgivere kan anvende vejledningen som introduktionsmateriale omkring støj og akustik på kontorer.

Download branchevejledningen her

Niels Bohr Instituttet får ny mørklægning

Januar 2016

I løbet af foråret begynder vi monteringen af 300 mørklægningsanlæg, System 85, på det verdenskendte institut i København. 

Systemet er et fleksibelt anlæg med en 85 mm kassette og med forskellige monteringsmuligheder. Optimal mørklægning sikres af sluser med børster samt overlap af dugen i slusen. Der er også mulighed for sluse i bunden af mørklægningssystemet.

BYGGEBRANCHENS INNOVATIONSNETVÆRK

InnoBYG, er byggebranchens innovationsnetværk for bæredygtigt byggeri. Netværket er medfinansieret af Forsknings- og Innovationsstyrelsen.

InnoBYG samler branchen på tværs af faglighed og har fokus på videndeling, netværk og udvikling i branchen og hos medlemmerne både inden for landets grænser og internationalt.

Netværket arbejder aktivt for, at allerede udviklede løsninger og/eller samarbejdskoncepter bringes aktivt i spil samt afholder matchmaking- og videnspredningsaktiviteter, gå hjem-møder og studieture. 

InnoBYG

Fischer sponserer del af kunstværk

November 2015

Kunstneren og designeren Astrid Krogh er blevet hædret med Nationalbankens Jubilæumspris på 400.000 kr. I den anledning har hun skabt værket "Flux Luminous" i Nationalbankens store foyer. Værket består af tre elementer: et 20 m højt silkegardin "Sky Curtain", syning og ophængning sponseret af Fischer, en stor cirkulær LED- skulptur "Skylight" samt en serie aluminium-paneler med titlen "Cloud Illusions". 

Foto: Torben Eskerod 

Solafskærmning i stor skala

Oktober 2015

Store udfordringer blev løst i et fleksibelt samarbejde med schmidt hammer lassen architects på DOKK1, Skandinaviens største bibliotek og kulturhus på Aarhus havn. Fischer leverede både løsninger til solafskærmning og akustik. Projektet omfattede 400 rullegardiner i special mål, 300 m afskærmningsgardiner, 1.400 m mørklægningsgardiner, 1.800 m2 ovenlysafskærmning, 60 akustikscreens samt styringsløsninger.

Download casen her og læs interview med arkitekt MAA Philip Brinch Sørensen, schmidt hamer lassen architects

Foto: Thomas Mølvig

AKUNET

AkuNet er et netværk inden for akustik, der har til formål at fremme viden- og teknologiudvekslingen mellem Afdeling for Akustik, Aalborg Universitet og interesserede virksomheder.

AkuNet giver adgang til den nyeste udvikling og forskning samt for, at forskere og fagfolk kan lære i fællesskab. 

Læs mere her 

DAGSLYSBEREGNINGER I PRAKSIS

Statens Byggeforskningsinstitut har undersøgt forskelle og ligheder mellem ni simuleringsprogrammer, der alle har det til fælles, at de anvendes i praksis af forskere i ingeniør- og arkitektbranchen.

Programmerne sammenlignes ud fra deres evne til at beregne dagslysfaktoren på arbejdsplan samt dagslysindtrængningsdybden i fem forskellige rum.

Download rapporten Dagslysberegninger i praksis, 2013

DESIGNGUIDE: ARKITEKTUR - ENERGI - RENOVERING

Designguiden kan hjælpe arkitekter, ingeniører og konstruktører med at få et hurtigt overblik over, hvilke strategier for energirenovering der passer til et konkret projekt.

Udgangspunktet for designguiden er, at renoveringsbegrebet skal tilføres en ekstra dimension: Merværdi skal være den strategiske drivkraft for helhedsrenoveringer.

Download Designguiden, 2013

LAVENERGI-STRATEGIER I DESIGNPROCESSEN

I bevægelsen mod en 2020-lavenergistruktur er der behov for en mere nuanceret designproces i lavenergiarkitektur. Energibesparelserne skal sammentænkes med behovet for termisk indeklima og gode dagslysforhold. 

Rapporten fra Dansk Byggeforskningsinstitut, Aalborg Universitet, giver et bud på, hvordan arkitekter kan integrere lavenergi-strategier trin for trin tidligt i designprocessen for at opfylde 2020-lavenergiklassen.

Download Arkitektur og energi - mod en lavenergi-strategi, 2011

Arkivet

Se flere artikler, cases, fakta om solafskærmning, gardiner og mørklægning samt meget mere i Fischers arkiv HER.